Μία αγέλη έξι λευκών λύκων προστέθηκε τις τελευταίες ημέρες στο καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στις Αγραπιδιές Φλώρινας. Τα ζώα προέρχονται από τον ζωολογικό κήπο «Parco Zoo D’Abruzzo», o οποίος έκλεισε πριν από αρκετούς μήνες και μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα στις 8 Μαΐου. Όπως στις περισσότερες περιπτώσεις ζώων που προέρχονται από ζωολογικούς κήπους οι συνθήκες διαβίωσής τους ήταν άθλιες, καθώς το 75% της έκτασης καλυπτόταν από νερό και λάσπη.
Σύμφωνα με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ «Και οι έξι λύκοι είναι θηλυκοί, ηλικίας 3 και 4 ετών, και προέρχονται από δύο διαφορετικές γέννες. Στις λύκαινες δόθηκαν αρχαιοελληνικά ονόματα που σύμφωνα με την παράδοση συνδέονται με το λύκο. Έτσι ονομάστηκαν Νέμεσις, Αγαύη, Αίγλη, Γλαύκη, Θέτιδα και Λητώ.
Οι 6 νεαρές λύκαινες έχουν ενταχθεί ομαλά στον καινούργιο τους χώρο. Μάλιστα είναι αρκετά δραστήριες και εμφανίζονται συχνά στη διάρκεια των ξεναγήσεων στους επισκέπτες. Η δράση σωτηρίας λύκων από την αιχμαλωσία στο εξωτερικό εντάσσεται στο πλαίσιο δημιουργίας του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου που υλοποιεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με την χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Στο Καταφύγιο του λύκου ζουν πλέον 13 λύκοι. Λειτουργεί Πέμπτη-Κυριακή (ώρες ξεναγήσεων: 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 16.30). Περισσότερες πληροφορίες για τους επισκέπτες και ραντεβού για τα σχολεία στο 23860 41500.».
Έξω από την καφετέρια «Κούρος» που βρίσκεται στο 4ο χιλιόμετρο Λιβαδειάς – Δελφών περιφέρεται η σκυλίτσα, την οποία βλέπετε στις φωτογραφίες. Το ζώο έχει πρόσφατα γεννήσει και αν και δεν είναι εμφανές λόγω του τριχώματος του είναι εξαιρετικά αδύνατο προφανώς από την ασιτία.
Εγκρίθηκε την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 από το Υπουργικό Συμβούλιο – μεταξύ άλλων – το σχέδιο νόμου για δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα. Το νομοσχέδιο είχε τεθεί αρχικά για διαβούλευση – πριν από μερικούς μήνες – και είχε συγκεντρώσει πλήθος ενστάσεων, παρατηρήσεων και αντιπροτάσεων από φιλόζωους και φιλοζωικά σωματεία που ασχολούνται ενεργά και συστηματικά με την διάσωση των ζώων στην Ελλάδα.
Η παγίδευση άγριων πουλιών με άρες, δίχτυα και ξόβεργες δυστυχώς στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων αντιμετωπίζεται ως μια διασκεδαστική δραστηριότητα και οι φιλοζωικοί φορείς συχνά…