Στηρίξτε μας

Κυνηγοί και στην Κέρκυρα σκοτώνουν για πλάκα μπούφους και γεράκια

3 Ιανουαρίου 2012 12:48 | Επικαιρότητα
Κυνηγοί και στην Κέρκυρα σκοτώνουν για πλάκα μπούφους και γεράκια

Το κερκυραϊκό φιλοζωικό σωματείο στήριξης των αδέσποτων ζώων του νησιού «Φίλοι των ζώων - Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» απευθύνει ανοιχτή επιστολή προς τους κυνηγούς του νησιού, που αρέσκονται να σκοτώνουν όχι μόνο θηράματα, τα οποία θα καταναλώσουν με καμάρι και περηφάνια αφού το να σκοτώνεις ανυπεράσπιστα ζώα είναι ένδειξη ανδρίας για εκείνους, αλλά και ζώα και πτηνά τα οποία δεν τρώγονται, αλλά αποτελούν εύκολο στόχο για ανθρώπου διανοητικά καθυστερημένους που αρέσκονται σε αυτό το αιματηρό «σπορ».

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο στην επιστολή που εστάλη στην εφημερίδα «Κερκυραϊκά Νέα» τονίζει: «Κυνηγοί σεβαστείτε επιτέλους την κερκυραϊκή πανίδα. Σταματήστε να πυροβολείτε τα γεράκια και τους μπούφους (κουκουβάγιες), αφού αυτά δεν τρώγονται. Είναι έγκλημα τόσο υπερήφανα και πανέμορφα πουλιά να ζουν ανάπηρα σαν κότες στα κλουβιά, αντί να πετάνε στον ουρανό ελεύθερα. Και πόσα ακόμα χτυπημένα αργοπεθαίνουν στα χωράφια…

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους ευαίσθητους πολίτες, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι αγρότες, οι οποίοι μας τηλεφωνούν και πολλές φορές μας φέρνουν, με δικά τους μεταφορικά μέσα, τα τραυματισμένα αυτά πλάσματα…».

Φωτό: Αρχείου
 

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.