Στηρίξτε μας

Μαζική εξαφάνιση αδέσποτων στην Κρύα Βρύση Πέλλας

30 Δεκεμβρίου 2011 10:03 | Καταγγελίες
Μαζική εξαφάνιση αδέσποτων στην Κρύα Βρύση Πέλλας

«Ονομάζομαι Νικόλαος Κοτσαμπουϊκίδης και κατοικώ στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Η καταγωγή μου είναι από την Κρύα Βρύση Πέλλας την οποία και επισκέπτομαι τακτικότατα λόγω των ηλικιωμένων γονέων μου. Κατά τον ερχομό μου στις 18 Δεκεμβρίου 2011 για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές με λύπη και αλλά και με θυμό διαπίστωσα ότι στους δρόμους της Κρύας Βρύσης δεν υπήρχε ούτε ένα αδέσποτο σκυλί.

Μαζί με τα 3 δικά μου σκυλιά φρόντιζα και νοιαζόμουν και για κάποια αδέσποτα, από τα πολλά που περιφέρονταν στους δρόμους του χωριού. Ως δια μαγείας λοιπόν όλα τα αδέσποτα είχαν εξαφανιστεί από κάθε δρόμο και στενό της Κρύας Βρύσης! Μετά από πολλές έρευνές μου για την τύχη των αδέσποτων σκυλιών ήρθα σε επικοινωνία με κατοίκους, οι οποίοι είχαν κάνει την ίδια διαπίστωση με εμένα.

Μαζί με την Ειρήνη Αδαμίδου (φοιτήτρια που επισκέφτηκε και αυτή τον τόπο της για τις διακοπές και διαπίστωσε την "εξαφάνιση") πήγαμε σήμερα 28 Δεκεμβρίου στο Αστυνομικό Τμήμα Κρύας Βρύσης, όπου και κάναμε ο καθένας ξεχωριστά καταγγελία εναντίον του Δήμου Πέλλας.

Θεωρούμε πως αυτή η "μαζική εξόντωση" των αδέσποτων της Κρύας Βρύσης δεν έγινε από μεμονωμένα άτομα. Ο Δήμος Πέλλας οφείλει να λογοδοτήσει για την τύχη των αδέσποτων ζώων καθώς βάσει νόμου (3170/2003) τα αδέσποτα ζώα βρίσκονται υπό την προστασία του.

Με ελπίδα για να έχει συνέχεια αυτή η καταγγελία,
Νικόλαος Κοτσαμπουϊκίδης».

Διαβάστε επίσης:

Διαμαρτύρονται για την εξαφάνιση των αδέσποτων από την Κρύα Βρύση Πέλλας

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Despina Kementzetzidou

    Δυστυχώς κι εγώ κατάγομαι από την ευρυτερη περιοχή, και λυπάμαι πολύ για την συμπεριφορά φίλων, συγγενών, γνωστών, οι οποίοι θεωρούν ότι όλα τα ζώα είναι αναλώσιμα.. Και πάλι δυστυχώς, δεν βλέπω ν'αλλάζει κάτι στην κουλτούρα τους.. Και στο δικό μου χωριό βλέπω σκελετωμένα σκυλιά, τα οποία σε μερικές μέρες από την εμφάνιση τους πεθαίνουν από φόλες.. Το χειρότερο είναι ότι η συμπεριφορά των νέων δεν είναι καθόλου διαφορετική απ'αυτή των πιο ηλικιωμένων.. Πλήρης απογοητευση.. Εκτός αυτών,καθε φορά που πηγαίνω στο χωριό μου παθαίνω σοκ με τον αριθμό των σκοτωμένων ζώων στον δρόμο.. Δεν καταλαβαίνω, εμένα δεν μου έχει τύχει ποτέ να μην μπορώ να αποφύγω ζώο στον δρόμο, μάλλον αυτό σημαίνει ότι το κάνουν επίτηδες..

  2. .irene stampoulidou

    MPRABW STON KYRIO KOTSAMPOYIKIDH ....GIATI TO IDIO FENOMENO ..ANTIMETWPHSA KAI EGW STHN 8ESSALONIKH ....OLA TA ADESPOTAKIA POU YPYRXAN STO KENTRO ..MEXRI THN MARTIOY ....DEN YPARXEI OUTE ENA ...TO MONO MEROS POY SYNANTHSA ENA ADESPOTO HTAN H PLATEIA ARISTOTELOYS ...POY PHGAN ...O L A T A A D E S P O T A..???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.