Στηρίξτε μας

Πραγματοποίησαν στη πλατεία Συντάγματος συμβολική διαμαρτυρία κατά των πειραμάτων στα ζώα

25 Απριλίου 2015 18:36 | Επικαιρότητα
Πραγματοποίησαν στη πλατεία Συντάγματος συμβολική διαμαρτυρία κατά των πειραμάτων στα ζώα

Συμβολική διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί τα μέλη της φιλοζωικής ομάδας 269life Greece κατά των πειραμάτων που γίνονται στα ζώα από τις βιομηχανίες φαρμάκων, καλλυντικών, χημικών, από ερευνητικές ομάδες πανεπιστημίων και νοσοκομείων, εξυπηρετώντας την απληστία και τα σαδιστικά ένστικτά των ανθρώπων.

Τα μέλη του 269life Greece με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης των Πειραμάτων σε Ζώα, φορώντας στολές εργαστηρίου και κρατώντας πλακάτ με φωτογραφίες που αποδεικνύουν τα βασανιστήρια των πειραμάτων στα ζώα, ενημέρωναν τους περαστικούς μοιράζοντας φυλλάδια σχετικά με τη φρίκη που βιώνουν πλήρως συναισθανόμενα όντα των εργαστηρίων.

Ο αριθμός των ζώων που βασανίζεται και δολοφονείται δεν είναι γνωστός, γιατί οι εταιρίες πάντα κρύβουν τον αριθμό των θυμάτων τους, αλλά υπολογίζεται ότι αυτά ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια το χρόνο.

269lifeGreecePeiramatozoa (1)

Σχεδόν όλα τα είδη των ζώων βασανίζονται, ιμπατζήδες, μαϊμούδες, γάτες, σκύλοι, κουνέλια, ποντίκια, γουρούνια, δελφίνια δολοφονούνται άγρια από τους επιστήμονες αφού πρώτα έχουν υποστεί φρικτά μαρτύρια.

Τα πειράματα στα ζώα κρύβουν ανηθικότητα και ωμή βία. Δεν έχει καμιά απολύτως σημασία που τα ζώα δεν σκέφτονται και δεν μιλάνε όπως και εμείς, το μόνο που έχει σημασία είναι ότι υποφέρουν και νιώθουν όπως ακριβώς και εμείς, άρα αισθάνονται τον πόνο, την φρίκη, την μοναξιά.

269lifeGreecePeiramatozoa (2)

«Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τα βασανίζουμε για χάρη του δικού μας υποτιθέμενου οφέλους. Είναι υποχρέωσή μας να προσβλέπουμε στη δικαιοσύνη και όχι στην εκμετάλλευση. Στον πόλεμο των ειδών, στον χειρότερο πόλεμο που γνώρισε ποτέ η γη, στεκόμαστε στο πλευρό των αθώων. Στο πλευρό των ζώων. Όλα είναι 269!» επισημαίνουν οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας.

Τι είναι το 269life

To 269 είναι ο αριθμός ενός μοσχαριού που γεννήθηκε σε μια ισραηλινή γαλακτοπαραγωγική βιομηχανία. Τα μέλη του κινήματος 269life εξηγούν: «Με το μαρκάρισμα (branding) του αριθμού του στο σώμα μας, θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σ τα θύματα του ολοκαυτώματος των ζώων σε όλο τον κόσμο, να τα θυμόμαστε και να μην τα ξεχάσουμε ποτέ.

Στις 2 Οκτωβρίου 2012, “Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων Φάρμας”, στην Πλατεία Ράμπιν στο κέντρο του Τελ Αβίβ, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων πραγματοποίησαν, μια πράξη αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης υπέρ των ζώων που γίνονται θύματα της εκμετάλλευσης από τον άνθρωπο.

Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί η συμπάθεια για τα πιο καταπιεσμένα πλάσματα της κοινωνίας μας και να θέσει υπό αμφισβήτηση τη βαθιά αποσύνδεση μας από αυτά.

Οι ακτιβιστές έκαναν branding (μαρκαρίστηκαν) με ένα καυτό χάλυβα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τα εκτρεφόμενα ζώα μαρκάρονται για να αποκτήσουν ταυτότητα στις κτηνοβιομηχανίες όλου του κόσμου.

Ο αριθμός 269, ο οποίος μέσω του πυρωμένου χάλυβα που μαρκαρίστηκε στο δέρμα τους, ήταν ο καθορισμένος αριθμός που είχε ένα μοσχάρι σε μια γαλακτοκομική μονάδα παραγωγής του Ισραήλ.

“Αυτό το ανώνυμο μοσχάρι θα αποθανατίζεται για πάντα στο σώμα μας, και ελπίζουμε ότι αυτό το μήνυμα της αλληλεγγύης θα φέρει με κάποιο τρόπο μια νέα θεώρηση για τα ζώα.

Κανένα ζώο δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται για να ικανοποιήσει τις εγωιστικές ανάγκες και τις όποιες ιδιότροπες επιθυμίες των ανθρώπων, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε με συμβολικό τρόπο τις ίδιες τις μεθόδους των κτηνοβιομηχανιών, ώστε να μεταφέρουμε τις ιδέες μας”.

Πάνω από 150 δισεκατομμύρια ζώα δολοφονούνται σε όλο τον κόσμο εξαιτίας του ανθρώπινου εγωισμού, της άγνοιας και της απληστίας. Αυτή η τρέλα πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει την ημέρα που η ανθρωπότητα θα ξυπνήσει επιτέλους και θα αντιληφθεί ότι ακόμη και τα ζώα αισθάνονται πόνο και την επιθυμία της ελευθερίας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τα αντιλαμβανόμαστε και εμείς οι άνθρωποι.

Το κίνημα του 269life ξεκίνησε στο Ισραήλ στις 2 Οκτωβρίου 2012 και μέχρι στιγμής υπάρχει σε 25 χώρες δηλαδή σε Ισραήλ, Ελλάδα, Ολλανδία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Τουρκία, Βραζιλία, Η.Π.Α., Ρουμανία, Σουηδία, Νεπάλ, Ιταλία, Ινδία, Αυστραλία, Ουγγαρία, Νότια Αφρική, Γερμανία, Βέλγιο, Κολομβία, Μεξικό, Πορτογαλία, Αργεντινή, Κόστα Ρίκα, Πολωνία. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα του κινήματος: http://269life.com. Η σελίδα του 269life Greece στο facebook είναι: https://www.facebook.com/269lifeGreece.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Γυμνοί διαμαρτυρήθηκαν για τα πειράματα που γίνονται στα ζώα

Πειράματα στα Ζώα; - Όχι Ευχαριστώ

Πειραματόζωα: Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;

Απαιτείστε να σταματήσουν τα πειράματα στα ζώα

Ε.Ε.: Τέλος τα καλλυντικά που δοκιμάζονται σε ζώα

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. MARIA

    Επιστήμονες,έχουν σπουδάσει & όμως λειτουργούν σαν κτήνη & υπάνθρωποι.

    Δεν έχει σημασία τι είσαι άλλα τι κάνεις μετράει, για αυτά τα πλάσματα που συμπορεύσε στη ζωή.

    θα μείνουμε μόνοι μας στη γη αφού θα έχουν εξαφανιστεί τα πάντα
    & αυτός ο αργός θάνατος σίγουρα θα είναι η τιμωρία μας για όλα τα εγκλήματα που έχουμε κάνει εις βάρος των ζωών, του περιβάλλοντος & της ψυχής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.