Τα ζώα διψούν όπως εμείς, βοήθησε τα να ξεδιψάσουν! (Βίντεο)
Τη δίψα του «σβήνει» το περιστέρι πίνοντας σταγόνες νερού από το καπάκι της Ε.Υ.Δ.Α.Π. στην οδό Σαρρή στο κέντρο της Αθήνας αψηφώντας τα οχήματα που…
Η ομάδα «Birds of Porto Rafti» προστατεύει πτηνά και αναζητεί εθελοντές στο Πόρτο Ράφτη Αττικής για τη φροντίδα των παπιών και των κύκνων που ζουν στην περιοχή τους και όχι μόνο.Στην ανακοίνωση τους στις 24 Απριλίου επισημαίνουν τα εξής μέσω facebook: «Αναζητούνται Εθελοντές για τον Πτηνώνα! Ανω τον 18 χρόνων. Αν αγαπάς τα πουλιά και τη φύση, έλα να προσφέρεις λίγο από τον χρόνο σου! Κάθε Κυριακή, αναζητούμε εθελοντές για να βοηθήσουν με την καθαριότητα εντός και εκτός του πτηνώνα, καθώς και το τάισμα των πτηνών.
Η βοήθειά σου είναι πολύτιμη για να διατηρήσουμε έναν καθαρό, ασφαλή και ευχάριστο χώρο για τα φτερωτά μας φιλαράκια!
Ώρα προσέλευσης: 11.00 π.μ
Τοποθεσία: Γεφυράκι.
Επικοινωνία: Στείλτε στην σελίδα μήνυμα. Ή στο email της σελίδας μας [email protected].
Ώστε να σας αποστείλουμε το αρχείο ασφαλείας εθελοντή και σωστής συνεργασίας.
Φορέστε τις γαλότσες σας, τα γάντια σας, το καπελο σας, το αντηλιακό σας και το όμορφο χαμόγελο σας και σας περιμένουμε.».
Τα μέλη της ομάδας απευθυνόμενα στο www.zoosos.gr μίλησαν για τη δράση τους και όσα θέλουν να κάνουν για το καλό των ζώων εκεί. Και μας τόνισαν τα εξής:
«Είμαστε μια μικρή αλλά δραστήρια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν τα πουλιά και το περιβάλλον του Πόρτο Ράφτη. Μέσα από τη δράση μας, προσπαθούμε να προσφέρουμε ένα καθαρό και ασφαλές καταφύγιο στα πτηνά της περιοχής — αλλά και να δημιουργήσουμε μια ουσιαστική σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους και τα ζώα που συνυπάρχουν στο λιμάνι.
Καθαρίζουμε τον χώρο γύρω από το πτηνώνα, βελτιώνουμε το περιβάλλον τους και διοργανώνουμε δράσεις και εκδηλώσεις ανοιχτές στο κοινό, όπως η «Ημέρα της Μητέρας με τους κύκνους» — μια γιορτή αφιερωμένη στη φύση και στην οικογένεια.
Μέσα από τον εθελοντισμό, την καθημερινή φροντίδα και την ευαισθητοποίηση, στοχεύουμε όχι μόνο στην προστασία των πτηνών αλλά και στην καλλιέργεια μιας νέας κουλτούρας σεβασμού απέναντι στο φυσικό περιβάλλον.
Τα πλάσματα αυτά δεν είναι απλώς περαστικά. Είναι κομμάτι του τόπου μας. Κι εμείς είμαστε εδώ για να τους το δείξουμε.
Θα θέλαμε να μας βοηθήσετε εθελοντικά στην προσπάθεια μας αυτή, ώστε να μας μάθει περισσότερος κόσμος. Θα θέλαμε να μας αφιερώσετε ένα άρθρο για τις προσπάθειες που κάνουμε σαν εθελοντική ομάδα.
Θα μας βρείτε στις πλατφόρμες του Instagram και του Facebook με όνομα: Birds of Porto Rafti.
Στη διάθεσή σας, για κάθε είδους πληροφορία.
Με χαρά,
Η ομαδα των Birds.».
Διαβάστε επίσης:
Ακόμα δύο κύκνοι νεκροί στον Πόρτο Ράφτη Αττικής
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr