Στηρίξτε μας

Συνελήφθη ο άνδρας που έσυρε με το Ι.Χ. και σκότωσε έναν σκύλο στο Μακρυχώρι Λάρισας

12 Ιουλίου 2015 15:38 | Καταγγελίες
Συνελήφθη ο άνδρας που έσυρε με το Ι.Χ. και σκότωσε έναν σκύλο στο Μακρυχώρι Λάρισας

Στη σύλληψη του άνδρα που χθες το πρωί εντοπίστηκε να σέρνει στην άσφαλτο με το αυτοκίνητο του στο Μακρυχώρι Λάρισας έναν σκύλο, που είχε δέσει με σχοινί, προχώρησαν οι αστυνομικοί χθες το βράδυ μετά την καταγγελία που κατέθεσε σε βάρος του το φιλοζωικό σωματείο «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας».

Τον δράστη είδε το πρωί της 11ης Ιουλίου κάτοικος της περιοχής, ο οποίος και ανέφερε στο φιλοζωικό σωματείο το όνομα του άνδρα, που βασάνισε μέχρι θανάτου το ζώο, ενώ υπέδειξε σε ποιο σημείο το εγκατέλειψε. Ο αυτόπτης μάρτυρας εξήγησε ότι έλυσε τα πόδια του σκύλου από το σχοινί που το είχε δέσει ο συγχωριανός του αλλά αρνήθηκε να τον καταγγείλει στην ΕΛ.ΑΣ. «για να μην μπλέξει».

Μέλη των «Αδέσποτων Εθελοντών Λάρισας» που εντόπισαν το ζώο χθες το πρωί να χαροπαλεύει κατέθεσαν στην Αστυνομία το όνομα του άνδρα, τον οποίο ανέφερε τηλεφωνικά ο αυτόπτης μάρτυρας. Έτσι οι αστυνομικοί χθες το βράδυ μετά την καταγγελία πήγαν στο σπίτι του για να ελέγξουν τα όσα τους είχαν καταθέσει και άκουσαν τον δράστη να παραδέχεται ότι πράγματι έσυρε το σκυλί για να το πετάξει επειδή ήταν ήδη νεκρό καθώς ο ίδιος το είχε χτυπήσει στο κεφάλι με ρόπαλο επειδή είχε επιτεθεί στην κόρη του!

Οι ισχυρισμοί του όμως είναι ψευδείς, καθώς όταν οι φιλόζωοι έφτασαν στο Μακρυχώρι στο σημείο που ο αυτόπτης μάρτυρας τους είχε πει ότι κείτεται το σκυλί, το βρήκαν να ανασαίνει και το ζώο τελικά εξέπνευσε με το που έφτασαν στον κτηνίατρο. Ο δράστης συνελήφθη – όπως είπε στο www.zoosos.gr η Γεωργία Τζιογκίδου πρόεδρος του σωματείου – κρατήθηκε στο Α.Τ. Λάρισας και αναμένεται να μεταφερθεί στην Εισαγγελία ώστε να δικαστεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Το ζώο σύμφωνα με τη βεβαίωση του κτηνιάτρου Κώστας Ζορμπάς, που το εξέτασε, ήταν ζωντανό κατά τον βασανισμό του, είχε τσακισμένα όλα του τα κόκκαλα από την μέση και κάτω, ενώ η μια του πλευρά ήταν καμένη από την τριβή στο έδαφος. Φυσικά πέρα από τη δίκη – όποτε και αν αυτή γίνει – στον δράστη που παραδέχτηκε την πράξη του θα πρέπει αμέσως να βεβαιωθεί διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ από το Α.Τ. Λάρισας.

Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας του εγκλήματος.

MakrihoriLarisasSkylos2016 1Έτσι βρήκαν το σκυλί οι φιλόζωες να αργοπεθαίνει.

Ο κτηνίατρος που εξέτασε το πτώμα διαπίστωσε ότι τα οστά του ζώου ήταν τσακισμένα.

MakrihoriLarisasSkylos2016 2Τα εγκαύματα αποδεικνύουν το μέγεθος του μαρτυρίου που πέρασε αυτό το πλάσμα.

Το ζώο έπεσε σε κώμα μέχρι να φτάσουν στο κτηνιατρείο.

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάστηκε και από το Εφετείο Λάρισας ο άνδρας που έσυρε σκύλο στην άσφαλτο στο Μακρυχώρι το 2015

22-11-2018 στο Εφετείο Λάρισας η δίκη του άνδρα που έλιωσε σκύλο στην άσφαλτο στο Μακρυχώρι

30.000 € πρόστιμο στον άνδρα που σκότωσε σκύλο σέρνοντας τον με Ι.Χ. στο Μακρυχώρι Λάρισας

Αρνούνται να καταγγείλουν τον άνδρα που έσυρε με το Ι.Χ. και σκότωσε τον σκύλο του στο Μακρυχώρι Λάρισας

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

14 Σχόλια

  1. Αγγελική

    Κρίμα που ακόμα και σήμερα οι άνθρωποι φοβούνται να κάνουν το καλό "για να μην μπλέξουν" . Γιατί κανείς δεν σκέφτεται πως ο παραδειγματισμός και η τιμωρία κάποιων ανθρώπων θα σώσει ζωές? Το κακό με τις μικρές κοινωνίες....Χαίρομαι που τουλάχιστον ο θύτης ομολόγησε. Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να μην αισθάνθηκε ενοχές που προκαλούσε κακό σε ένα πλάσμα. Ίσως οι δικαστές θα έπρεπε να κρίνουν πιο αυστηρά αυτούς τους ανθρώπους.Να τους προβληματίζει η μελλοντική συμπεριφορά τους. Ποιος εγγυάται ότι δεν θα κάνει κακό και σε ένα άνθρωπο με την ίδια ευκολία που έκανε στο ΔΙΚΟ ΤΟΥ σκυλο!!!

  2. νικος

    μακαρι να εχει το ιδιο τελος το διποδο καθαρμα. Θα πείτε και σε εμάς το ονοματάκι του; αυτα δεν πρεπει να τα κραταμε κρυφα.

  3. Ιωάννα

    ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΦΡΙΚΗ. Η πράξη του βασανιστή δείχνει χαρακτήρα ικανό για τα πάντα. Ας επιληφθεί η Δικαιοσύνη επιτέλους, να μην πάει κυριολεκτικά "σαν το σκυλί" το μαρτυρικό πλάσμα.

  4. Theresa Tzitzira

    PRAGMATIKA, EINAI SAPIA & EPIKINDYNH H KOINWNIA MAS, SE APOLYTH PARAKMH!EFOSON ARRWSTA ATOMA SAN AFTON, KAI SAFWS EPIKINDYNA AFHNONTAI ATIMWRHTOI, DEN THELEI POLY PRIN EPELTHEI TO APOLYTO XAOS. DEN NOIWTHW KAMIA ASFALEIA, EINAI AGRIES OI EPOXES PPOU ZOUME KAI H HTHIKH KATRAKYLA SUNEXIZETAI...

  5. Anna

    Τωρα πραγματικα αν η κοινωνια μας αφηνει να περασει ετσι κατι τετοιο, χωρις φυλακιση..ειναι καταντια τι να πω...Αυτος ο ανθρωπος για να του βγενει να κανει κατι τοσο βαρβαρο ειναι επικυνδινος!!!

  6. ginger

    Το κανονικό κ το απόλυτο πρόστιμο-τιμωρία που θα πρέπει να επιβάλλουν σε τέτοια απανθρωπα αποβρασματα όπως αυτός ο σκουπιδοντενεκες ο βόθρος ο σιχαμενος είναι οργή οχλου η στη αρένα με τα λιοντάρια..... να δούμε πώς θα κάνει το μάγκα εκεί να δούμε πώς θα εκλιπαρουσε για τη ζωή του κ πως θα ούρλιαζε όταν του ξεσκιζανε τις σάρκες όπως φαντάζομαι ότι θα εκλιπαρουσε με τα κλάματα του κ με τα ουρλιαχτά του το δυστυχο αυτό αθώο ζωντανο....
    θα μου πεις να γίνουμε κ εμείς απανθρωποι δολοφόνοι? ??
    Όχι απλά στον κανόνα υπάρχει πάντα κ η εξαίρεση κ για κάτι τέτοιους (οι οποίοι είναι πολλοιιιι κ τα ίδια μαθαίνουν κ στα παιδιά τους) θα έπρεπε να υπήρχε ειδική κ πολύ απάνθρωπη τιμωρία προς γνώση κ συμμόρφωση κ των υπολοίπων κτηνων που κυκλοφορούν ανάμεσα μας με μορφή ανθρώπου κ όπως είπα κ παραπάνω τελικά αποδεικνύετε πως είναι πολλοιιιιιι
    άσε που μπορεί να κάνουν το ίδιο κ χειρότερο κ στα παιδιά τους τους θεωρώ ικανούς! !!!! Η πολιτεία λοιπόν να επανεξετάσει αυτες τις κατάστασεις κ τα περιστατικά πολυυυυυ σοβαρά γιατί ένας που μπορεί να κάνει κατι τέτοιο σε ένα αθώο πλάσμα που ούτε καν μιλάει η αντιτίθεται. .. δείχνει τις δολοφονικες του προθέσεις ως άνθρωπος κ κ φανταστείτε τι μπορεί να κάνει σε κάποιον που θα διαπληκτιστει η έχει διαφορές

  7. Μαρια Κουτη

    Ε Λ Ε Ο Σ.Καποια στιγμη πρεπει μερικοι να γίνουν Ανθρωποι.Θελουν να λεγονται και Ευρωπαιοι.....Ευτυχως η δικαιοσύνη θα κανει αυτο που πρεπει!!!

  8. ΛΙΛΑ

    Έβαλα τα κλάματα απο τα νεύρα μου!!!!!!!!! Και νεκρο να ήταν όπως ισχυρίστηκε, θα έπρεπε δηλ να το σύρει με το αμάξι?

  9. Γιώργος Ψ.

    Αν οι δικαστές είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ θα του βάλουν και φυλάκιση υποχρεωτική,μη εξαγοράσιμη...μόνο με χρηματική ποινή δε θα καταλάβει τίποτα αυτός ο ''άνθρωπος''...αν κάτσει 2,3 χρονάκια μέσα θα ξεβρωμίσει έστω και για λίγο ο τόπος από ένα σκουπίδι παραπάνω...

  10. Alucard

    Να τον κυνηγησει η φιλοζωικη μεχρι εκει που δεν περνη..εσχατη των ποινων. Το fbi τους εχει καταταξη στους μεγαλυτερους εν δυναμει εγκληματιες ολους οσους κακοποιουν ζωα.σκιστε τον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.