Φρικτός θάνατος από φόλες για πολλά σκυλιά στο Σιδηρόκαστρο Σερρών
Πτώματα και δηλητηριασμένα ζώα μαζεύουν και προσπαθούν να σώσουν αντίστοιχα από χθες οι λιγοστοί ουσιαστικά φιλόζωοι κάτοικοι του Σιδηροκάστρου Σερρών.Οι φόλες έπεσαν έξω από το…
Της Ελένης Ηλιοπούλου
Στη σύλληψη εκείνων που διέμεναν σε σπίτι στην Αγία Βαρβάρα Αττικής στη διασταύρωση των οδών Λέσβου και Ανδρέα Δημητρίου προχώρησε σήμερα το πρωί η Αστυνομία καθώς στην ταράτσα της οικίας βρέθηκαν ένα σκελετωμένο σκυλί και ένα νεκρό σκυλί που και τα δύο ήταν δεμένα απολύτως εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες για τουλάχιστον τρεις μήνες.
Την ύπαρξη των ζώων διαπίστωσαν κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι τράβηξαν από τον περασμένο Δεκέμβριο έως σήμερα το οπτικοακουστικό υλικό που βλέπετε και ενημέρωσαν την Αθηνά Σιδερά, που είναι πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου «Η Αγία Βαρβάρα» μόλις προχθές.
H κα Σιδερά εξήγησε στο www.zoosos.gr πως όχι μόνο κατήγγειλε το συμβάν στην Αστυνομία αλλά ζήτησε και η ίδια την παρέμβαση της αρμόδιας εισαγγελέως ώστε να γίνει η κατάσχεση άμεσα του ζωντανού σκύλου που αργοπέθαινε αβοήθητο.
Το ζώο στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων.
Χρειάστηκαν 48 ώρες για να κάνουν οι αρχές το αυτονόητο και σήμερα το πρωί το σκελετωμένο σκυλί κατασχέθηκε και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. ενώ στο πτώμα του σκύλου θα γίνει νεκροψία – νεκροτομή για να εντοπιστούν τα αίτια θανάτου του.
Το μαρτύριο του ενός σκύλου σταμάτησε σήμερα εντούτοις οι αυτόπτες μάρτυρες δεν έκαναν εξ αρχής καταγγελία φοβούμενοι του Ρομά ιδιοκτήτες των σκυλιών και έτσι επέτρεψαν το βασανιστήριο να συνεχίζεται.
Διαβάστε επίσης:
Δίνουν αμοιβή σε όποιον καταθέσει ποιος δηλητηρίασε με φόλα σκύλο στην Αγία Βαρβάρα Αττικής
Πέθανε η γάτα που σερνόταν παράλυτη και πυροβολημένη με αεροβόλο στην Αγία Βαρβάρα Αττικής
Και πυροβολημένη 2 φορές με αεροβόλο η γάτα που βρέθηκε παράλυτη στην Αγία Βαρβάρα Αττικής
Στον κτηνίατρο μεταφέρεται η παράλυτη γάτα που σερνόταν στον δρόμο στην Αγία Βαρβάρα Αττικής
Αγία Βαρβάρα Αττικής: Έκκληση για τη σωτηρία παράλυτης γάτας που σέρνεται στον δρόμο
Η σκυλίτσα με τη γούνα – σφουγγαρίστρα που βρέθηκε στην Αγία Βαρβάρα Αττικής μεταμορφώθηκε
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr
Ελπίζω να γίνει καλά το σκυλάκι. Αλλά ο κόσμος δεν πρέπει να κλείνει τα μάτια και το στόμααπό φόβο μπροστά σε τέτοια γεγονότα.Στην τελική υπάρχει και η αστυνομια