Στηρίξτε μας

Βρέθηκε στη Σερβία ένα χρόνο μετά σκύλος που είχε χαθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα (βίντεο)

9 Απριλίου 2024 09:00 | Τα καλά νέα
Βρέθηκε στη Σερβία ένα χρόνο μετά σκύλος που είχε χαθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Ένας χρόνος πέρασε μέχρι να εντοπιστεί ζωντανός ο σκύλος του Remy Dargere. O ποδηλάτης από τη Γαλλία πέρυσι έκανε διάσχιση πολλών χωρών - πάντα με το ποδήλατο και τον σκύλο του - και επισκέφθηκε και την Ελλάδα και την Τουρκία και στο Τελωνείο Κωνσταντινούπολης έχασε την Ράικα στις 7 Απριλίου του 2023.

Η Ράικα βρέθηκε σώα και αβλαβής...

 

Ο κηδεμόνας του ζώου απεπλισμένος από την απώλεια έκανε εκκλήσεις για τον εντοπισμό της Ράικα, η οποία ευτυχώς είχε μικροτσίπ. Μάλιστα ζήτησε τη βοήθεια φιλόζωων και μέσων ενημέρωσης στη χώρα μας (και του www.zoosos.gr), ώστε να τον ενημερώσουν σε περίπτωση που η σκυλίτσα του εντοπιστεί καθώς το ζώο είχε χαθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

 

Τελικά και χάρη στην ηλεκτρονική σήμανση αλλά και στη φιλόζωη γυναίκα που είδε ένα αδέσποτο στον δρόμο στη Σερβία και θέλησε να το βοηθήσει, διαπιστώθηκε ότι η Ράικα ήταν ζωντανή, είχε επιβιώσει και κάποιος την αναζητεί. Η σκυλίτσα σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της, που ανέβασε το πραγματικά ευχάριστο νέο στο facebook, ευχαριστώντας όλους είχαν νοιαστεί βρέθηκε στη Σερβία στα σύνορα με τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και ο ίδιος θα ταξιδέψει ως εκεί τις επόμενες ημέρες για να την παραλάβει.

Έτσι ταξίδευαν μαζί...

 

O κτηνίατρος Πέτρος Μπουρνούς εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι ζήτησαν τη βοήθεια του φιλόζωες από τη Σερβία, καθώς και η σύζυγος του είναι Σέρβα. Οι γυναίκες ήθελαν να διαπιστώσουν αν το μικροτσίπ που βρήκαν να έχει ένα αδέσποτο σκυλί είναι ελληνικό ή όχι.

Το μικροτσίπ του σκύλου δεν ήταν ελληνικό όμως ήταν καταγεγραμμένο στα ελληνικά αρχεία, εντούτοις - πιθανότατα από λάθος - δεν είχε δηλωθεί η απώλεια του συγκεκριμένου σκύλου στο σύστημα. Τελικά χάρη στο διαδίκτυο διαπιστώθηκε ότι το μικροτσίπ ήταν της Ράικα και την αναζητούσε ο κηδεμόνας της εδώ και ένα έτος.

Ο Remy Dargere τον Απρίλιο του 2023 ζήτησε τη βοήθεια Μ.Μ.Ε. και φιλόζωων στη χώρα μας για να βρει την Ράικα.

 

Οι δύο γυναίκες, που είναι εθελόντριες στον φιλοζωικό σύλλογο «Hope for Dogs Europe» (στα Σέρβικα «Nada za Pse»), ο οποίος έχει καταφύγιο αδέσποτων κοντά στην πόλη Loznica στη Σερβία εξήγησαν στον κ. Μπουρνούς ότι βρήκαν τη Ράικα να περιφέρεται και θέλησαν να τη βοηθήσουν μια που ήταν και φιλική και συνεργάσιμη και έτσι μπόρεσαν αμέσως να δουν ότι έχει ήδη ηλεκτρονική σήμανση άρα και πιθανότητα να βρεθεί σε ποιον ανήκε.

Το ίδιο σκυλί, όπως μας επισήμανε ο κ. Μπουρνούς, οι φιλόζωες του είπαν το είχαν δει έγκλειστο στο Δημοτικό Κυνοκομείο της περιοχής και παραμένει άγνωστο πως η Ράκα κατάφερε και βγήκε από εκεί. Τη Ράικα φροντίζουν η Slavica Djukic-Zivanovic με την κόρη της Ivana Zivanovic και ανυπομονούν να δουν την επανένωση της οικογένειας ένα χρόνο μετά.

 

 

Η Θεοδώρα Κυριακίδου που βοήθησε στην αναζήτηση του σκύλου με ανάρτηση της στο facebook στις 8 Απριλίου επισήμανε τα εξής: «Κάποιοι έλεγαν ότι είναι τρελό να ψάχνω με έναν άγνωστο τον σκύλο του ! Κάποιοι όμως δεν έχουν ενσυναίσθηση και δεν μπορούν να μπουν στο παπούτσι του άλλου ! Όσο ζω ελπίζω & δεν θα χαλάσω για κανέναν ! Το μόνο που φοβήθηκα ήταν να μη βρεθεί η Ραικα ! Κρατάω  μερικούς ανθρώπους που παράτησαν τα πάντα και ακολούθησαν την τρέλα μου να ψάχνουμε τόσες μέρες όλες τις ώρες στα πιο απίθανα μέρη : Δημήτρη , Θοδωρή ,Κλεοπάτρα ,Κωνσταντίνα , Χρήστο Εδουάρδε Για τον δε άνθρωπο που φιλοξένησε τον Ρεμυ  respect απλά ! ΕΙΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ και χαίρομαι που σας γνώρισα ! Κάρμα όλα ».

 

Διαβάστε επίσης:

Ευχαριστεί θερμά όσους βοήθησαν να βρεθεί η σκυλίτσα του στη Σερβία έναν χρόνο μετά (βίντεο)

Έβρος: Τουρίστας έχασε τον σκύλο του στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Βρέθηκε ζωντανή στη Μαγούλα Αττικής η γάτα που είχε χαθεί στην Αθήνα πριν από έξι μήνες (βίντεο)

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.