Στηρίξτε μας

Θεσσαλονίκη: Πυροσβέστες έσωσαν γατάκι που καταστηματάρχης έκλεισε μέσα σε γυψοσανίδα καταστήματος (βίντεο)

23 Μαΐου 2020 13:55 | Καταγγελίες
Θεσσαλονίκη: Πυροσβέστες έσωσαν γατάκι που καταστηματάρχης έκλεισε μέσα σε γυψοσανίδα καταστήματος (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Μέσω facebook η Ιφιγένεια Κουμαργιανού έκανε γνωστή τη διάσωση μιας γάτας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς εντοπίστηκε εγκλωβισμένη μέσα στη γυψοσανίδα του ρολού ενός καταστήματος στην οδό Ροστάν Εδμόνδου 9 στη Θεσσαλονίκη.

 

Το ζώο ήταν εκεί για τέσσερις μέρες και ούρλιαζε αργοπεθαίνοντας και τελικά διασώθηκε – αφού έγινε καταγγελία – και πήγαν επί τόπου αστυνομικοί και πυροσβέστες στις 02:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής 22 Μαΐου έκοψαν τη γυψοσανίδα και το έβγαλαν από εκεί ζωντανό.

ThessalonikiRoloGypsosanida 9Η αρχική ανάρτηση.

Σύμφωνα με την κα Κουμαργιανού ο καταστηματάρχης αντί να βγάλει το ζώο από το ρολό, το έχτισε μέσα σε αυτό καθώς το «περιέλουσε» με πολυουρεθάνη (χημικό αφρό) για να το ακινητοποιήσει.

 

Συγκεκριμένα επισημαίνει τα εξής: «Και να που χτίζουμε και τα ζώα στα μαγαζιά μας! Ένα δύστυχο γατάκι, σε γειτονιά της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Φαλήρου, βρήκε καταφύγιο στη γυψοσανίδα του μαγαζιού. Και ο ευσυνείδητος, φιλόζωος επιχειρηματίας, αντί να το βοηθήσει να βγει, το "περιέλουσε" με πολυουρεθάνη, ώστε να ακινητοποιηθεί και να πεθάνει εκεί μέσα. 4 μέρες πάλευε να ζήσει το δόλιο, καλώντας σε βοήθεια, ώσπου η πυροσβεστική υπηρεσία να αναλάβει τη διάσωσή του στις 2 το πρωί. Αίσχος!».

Όταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος έκλεισε την τρύπα γνώριζε ότι το ζώο ήταν ακόμα εκεί

Η γάτα διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του Νίκου Δασκαλόπουλου ο οποίος πήγε ξημερώματα επί τόπου και τη νάρκωσε, ώστε το ζώο να μην τραυματιστεί περαιτέρω και να καταφέρουν οι διασώστες να τo ξεκολλήσουν χρησιμοποιώντας διαλυτικά και μαχαίρια, αφού ο χημικός αφρός ήταν παντού στο σώμα του. Μάλιστα χρειάστηκε πολλή ώρα για να την καθαρίσει από τις κόλλες όταν την πήρε μαζί του στο κτηνιατρείο του. Σήμερα η γάτα, και ευτυχώς, είναι καλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.zoosos.gr η ψιψίνα δεν είναι αδέσποτη και εντοπίστηκε και ο ιδιοκτήτης της, ο οποίος την αναζητούσε, ενώ μια γυναίκα, κάτοικος της περιοχής, είναι εκείνη που κάλεσε και την Αστυνομία και κατήγγειλε τον δράστη.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απεγκλωβισμού της γάτας ο ιδιοκτήτης του FOXOSMALL ισχυρίστηκε αρχικά (όταν τον κάλεσαν τηλεφωνικά οι αστυνομικοί) πως απουσίαζε στη Χαλκιδική και δεν μπορούσε να επιστρέψει, εντούτοις μόλις άρχισαν - αστυνομικοί και πυροσβέστες - να ανοίγουν την τρύπα, εκείνος εμφανίστηκε - μέσα σε μερικά λεπτά - και δήλωσε ότι δεν ήξερε ότι η γάτα ήταν εκεί εγκλωβισμένη...

 

Κάτοικοι και εργαζόμενοι στη γειτονιά τον είχαν δει τις προηγούμενες μέρες να προσπαθεί να διώξει το ζώο με τη βοήθεια ενός φίλου του, που χρησιμοποιούσε σκουπόξυλο, και μάλιστα του είχαν επισημάνει να μην φράξει την τρύπα καθώς το ζώο είναι ακόμα εκεί μέσα.

Γειτόνισσα του δράστη, που μας έστειλε και βίντεο και φωτογραφικό υλικό, μας δήλωσε ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος σαφώς γνώριζε την ύπαρξη της γάτας εκεί μέσα, καθώς όπως της είχε πει πως από την εσωτερική πλευρά του μαγαζιού έχει τζάμι και μπορούσε να δει τι έχει μπει μέσα στο ρολό.

Ουσιαστικά και σε αυτή την περίπτωση το ζώο σώθηκε επειδή κάποιος νοιάστηκε και κατήγγειλε στις αρχές το έγκλημα.

Μια απάντηση σχετικά με τις απειλές

Η Ελένη Καραββασίδου, λέκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτοικος της περιοχής η οποία έκανε την καταγγελία για την κακοποίηση της γάτας καθώς η ίδια εδώ και μέρες με τη βοήθεια άλλων φιλόζωων προσπαθούσε να σώσει το ζώο, για τις απειλές σε βάρος του www.zoosos.gr - αφού μετά τη δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ εκ μέρους του ιδιοκτήτη της επιχείρησης λάβαμε email μέσω του οποίου απαιτούσε τη διαγραφή του δημοσιεύματος μας - με ανάρτηση της στο facebook επισημαίνει τα εξής:

«Οταν εγραφα αξημερωτα ειπα πως τα χα δει ολα στη ζωη μου το συμπαν το ακουσε και μου κανε κολοδακτυλο αυτο εννοουσα... Λοιπον προσωπικα, επειδη μου συμβαινουν διαφορα στις κινησεις αλληλεγγυης ανθρωπων και ζωων που επειδη προσωποποιουνται δεν τα δημοσιοποιω για λογους που δεν ειναι της παρουσης (εδω δεν δημοσιοποιω τα θετικα που με αφορουν, αυτα θα βαλω;) σκεφτομουν να το βαλω να μην το βαλω; γιατι αυτο ειναι τοσο ακραιο (αναμεσα σε τοσα αλλα) που μαλλον αξιζει των φωτων... Τελος παντων μια απο τις παρουσες και τους παροντες που τραβουσαν βιντεο πηρε την πρωτοβολια και το εστειλε στο αξιολογο σαιτ του zoosos. Το ζωο το κρατουσα ζωντανο με ταρζανιες μια βδομαδα, και σωθηκε με τη βοηθεια 2 φοιτητριων, 2 αστυνομικων και καμιας δεκαριας, 2 οχηματα, πυροσβεστων ( τα ονοματα ολων θα τα δημοσιοποιησω) καθως κι ενος κτηνιατρου που ηρθε ξημερωματα. Ομως εμαθα, αφου επικοινωνησε μαζι μου η κ. Ηλιοπουλου, πως οιδιοκτητης του μαγαζιου εστειλε απειλητικη επιστολη στο σαιτ λεγοντας ψεμματα κι απειλωντας. Ο στοχος για μενα δεν ειναι η δημοσιοτητα με τετοια, ουτε η εκδικηση απεναντι σε αυτο το νεο παιδι που μπορει να μαθει απ αυτο οπως ο ιδιοκτητης και να γινει καλυτερος. Αν και ηθελα η κοπελα που το εστειλε να εχει μιλησει μαζι μου πρωτα, τωρα πια μετα τις απειλες αντι της συγγνωμης ο δρομος ειναι νομικος μονοδρομος κι εκει βεβαια θα κληθουν και οι βιντεοσκοποι. Αναμενεται πληρεστερο ευχαριστηριο κειμενο στο σαιτ και οχι μονο.»

Διαβάστε επίσης:

Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν τη γάτα που μαγαζάτορας έκλεισε με κόλλα μέσα σε γυψοσανίδα

Αποκλειστικό: Χτίσανε ζωντανή γάτα μέσα σε ντουβάρι στη Θεσσαλονίκη! (Βίντεο)

 

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.