Στηρίξτε μας

Συνάντησαν αστυνομικό διευθυντή και λιμενάρχη οι εκπρόσωποι φιλοζωικών φορέων στα Χανιά

16 Μαρτίου 2015 21:00 | Επικαιρότητα
Συνάντησαν αστυνομικό διευθυντή και λιμενάρχη οι εκπρόσωποι φιλοζωικών φορέων στα Χανιά

Τον νέο αστυνομικό διευθυντή Χανίων, Εμμανουήλ Γεωργιακάκη, και τον λιμενάρχη Χανίων, Ιωάννη Ορφανό, συνάντησαν σήμερα οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) και του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα που σχετίζονται με την τήρηση της νομοθεσίας σε θέματα φροντίδας και πρόληψης της κακοποίησης των αδέσποτων και όχι μόνο.

Συνοπτικά συζητήθηκαν τα εξής:

α. Έγινε εκτενής συζήτηση γύρω από το θέμα των τελευταίων δηλητηριάσεων ζώων  στο ενετικό λιμάνι των Χανίων την έρευνα των οποίων έχει αναλάβει το Λιμενικό Σώμα. Οι φιλοζωικοί φορείς ζήτησαν να διεξαχθεί έρευνα σε βάθος και να αναζητηθούν πιθανά στοιχεία από τις κάμερες οι οποίες είναι τοποθετημένες σε διάφορα σημεία της επίμαχης περιοχής. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Δήμος Χανίων παρά τις εκκλήσεις δεν έβγαλε ανακοίνωση με την οποία αν καταδικάζει το γεγονός και καμιά αντίδραση δεν υπήρξε προσωπικά ούτε από τον δήμαρχο.

β. Συζητήθηκε η λήψη μέτρων για την προστασία των αλόγων που κατά την τουριστική περίοδο  - η οποία ξεκινά σε λίγο - χρησιμοποιούνται για την περιήγηση των τουριστών και συμφωνήθηκε να γίνει μια συνάντηση των αμαξάδων, των λιμενικών αρχών και των φιλοζωικών φορέων, ώστε να συζητηθούν διάφοροι παράμετροι του θέματος.

γ. Επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά από τους εκπροσώπους των φιλοζωικών φορέων η αναγκαιότητα τήρησης της νομοθεσίας τόσο για τις «σκυλιέρες» των επιβατικών πλοίων όσο και του  ελέγχου της τήρησης της νομοθεσίας εκ μέρους των  επιβατών που ταξιδεύουν με τα κατοικίδια τους αλλά και η αναγκαιότητα λήψης μέτρων  για την αποφυγή εγκατάλειψης ζώων μέσα στα πλοία.

δ. Στον αστυνομικό διευθυντή Χανίων τέθηκε  το θέμα της πραγματοποίησης του ενημερωτικού σεμιναρίου των αστυνομικών του Τμήματος Τάξης Χανίων αλλά και εκ νέου των διοικητών των αστυνομικών τμημάτων του νομού γύρω από την υπάρχουσα νομοθεσία  η υλοποίηση του οποίου  εκκρεμεί εδώ και πολλούς μήνες. Ζητήθηκε μάλιστα η πραγματοποίηση  νέας εξόρμησης για τα βαρελόσκυλα και τέλος συζητήθηκε η συμβολή της Αστυνομίας στον έλεγχο των κηδεμόνων  ζώων συντροφιάς  όσον αφορά στην τήρηση εκ μέρους τους της νομοθεσίας  σε μια  προσπάθεια  αποφυγής δημιουργίας νέων αδέσποτων.

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων στο κέντρο των Χανίων

Δήμος Χανίων: Απαραίτητη η ίδρυση διαδημοτικού κτηνιατρείου

Μέτρα για την προστασία των αδέσποτων ζώων παίρνει ο Δήμος Χανίων

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.