Στηρίξτε μας

Φιλοθέη Αττικής: Έβγαλαν από τον λαιμό γάτας δακτύλιο από σιφώνι δαπέδου

21 Ιουνίου 2020 12:58 | Τα καλά νέα
Φιλοθέη Αττικής: Έβγαλαν από τον λαιμό γάτας δακτύλιο από σιφώνι δαπέδου

Στο κτηνιατρείο του Γιώργου Κατσιάμπουλα μεταφέρθηκε η γάτα που για καιρό περιφερόταν στη Φιλοθέη Αττικής μ’ έναν μεταλλικό δακτύλιο περασμένο στον λαιμό της.

 

Το ζώο κατάφερε να πιάσει στις 18 Ιουνίου η Κλέα Μοριανού η οποία όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr ενημερώθηκε από μια γυναίκα που τάιζε γάτες στην οδό Θράκη στη Φιλοθέη.

Φυσικά το να πέρασε μόνο του το ζώο το στεφάνι από σιφώνι δαπέδου στον λαιμό του είναι απίθανο και πιθανότερο κάποιος να το έκανε για να το ταλαιπωρήσει για… πλάκα.

Η Φιλοζωική Ένωση Προστασίας Αδέσποτων Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού στην ανακοίνωση της στο facebook για τη διάσωση του ζώου επισημαίνει τα εξής: «Τα καταφέραμε! Μόλις αφαιρέσαμε το τελάρο από σιφώνι δαπέδου με το οποίο κυκλοφορούσε περισσότερο από έναν χρόνο!

Δεν γνωρίζαμε το περιστατικό μέχρι τη στιγμή που επί κορωνοϊού, τον φωτογράφισε περαστική και μας ειδοποίησε. Έκτοτε κάναμε έρευνα και ανακαλύψαμε ότι κυκλοφορούσε έτσι για πάνω από ένα χρόνο. Σήμερα, σε αποικία που είχαμε πάει για στειρώσεις, μας ειδοποίησε εθελόντρια ότι την επισκέπτεται τακτικά τον τελευταίο καιρό.

Τρία λεπτά μετά ο γάτος έτρωγε εκεί. Είχαμε όλα τα σύνεργα ευτυχώς μαζί. Η ευκαιρία ήταν μεγάλη. Δεν καταφέραμε να πιάσουμε άλλο ζώο, αλλά ο γάτος με το σιδηρούν περιδέραιο μας έδωσε μεγάλη χαρά. Απελευθερώθηκε από το αρκετά βαρύ μεταλλικό κολάρο και σύντομα θα είναι πίσω στα στέκια του για νέες περιπέτειες. Επί τη ευκαιρία στειρώθηκε και δέχτηκε μια στοματική... περιποίηση καθώς είναι μεγάλης ηλικίας.».

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση για τη διάσωση της γάτας που εγκλωβίστηκε σε καπάκι τάπερ στη Νέα Φιλοθέη της Αθήνας

 

 

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.