Στηρίξτε μας

Νεκρό θαλάσσιο χελωνάκι στην Ικαρία

2 Σεπτεμβρίου 2012 07:31 | Επικαιρότητα
Νεκρό θαλάσσιο χελωνάκι στην Ικαρία

Ένα θαλάσσιο χελωνάκι νεκρό εντόπισε στην στην παραλία Φάρος της Ικαρίας στις 30 Αυγούστου ο αναγνώστης του www.zoosos.gr Φοίβος Σπέης και μας έστειλε τη σχετική φωτογραφία για να μας ενημερώσει.

Τα αίτια θανάτου του δεν είναι δυνατόν εξ όψεως να διαπιστωθούν.

Γνωρίζουμε άλλωστε, ότι ένα θαλάσσιο χελωνάκι έχει εξαιρετικά λίγες ελπίδες να επιβιώσει και να γίνει ενήλικη χελώνα, η οποία σε 25 χρόνια θα καταφέρει να αναπαραχθεί, και να γεννήσει τ’ αυγά της – αν είναι θηλυκή – στην παραλία στην οποία επωάστηκε.

Φυσικά εκτός από τα φυσικά αίτια ψαράδες και λοιποί «φιλόζωοι» φροντίζουν για την εξόντωση τους, επειδή τρώνε μαλάκια και όστρακα, αυτό δηλαδή που τους αναλογεί για να επιβιώσουν.

Το www.zoosos.gr έστειλε την φωτογραφία στον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ».
 

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.