Στηρίξτε μας

Επιζήμια για την υγεία των σκυλιών η κατανάλωση ωμού κρέατος

4 Μαρτίου 2015 21:57 | Χρηστικά
Επιζήμια για την υγεία των σκυλιών η κατανάλωση ωμού κρέατος

Τους κινδύνους στους οποίους εκτίθεται ένα σκυλί που τρέφεται με ωμό κρέας – ακόμα και αν αυτό έχει προηγουμένως καταψυχθεί – έχει επισημάνει από το Ιούλιο του 2014 η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και ο υπεύθυνος του Τομέα Κτηνιατρικής δρ. Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης απαντώντας στο σχετικό ερώτημα που είχε απευθύνει στον φορέα ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος.

Επειδή η «μόδα» της ωμής διατροφής των κατοικίδιων κρύβει κινδύνους ο κ. Παπαδογιαννάκης στις 22-7-2014 επισημαίνει: «Σε σχέση με την κατανάλωση ωμού κρέατος από τους σκύλους θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω:

1.       Εφόσον το κρέας που δίδεται για κατανάλωση έχει καταψυχθεί (σύμφωνα με τις οδηγίες 852,853 και 854/2004 της Ε.Ε.) δεν ενέχει κίνδυνο για μετάδοση παρασίτων (π.χ. Τοξόπλασμα, Κυστίκερκος κ.ά.).

2.       Η κατάψυξη όμως χωρίς άλλη επεξεργασία του κρέατος δεν μπορεί να το εξυγιάνει από πλευρά βακτηρίων. Για το λόγο αυτό η χορήγηση ωμού κατεψυγμένου κρέατος, χωρίς περαιτέρω επεξεργασία, μπορεί να μεταδώσει παθογόνα βακτήρια όπως η Λιστέρια, η Σαλμονέλλα, η Γιερσίνια κ.ά.

3.       Ο μολυσμένος σκύλος από τα παραπάνω βακτήρια μπορεί να αποτελέσει πηγή μόλυνσης και για τον άνθρωπο (π.χ. Σαλμονέλλα, Γιερσίνια) ή το ζώο να εμφανίσει συμπτωματολογία παρόμοια της λύσσας λόγω προσβολής του εγκεφάλου (π.χ. Λιστέρια)».

Διαβάστε επίσης:

Τι είδους διατροφή για κατοικίδια είναι η B.A.R.F.;

Τα κόκκαλα μπορούν να σκοτώσουν τον σκύλο και την γάτα

Τα κόκκαλα βλάπτουν σοβαρά την υγεία των σκυλιών και των γατιών

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

13 Σχόλια

  1. D RODIOS

    Ποιος κρινει τα δεδομενα της Εθνικης σχολης δημοσιας υγειας και με ποια ιδιοτητα? Του επιστημονα και αν ειναι ετσι ας απαντησει επιστημονικα. Αλλιως ας σιωπησει και να κοιταξει να ξεστραβωθει απο το βαθυ σκοταδι που βρισκεται.
    Ερωτω αν γνωριζετε πως ο κιμας,ειναι πηγη μικροβιων? Γνωριζετε τι ειναι η ταινια,ο εχινοκοκκος? Αυτα ολα τα παρασιτα,που ταλαιπωρησαν την ανθρωποτητα για χιλιαδες χρονια εχουν σχεδον εξαφανιστει απο τη ζωη μας γιατι επιστημονες μεριμνουν σε αυτο. Αν σε καποιους λειπουν οι στοιχειωδεις γνωσεις υγιεινης,ειναι λογικο. Το ποσιμο νερο δεν υπηρχε σε πολλες περιοχες της χωρας αλλα ουτε και το χαρτι υγειας μεχρι πριν λιγες δεκαετιες.Αντιστοιχα σε πριοχες της υποαναπτυκτης Ινδιας ,βαζουν κοπρια ιερης αγελαδος στις πληγες και μετα παθαινουν τετανο.
    Οσο για το επιχειρημα "Ενοχλήθηκαν οι εταιρείες παραγωγής κροκέτας και αποφάσισαν να τα βάλουν με την BARF;;;'', οι εταιριες παραγουν ηδη BARF υψηλων προδιαγραφων και σε πολλου τυπους. Αν δε χρειαστει θα φτιαξουν οσο χρειαστει.

    Η πιο σωστη ονομασια σε αυτο που αποκαλουν στην Ελλαδα barf,θα ηταν ''οτι ειναι σχεδον για σκουπιδια,σερβιρισμενο για αμαθεις και αφελεις''. Αν θελετε μπορειτε να το φτιαχνετε μονοι σας αγοραζοντας απο το χασαπη οτι ριχνει στο κουβα πασπαλισμενο με μαντζουνια.

    ''Είναι αδύνατο για έναν άνθρωπο να μάθει αυτά που νομίζει ότι ήδη ξέρει.''
    Επίκτητος, 50 μ.Χ.-120 μ.Χ, Στωικός φιλόσοφος

    1. Lne Poi

      Ανάλογα από ποιά εταιρία θα την αγοράσεις. Η ίδια η κροκέτα είναι σκέτο αποξηραμένο κρέας. Αν αγοράσεις ο,τι κροκέτα βρεις, ναι θα αγοράσεις και χημικά. Αλλά το ωμό κρέας που δεν έχει αποστειρωθεί σίγουρα έχει περισσότερα μικρόβια από την κροκέτα. Για την ενημέρωσή σου, ο λόγος που η κροκέτα είναι πιό ασφαλής είναι επειδή σαν αποξηραμένη που είναι, είναι κακό περιβάλλον για τα μικρόβια τα οποία χρειάζονται νερό για να επιβιώσουν. Το οποίο βρίσκεται άφθονο στην ωμή τροφή, ευνοώντας την ανάπτυξη των μικροβίων. Η κροκέτα μπορεί να έχει χημικά, μικρόβια όμως ΔΕΝ έχει.

      1. Elsa

        Στην κροκετα ζουν ανετα σκουληκια που εχω συναντησει οπως επισης και πεταλουδιτσες.
        Κανει 12 ωρες να τις χονεψεθ το καημενο το στομαχι του σκυλου και επισης ευθυνεται για τη ραγδαια αυξηση των καρκινων στα ζωα.
        "Καλη εταιρια" δεν γνωριζουμε τελικα ποια ειναι μιας και ολα αποσιωπουνται με ενα καλο φακελακι!

  2. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

    Απο που να ξεκινησω... πρωτα πρωτα η σκεψη οτι οι κτηνιατροι θελουν να κρατανε τα ζωα αρρωστα, ειναι τοσο παραλογη που την αφηνω ασχολιαστη. Εγω ειμαι κτηνιατρος και δεν υποστηριζω την Barf. Γιατι? Γιατι ειναι επικινδυνη γι αυτο. Το πεκινουα το κανις, το μαλτεζ εχουν τοση ομοιοτητα με τον λυκο όσο εγω με δεινοσαυρο. Αλλα ας δεχτουμε οτι και αυτο το πεκινουα μπορει να φαει ωμο. Επικινδυνα μικροβια υπαρχουν στα ωμα κρεατα. Η σαλμονελλα παραδειγματος χαριν. Ο σκυλος μπορει και να μην αρρωστησει απο σαλμονελλα. Αν ομως το ζωο ερθει μετα ( ωρες μετα) και σε γλυψει ( στο παιχνιδι, για να σου δειξει την χαρα του) εσενα η το παιδι σου, τοτε την κολλησες εσυ. Και επειδη εχω παθει σαλμονελλωση, δεν ειναι καθολου καλο νοσημα. Η ψυξη των τροφων δεν καταστρεφει τα μικροβια. η θερμανση τα καταστρεφει. Καταστρεφει καποια παρασιτα. Εγω προσωπικα σε σκυλο που γεννουσε ετοιμοθανατα κουταβια εκανα εξετασεις και βρηκα Τοξοπλασμωση. Ειναι ενα παρασιτο που επιτιθεται στα εμβρυα. Τι να το κανω εγω που λενε οσοι ασχολουνται με την ωμοφαγια οτι κανει ωραιο τριχωμα και δροσερη αναπνοη αμα σκοτωνει τα κουταβια? τελος για να μην σας κουραζω, δεν συστηνω ξηρη τροφη αν δεν θελετε. Αγοραστε τα καλυτερα κρεατα, βραστε τα και ταιστε μαγειρευτα. Δε θα βρειτε κτηνιατρο να σας αποτρεψει. Τι εγινε πουλαμε και μακαρονια? Ευχαριστω για την υπομονη σας.

    1. Elsa

      Και πως θα ξερουμε αν ειναι πληρης και ισορροπημενη η διατροφη του σκυλου μας;μαγειρευα για καιρο αλλα δεν ξερω κατα ποσο του κανω καλο με αυτη την επιλογη μου.(εχω ενα cane corso 55 κιλα!)

  3. Κυριάκος

    Ενοχλήθηκαν οι εταιρείες παραγωγής κροκέτας και αποφάσισαν να τα βάλουν με την BARF;;;
    Δεν υπάρχει καλύτερη τροφή από το ωμό κρέας για τα σκυλιά και ας λένε ότι θέλουν.
    Ο κόσμος ξυπνάει και στρέφεται προς την υγιεινή τροφή για τα σκυλιά και υγιεινή είναι η ωμή τροφή και όχι τα υποπροϊόντα κρέατος που έχουν οι κροκέτες.
    ΕΛΕΟΣ πια με την παραπληροφόρηση!!!!

    1. Lne Poi

      Αν η εταιρία που σου πουλάει BARF δε μπορεί να σου αποδείξει οτι πριν συσκευάσει και καταψύξει την τροφή, την τεμάχισε με καυτές λεπίδες για αποστείρωση, τότε δεν είναι BARF. Είναι ωμό κρέας, άκρως επικίνδυνο για το ζώο σου. Χίλιες φορές να το μαγείρευες μόνος σου. Ο κτηνίατρος από πάνω τα λέει πολύ καλά. Να στα πω και εγώ σα μικροβιολόγος - ΜΟΝΟ η θέρμανση καταστρέφει μικρόβια. Δε σου πε κανείς να πάρεις κροκέτα (που όσο χάλια και φουλ στα χημικά να είναι, είναι αντιμικροβιακή γιατί δημιουργεί κακή όσμωση για τα μικρόβια, αφαιρώντας τους το νερό και σκοτώνοντάς τα). Τάισέ τα ο,τι θες, αρκεί να μπορείς αυτό που τους δίνεις να το αποστειρώσεις πρώτα. Αγόρασε ένα φούρνο ωμοφαγίας, βρασ'το, κάνε ο,τι πιστεύεις καλύτερο. Αλλά όταν σε 5-10 χρόνια θα αρχίσει ο κόσμος να διαμαρτύρεται για δηλητηριάσεις στους σκύλους τους, τότε θα καταλάβετε οτι οι περισσότερες εταιρίες (και ιδιώτες) που προσφέρουν BARF, δεν έχουν τις σωστές προδιαγραφές για να το κάνουν. Οι BARF είναι ακόμη μία επικίνδυνη μόδα που θα ξεπεραστεί.

  4. Markos G.

    ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ ΑΠΟ Markos G.
    ΤΑΚΤΙΚΑ....ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΟΠ.ΚΑΝΑ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ Η ΚΑΝΑ ΨΕΥΤΟΠΥΡΕΤΟ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ.)
    ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΑΪΖΩ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΟΥ ΔΕΚΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ (ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ) ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ B.A.R.F. ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΦΤΑ ΟΧΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΣΥΜΒΑΝ, ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΦΡΑ ΚΑΙ ΣΥΚΩΤΙ ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ. ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΖΑΑΡ, ΕΡΛΙΧΕΙΑ ΚΤΛ. ΣΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΠΑΝΙΩΣ. ΟΥΤΕ ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ ΟΠΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΜΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΦΙΧΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ, ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΗ ΤΡΙΧΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΜΠΑΝΙΟ,ΚΑΤΑΛΕΥΚΑ ΔΟΝΤΙΑ, ΓΕΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ.
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΠΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η B.A.R.F. ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΑΛΛΙΜΟΝΟ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΩΝ ΞΗΡΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΑΙΔΙΑ.----------------
    ΑΑ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ Η ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΡΟΦΗ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ
    YOU TUBE https://www.youtube.com/watch?v=g9DTzDfYMxo (ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΡΟΜΟΙΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΟΡΕΞΗ ΑΝΤΟΧΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΝΤΙΕΜΕΤΙΚΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΕΤΕ ΜΑΥΡΑ ΓΥΑΛΙΑ)..........
    ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ Η ΟΧΙ ΩΣΤΕ ΜΕΣΩ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΧΑΘΗΚΕ ΠΙΑ (ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΜΗΝ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΩΣΗ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΣ ΜΑΣ) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ............!!!!!

  5. stelios

    ρε τι περιεργο πραγμα....τωρα που ο κοσμος ξυπναει και αποφευγει τις κροκετες και ολοενα περισσοτερο στρεφεται στην ωμη διατροφη κοινως BARF..αρχιζουν τα δελτια τυπου !!!!παρτε πρωτα να κανεται αναλυσει τη περιεχει μια κροκετα και μετα βγειτε και πειτε τη βρηκατε μεσα..πιος ξερει πιος μεγαλοεισαγωγεας ξηρας τροφης ειπε να ταρακουνησει τον κοσμο.....

    1. Markos G.

      ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΤΡΟΦΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΧΕ Η ΙΔΙΑ Η ΦΥΣΗ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΒΓΗΚΑΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΚΟΝΟΜΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ ΠΑΛΙΟ ΑΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΣΣΕΜΑΤΑ ΣΑΠΙΩΝ ΚΡΕΑΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΖΩΩΝ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΞΗΡΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΟΠΩΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΚΟΤΕΣ ΨΑΡΙΑ ΚΤΛ ΤΟ ΚΑΘΕ ΖΩΟ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΔΟΣ) ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΑΡΑΦΥΣΗ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ Ξ Α Φ Ν Ι Κ Α ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΕΡΙ ΣΑΛΜΟΝΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΤΙ Π.Χ. ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΛ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΑΥΤΩΝ (ΑΛΛΗ ΚΟΝΟΜΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΥΧΝΑ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ, ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΨΑΧΝΟ ΕΠΑΝΩ, ΑΨΗΤΟ ΤΟΤΕ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΠΑΝΩ ΣΑΛΜΟΝΕΛΛΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΟΛΛΗΣΕΙ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΝΤΕ ΤΕ. ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΑΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΖΩΟ ΝΑ ΝΟΣΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΣΠΑΝΙΩΣ ΔΕ ΝΑ ΝΟΣΗΣΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΑΝΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΤΑΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΑΚΟΜΑ.ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΗ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΕΝΑ ΨΟΦΙΜΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ, ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΣΗΨΗ, ΤΟ ΟΠΟΙΘΟ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΜΙΚΩΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΗ Η ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΑΚΑΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΚΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΖΩΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΡΡΕΠΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΘΗΣΗ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΖΩΟ ΑΥΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Η ΦΥΣΗ....ΤΗΝ ΑΝΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ-ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ (ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΖΩΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΦΙΛΤΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΟΣΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΒΟΗΘΑΝΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ). ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ 12 ΕΤΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΠΩΣ ΠΗΓΕ ΜΙΚΡΟ ΝΑ ΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΙΤΙΑΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΕΝ ΡΙΠΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ. ΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ (ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΛΗΨΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ) ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΦΟΥ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΑ ΦΟΡΑ ΨΕΥΤΟΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΔΙΚΙ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ.(ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΖΩΟ ΚΑΙ ΛΕΙΠΑΝΕ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΙΩΣΗ.ΤΥΧΑΙΟ.....ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ). ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ
      (ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΣΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΣΚΥΛΟ-ΣΚΥΛΙΑ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΑΜΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.