Στηρίξτε μας

Η συσκευή ανακύκλωσης για τη σίτιση αδέσποτων έφτασε στην Ελλάδα

5 Σεπτεμβρίου 2014 09:51 | Χρηστικά
Η συσκευή ανακύκλωσης για τη σίτιση αδέσποτων έφτασε στην Ελλάδα

Τη συσκευή ανακύκλωσης που λειτουργεί ως ταΐστρα και ποτίστρα για τ' αδέσποτα ζώα, που κατασκευάζεται στην Τουρκία από την εταιρία Pugedon, έφερε και στη χώρα μας η εταιρία Fil-eco Ε.Π.Ε. η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και είναι πλέον ο αντιπρόσωπος του συγκεκριμένου μηχανήματος.

TaistraPugedon (3)

Εδώ και μήνες χιλιάδες φιλόζωοι και στην Ελλάδα έχουν δει ξανά και ξανά μέσω διαδικτύου τα βίντεο για το πώς λειτουργεί ο μηχανισμός της ταΐστρας και της ποτίστρας που συνήθως τοποθετείται σε δημόσιους χώρους. Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του CNN Turk γι' αυτή την καταπληκτική ιδέα. Το μηχάνημα, που κοστίζει 8.000 ευρώ, ζητάει από τους ανθρώπους - χρήστες ως «αντάλλαγμα» για τη φροντίδα των ζώων να τοποθετήσουν συσκευασίες ανακύκλωσης αντί χρημάτων.

TaistraPugedon (4)Αντί χρημάτων τοποθετείς πλαστικές συσκευασίες μπουκαλιών.

Έτσι τα δύο μπολ γεμίζουν με τροφή και νερό για γάτες και σκύλους. Πρόκειται για μια εξαιρετική συσκευή που βοηθάει το περιβάλλον και τα ζώα ποικιλοτρόπως, όμως το εξαιρετικά υψηλό κόστος αγοράς της σίγουρα δεν επιτρέπει την τοποθέτηση της σε πολλά σημεία της χώρας. Άραγε θα υπάρξει δήμος που θα την αγοράσει;

TaistraPugedon (5)Αδέσποτη γατούλα απολαμβάνει το γεύμα της.

TaistraPugedon (6)Η τιμή της συγκεκριμένης συσκευής είναι 8.000 ευρώ!

Διαβάστε επίσης:

Νόμος 4235/2014: Επιτρέπεται να ποτίζουμε και να ταΐζουμε τα αδέσποτα ζώα!

Συσκευή ανακύκλωσης και ταΐστρα – ποτίστρα για τα αδέσποτα στο Τολό

Πανάκριβες ταΐστρες για τ’ αδέσποτα βάζει ο Δήμος Βόλου & ήδη τοποθετήθηκε η πρώτη στο Δημαρχείο

Συσκευή ανακύκλωσης και ταΐστρα - ποτίστρα για τα αδέσποτα και στο Κιάτο Κορινθίας

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

16 Σχόλια

  1. ΜΑΤΙΝΑ

    λογικά μπορεί να αγοραστεί από ιδιωτικές εταίριες πού σχετίζονται με την ανακύκλωση...όπως τα μηχανήματα εξω από super markets που βάζεις μπουκάλια μπύρας και σου βγάζουν μια απόδειξη με ενα ποσο.

  2. Εμμυ Δασκαλάκη

    Ωραία για να δούμε λοιπόν ποιός δήμος θα την αγοράσει? Ποιός? Πόσες θα αγοράσει ο κάθε δήμος? Αν για παραδειγμα ό δήμος τη Αθήνας αγοράσει μία, θα είναι για γέλια. Που να την πρωτοβάλει και ποιό σκυλί να πρωτοφάει? Και αν υποθέσουμε ότι αγοράστηκε η συσκευή, για να δούμε πως θα διατηρηθεί καθαρή και σε σωστή λειτουργία. Πως θα γίνει να μην γεμίσει σκουπίδια? Και πριν με πείτε αρνητική, θα πω πως είμαι απλώς ρεαλίστρια. Ξέρω που ζω, βλέπω γύρω μου κάθε μέρα. Μακάρι να κάνω λάθος. Ο πολιτισμός κάνει τις συσκευές, δεν κάνουν οι συσκευές τον πολιτισμό.
    Μακάρι να βγω ψεύτρα.

  3. Στέλιος Κατωμέρης

    Αγαπητοί φίλοι
    ο σταθμός λήψης τροφής και νερού αδέσποτων είναι γεγονός και στην Ελλάδα.
    Όπως και σε άλλες χώρες έτσι και εδώ έχει γίνει ευπρόσδεκτη η ιδέα της ανακύκλωσης με ταυτόχρονο ανταποδοτικό όφελος τροφής για τα αδέσποτα ζωάκια (σκύλοι, γάτες).
    Ο σταθμός, η αγορά και η τοποθέτηση του αφορά κυρίως σε δήμους οι οποίοι είναι καθ' ύλη αρμόδιοι βάσει του ισχύοντος νόμου 4039/12 και 4235/14 για την φροντίδα μετά την επανένταξη των αδέσποτων στο περιβάλλον. Είναι επίσης τεχνικά αρμόδιοι για την εγκατάσταση και την επιλογή των σημείων λειτουργίας Ενεργειακά οι σταθμοί είναι αυτόνομοι λόγω του φωτοβολταικού πάνελ που φέρουν στην σκεπή.
    Ο σταθμός από την στιγμή της εγκατάστασης του έχει ανάγκη από, καθαριότητα, αναπλήρωση τροφής, αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών και επιτήρηση, συνεπώς είναι μια ολόκληρη αλυσίδα ενεργειών αναγκαία για να λειτουργήσει απρόσκοπτα χωρίς να δημιουργεί προβλήματα υγιεινής στο περιβάλλον και στα ζώα αλλά και να αποφεύγονται διαφόρων τύπων δολιοφθορές. Συνεπώς η διατήρηση κυρίως και όχι η απόκτηση αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας τους σταθμού λήψης τροφής και ανακύκλωσης.
    Εμείς ως αντιπρόσωποι περιφέρειας Αττικής είμαστε ήδη σε επαφή ήδη με όλους του δήμους και σύντομα θα υπάρχουν εγκαταστάσεις τέτοιων σταθμών σε όσους διαθέτουν υψηλή ευαισθητοποίηση σε σχέση με την φροντίδα των αδέσποτων.
    Η συμπαράσταση των φιλοζωικών οργανώσεων και κυρίως των μεγάλων χορηγών είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο του εγχειρήματος αυτού.
    Εμείς ως κοινωνική επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) αποσκοπούμε όχι στο εμπορικό όφελος το οποίο έτσι κι αλλιώς είναι πολύ μικρό όσο στην απασχόληση ανέργων συμπολιτών μας με αντικείμενο την φροντίδα και επιτήρηση των σταθμών μετά την εγκατάσταση τους στα επιλεγμένα σημεία των δήμων.
    Στέλιος Κατωμέρης
    Πρόεδρος Κοιν.Σ.Επ. "Αλληλεγγύη Νοτίων Προαστίων"
    Αντιπρόσωποι Περιφέρεις Αττικής
    κιν. 6942423179
    http://www.facebook.com/AllelengyeNotionProastion

  4. Θανάσης

    Η απόκτηση είναι πανεύκολη. Αναλαμβάνουν οι τοπικές φιλοζωικές σε συνεργασία με τους Δήμους την φύλαξη και την αγορά σπόνσορες που θα έχουν πάνω στο μηχάνημα διαφήμιση της επιχείρησής τους.

  5. Παναγιωτης

    Πολυ εξυπνο σαν ιδεα μου αρεσει πολυ! Αλλα δεν μου φαινεται ασφαλης λογω πολλων οι οποιοι εχουν προβλημα με τα αδεσποτα και με φοβιζει!

  6. Μαρία Μπώχερτ

    Τις "αρκετές χιλιάδες ευρώ" για την αγορά του κάθε μηχανήματος θεωρητικά ποιός θα τα δώσει? Οι Δήμοι, όπως την Τουρκία, ή οι φιλόζωοι? Φαντάζομαι ότι ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα θα γνωρίζει κάτι, αλλοιώς θα το έφερνε?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.