Στηρίξτε μας

Ζητούν από την Εισαγγελία να ασκήσει διώξεις σε όσους χωρίς στοιχεία μιλούν για παράνομο εμπόριο αδέσποτων

1 Μαΐου 2015 12:02 | Επικαιρότητα
Ζητούν από την Εισαγγελία να ασκήσει διώξεις σε όσους χωρίς στοιχεία μιλούν για παράνομο εμπόριο αδέσποτων

Στην αντεπίθεση περνάει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) η οποία ζητάει γραπτώς με επιστολή που έστειλε στις 22-4-2015 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να γίνει έρευνα ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της δυσφήμησης του φιλοζωικού κινήματος της χώρας.

Η Π.Φ.Π.Ο. ζητάει οι αρμόδιες αρχές να ελέγξουν εκείνους – που χωρίς να παρουσιάζουν στοιχεία – κάνουν καταγγελίες και καταθέτουν μηνύσεις ισχυριζόμενοι ότι τα αδέσποτα, τα οποία υιοθετούνται στο εξωτερικό αποστέλλονται σε χώρες της Ε.Ε. για να γίνουν πειραματόζωα, γούνες, καταλήγουν στη βιομηχανία κρέατος ή πηγαίνουν σε οίκους ανοχής για κτηνοβάτες!

Μάλιστα πρωταρχικό ρόλο σε αυτή την δυσφήμηση, συκοφάντηση και προώθηση πλήθους ψευδών δημοσιευμάτων και ανυπόληπτων «ρεπορτάζ» παίζει και μια ομάδα ανθρώπων, η οποία χωρίς να αποτελείται από μέλη ομοσπονδιών, που απαρτίζουν μια συνομοσπονδία φιλοζωικών σωματείων, παρουσιάζονται έτσι λέγοντας μάλιστα ψευδώς ότι δρουν εκπροσωπώντας ένα τέτοιο θεσμικό όργανο για να δώσουν κύρος στις πράξεις τους.

Θυμίζουμε ότι η Π.Φ.Π.Ο. απευθυνόμενη στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας (Υ.Π.Α.Π.ΕΝ.) έχει ζητήσει την έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων που απαιτούνται ώστε και στην Ελλάδα να εφαρμόζεται το σύστημα ιχνηλασιμότητας (Trade Control and Expert System) για να μην επιτρέπεται στις αρμόδιες Κτηνιατρικές Υπηρεσίες να μην εκδίδουν τα κατάλληλα έγγραφα και για να μην σύρονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι για εμπόριο μέλη φιλοζωικών σωματείων.

Μάλιστα το Υ.Π.Α.Π.ΕΝ. σε απάντηση του στις 23-4-2015 προς τον βουλευτή Γιώργο Αμυρά, που είχε κατέθεσε ερώτηση σχετικά με το θέμα, επισημαίνει ότι το Νομοπαρασκευαστικό Τμήμα του επεξεργάζεται σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για να υπάρξει διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση σήμανσης και καταγραφής ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους και εξηγεί ότι για να λυθούν προβλήματα που προκύπτουν με τα TRACES έχει κατατεθεί σχετικό ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και αναμένεται η σχετική απάντηση.

Το αίτημα της Π.Φ.Π.Ο. στην Εισαγγελία για δίωξη των συκοφαντών

«Είναι πλέον γνωστό όχι μόνον στο πανελλήνιο αλλά και στους ευρωπαϊκούς κύκλους του φιλοζωικού και οικολογικού κινήματος, ότι στην Ελλάδα το φιλοζωικό κίνημα δέχεται ένα ανηλεή πόλεμο όχι μόνον κατασυκοφάντησης το έργου του αλλά και των προσώπων που έχουν αφιερωθεί σε αυτό, ανιδιοτελώς και με ένα σκοπό, αυτόν την ευζωίας των ζώων. Στην έκνομη αυτή διαδικασία χρησιμοποιήθηκαν όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα.

Μία περίεργη «εμμονή» εξοντωτικής διάθεσης και σκοπιμότητας κατά της ευρωπαϊκής φιλοζωικής κοινότητας οδήγησε κατηγορούμενους στην ποινική δικαιοσύνη εθελοντές φιλόζωους πολίτες, Έλληνες και άλλους Ευρωπαίους, όχι μόνον με την κατηγορία για παράνομο εμπόριο ζώων, αλλά ότι με το πρόσχημα της υιοθεσίας η αποστολή αδέσποτων ζώων στο εξωτερικό εξυπηρετούσε παράνομους σκοπούς, όπως εργαστήρια πειραμάτων, οίκους ανοχής για κτηνοβασίες, για παραγωγή γούνας, για διακίνηση ναρκωτικών κλπ, καταλογίζοντάς μας, άνομες «συναλλαγές».

Η Εισαγγελική έρευνα, για πλείστα όσα περιστατικά για τα οποία κατατέθηκε μήνυση - καταγγελία κατέληξε σε απορριπτικό αποτέλεσμα πολλές δε εξ αυτών με Εισαγγελική Διάταξη τέθηκαν στο Αρχείο.

Όλως «συμπωματικά» ο μακρύς κατάλογος μηνύσεων κατά φιλοζωικών σωματείων προέρχεται από την ίδια κατά βάση πηγή, με την ίδια αστήρικτη και συστηματικά επαναλαμβανόμενη και αναπόδεικτη συκοφαντική καταγγελία του παράνομου εμπορίου, από τις οποίες τα ελληνικά δικαστήρια με τις αποφάσεις περίτρανα αθώωσαν τους εθελοντές και τα φιλοζωικά σωματεία.

Επειδή όμως οι ανωτέρω «καταγγελίες» δεν είναι μόνον συκοφαντικές αλλά συνιστούν και αδικήματα που αφορούν την απονομή της δικαιοσύνης (ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία κλπ.) αλλά και αντικείμενο δικαστικής έρευνας, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, αφού, όπως αποδεικνύεται, συστηματικά ψευδώς καταγγέλλονται πράξεις, τις οποίες ο νομοθέτης τις έχει προβλέψει ως βαριά ποινικά αδικήματα, η Oμοσπονδία μας κλιμακώνοντας τις ενέργειές της κατά των άθλιων συκοφαντών του φιλοζωικού κινήματος, υποβάλει αίτημα προς τον κ. Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας και κάθε Εισαγγελικής Αρχής, να διαταχθεί Προκαταρκτική Εξέταση ή όποια άλλη ανακριτική διαδικασία κριθεί σκόπιμη για να διερευνηθεί και αξιολογηθεί η ποινική συμπεριφορά των επαγγελματιών ψευδώς και συστηματικά «καταγγελλόντων» σοβαρά αδικήματα, σε βάρος των φιλοζωικών σωματείων, να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με την συστηματική εμμονή τους να εμπλέκουν την Δικαιοσύνη, σε ψευδείς, αναπόδεικτες και με ιδιοτέλεια «καταγγελίες» τους και να διασύρουν την χώρα μας ως παραλείπουσα τις διεθνείς και ενωσιακές υποχρεώσεις της όχι μόνον για την προστασία των ζώων, αλλά και την πάταξη της παράνομης υιοθεσίας ζώων συντροφιάς στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την δίωξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων του εσωτερικού δικαίου για τον βασανισμό των ζώων που συστηματικά εμπεριέχουν οι ψευδείς καταγγελίες τους.

Αναμένοντας τις αυτεπάγγελτες ενέργειες των διωκτικών αρχών είμαστε πλέον υποχρεωμένοι τόσο από τους σκοπούς των καταστατικών μας όσο και από το νόμο, να δηλώσουμε ότι είμαστε στην διάθεση των Εισαγγελικών αρχών να προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειές ποινικού και αστικού χαρακτήρα, προκειμένου να παραπεμφθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και να υποστούν τις κατά νόμο συνέπειες όλοι αδιακρίτως εκείνοι που σπίλωσαν με ψευδείς και συκοφαντικές δημοσιεύσεις το φιλοζωικό κίνημα, όλοι αυτοί που με το δηλητήριο που σπείρουν εγκληματούν κατά των ζώων, τα οποία και θέλουν να αργοπεθαίνουν στους ελληνικούς δρόμους αντί να υιοθετηθούν και τέλος εμπλέκουν τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές στην απόπειρα επίτευξης ιδιοτελών και παράνομων σκοπών τους» καταλήγει η επιστολή της Π.Φ.Π.Ο.

Διαβάστε επίσης:

Ζητούν από το Υ.Π.Α.Π.ΕΝ. να εκδώσει τις αποφάσεις που θα συμβάλλουν στην εφαρμογή της φιλοζωικής νομοθεσίας

Υ.Π.Α.Π.ΕΝ.: Προσεχώς διευκρινίσεις για τις υιοθεσίες κατοικίδιων από την Ελλάδα στο εξωτερικό

Ερώτηση στη Βουλή από Το Ποτάμι για ρυθμίσεις προστασίας των αδέσποτων ζώων

Η Π.Φ.Π.Ο. μηνύει το ΥΠ.Α.Α.Τ. για παράβαση καθήκοντος εξαιτίας της διαπόμπευσης φιλόζωων

Ψευδείς οι κατηγορίες περί κτηνοβασιών σε ζώα που υιοθετούνται στο εξωτερικό

Π.Φ.Π.Ο.: Σενάρια τα περί «παράνομου κυκλώματος εμπορίας αδέσποτων ζώων»

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

 1. Κυριάκος

  Δεν θα μιλήσω για παράνομο εμπόριο γιατί δεν θέλω να το πιστεύσω αλλά θα παραθέσω μια δική μου εμπειρία.
  Πριν από αρκετούς μήνες ζήτησα από μια φιλοζωική να υιοθετήσω ένα σκυλί. Μου απάντησαν ότι δυστυχώς έχει ήδη κανονιστεί η υιοθεσία του στο εξωτερικό. Αν και δεν μου άρεσε να φύγει ένα σκυλί για το εξωτερικό όταν υπάρχει οικογένεια στην Ελλάδα που το ζητάει δεν είπα τίποτα.
  Πριν από λίγες μέρες έβγαλαν ανακοίνωση στο fb ότι η οικογένεια που υιοθέτησε το συγκεκριμένο σκυλί το ευθανάτωσε χωρίς λόγο.
  Εκεί δεν κρατήθηκα και έβαλα τις φωνές. Η απάντησή τους ήταν ότι αν και λυπούνται που σκοτώθηκε το ζώο χαίρονται που δεν το υιοθέτησε ένας σκληρόκαρδος όπως εγώ και με διέγραψαν από την σελίδα τους.
  Πριν με διαγράψουν έριξα μια ματιά στα "υιοθετημένα" τους και όλα είχαν φύγει για το εξωτερικό.
  Δεν λέω ότι κάνουν εμπόριο, δεν το γνωρίζω και δεν θα ρίξω ελαφρά τη καρδία κατηγορίες αλλά τι να υποθέσω γι' αυτό;

  1. venus

   @Κυριακος, η ειδηση που γραψατε με απασχολησε πολυ.

   Γι αυτο τον λογο, θαθελα να σας παρακαλεσω να μου δωσετε καποιες πληροφοριες σχετικα με το συμβαν, γιατι ισως ετσι μπορεσουμε να βρουμε καποια ακρη.

   α) σε ποια χωρα πηγε το ζωο, σας ειπαν?

   β) οτι ευθανατωθηκε «χωρις λογο» ηταν η εκτιμηση της φιλοζωϊκης, υποθετω.
   Η οικογενεια που το υιοθετησε δεν θα εδινε ποτε τετοια εξηγηση.
   Απο που εμαθε η φιλοζωϊκη λοιπον οτι το ζωο ευθανατωθηκε «χωρις λογο»?

   γ) το οτι η φιλοζωϊκη στελνει τα ζωα που εχει για υιοθεσια (σχεδον) αποκλειστικα στο εξωτερικο ειναι οντως υποπτο.
   Εχετε αλλες πληροφοριες η καταγγελιες απο αλλους ειδικα γι αυτους τους υπευθυνους?

   Δεν αποκλειεται να κανουν εμποριο.
   Τιποτα δεν αποκλειω σημερα στην εγκληματικοτητα κατα των ζωων.
   Αλλα πρεπει να βγαινουν λεφτα απο αυτη την υποθεση, οταν μιλαμε για εμποριο.
   Και μαλιστα και για τις δυο πλευρες.

   Δεν το θεωρω κερδοσκοπικο να παραγγελνει καποιος ενα ζωο απο το εξωτερικο για να το ευθανατωσει (χωρις λογο) στη χωρα του!!
   Μπορει βεβαια να βρισκομαστε μπροστα απο μια νεα μορφη διαστροφης, δεν το αποκλειω.
   Αλλα οπωσδηποτε μιας διαστροφης, που αντι να φερνει εσοδα, εχει εξοδα.
   Γιατι οτιδηποτε και να εκανε η οικογενεια με το σκυλι, πληρωσε τουλαχιστον 300 Ευρω για να το αποκτησει.
   Προτου λοιπον ριξουμε την ευθυνη στη φιλοζωϊκη στην οποια αποτανθηκατε, δωστε μου, αν θελετε και αν μπορειτε, μια απαντηση στις ερωτησεις μου.
   Venus

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.