Στηρίξτε μας

Ναύπακτος: Χειρουργήθηκε το σκελετωμένο, άρρωστο και γέρικο κυνηγόσκυλο

9 Φεβρουαρίου 2015 21:10 | Καταγγελίες
Ναύπακτος: Χειρουργήθηκε το σκελετωμένο, άρρωστο και γέρικο κυνηγόσκυλο

Χειρουργήθηκε σήμερα τελικά το σκελετωμένο κυνηγόσκυλο που εντοπίστηκε χθες στο Νεόκαστρο Ναυπακτίας από μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Φιλόζωων Ναυπάκτου σε πολύ κακή κατάσταση, αφού το γέρικο ζώο δεν ήταν μόνο εξαιρετικά αδύνατο αλλά είχε και σοβαρή μόλυνση στο πέος του.

Ο κτηνίατρος Ανδρόνικος Μελισσαράτος προχώρησε στην απαραίτητη επέμβαση στα γεννητικά όργανα του Μπρέιβ – έτσι το ονόμασαν – και όλοι ελπίζουν να μην υπάρξουν επιπλοκές. Το σκυλί είναι φανερά αφυδατωμένο, με υγρό στους αδένες και υποσιτισμένο.  Ζυγίζει μόλις 14 κιλά. Δυστυχώς όμως υπάρχει και η υποψία για λεϊσμανίωση αλλά αυτό θα φανεί.

NeokastroNafpaktousk1Μόλις 14 κιλά ζυγίσει το γέρικο ζώο.

Η Εθελοντική Ομάδα Φιλόζωων Ναυπάκτου επισημαίνει: «Το κόστος του χειρουργείου, με την νοσηλεία (μονό για σήμερα, μιας και από αύριο θα πάει σε εξωτερικό χώρο μαζί με άλλα σκυλιά) και τις βιοχημικές εξετάσεις αίματος (για καλααζάρ, ερλιχίωση, νεφρά, συκώτι κ.τ.λ.) ανέρχεται στα 200 ευρώ, που ήδη χρωστάμε στον κτηνίατρο.

NeokastroNafpakto%20%281%29Μόλις συνέλθει θα χρειαστεί ένα σπιτικό.

Σας παρακαλούμε βοηθήστε ώστε καλυφθούν τα έξοδα. Εμείς πλέον δεν έχουμε χρήματα ούτε για τις τροφές με τόσα ζώα που συντηρούμε. Εφόσον καλυφθεί το ποσό για το χειρουργείο και τις εξετάσεις, που ελπίζουμε να μην δείξουν κάτι άσχημο θα χρειαστούμε και ειδική τροφή για να μπορέσει να στηθεί στα πόδια του.

Όποιος θέλει και μπορεί να βοηθήσει οικονομικά μπορεί να κάνει κατάθεση στον παρακάτω λογαριασμό του κτηνιάτρου:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ AΡ. ΛΟΓ.: 6663-128448-838

IBANGR 290171663000

BIC: PIRBGRAA

IBAN GR290171

ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: MΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

Αιτιολογία κατάθεσης: Για τον Μπρέιβ

Παρακαλούμε να βάζετε όνομα καταθέτη και να ενημερώνετε και εμάς στο email: [email protected] για ξέρουμε και ποιους να ευχαριστούμε. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρο στο τηλέφωνο 2634400278.

Ο Μπρέιβ έχει ανάγκη επίσης από κουβερτούλες για να κρατιέται ζεστός μιας θα μένει έξω. Θυμηθείτε ότι θα χρειαστεί ειδική τροφή, φιλοξενία και βέβαια υιοθεσία για να μπορέσει να ζήσει ευτυχισμένος όσα χρόνια του απομένουν».

Διαβάστε επίσης:

Βρήκε τον σκύλο σκελετωμένο και άρρωστο στο Νεόκαστρο Ναυπακτίας

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

  1. Κατερίνα Πανάγου

    Εκτός από τις κουβέρτες που εύχομαι να βρουν,θα μπορούσαν ίσως να του φορέσουν ένα ανθρώπινο πουλόβερ για να κρατιέται ζεστός.Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε καταθέτοντας ένα ποσό, όσο μπορεί ο καθένας, με την ευχή να πάνε όλα καλά. θα τον έπαιρνα αλλά έχω άλλα 5 σκυλιά και τα έξοδα για τις τροφές και τη φροντίδα τους έχουν αρχίσει να μας δυσκολεύουν οικονομικά αλλά είναι μέλη της οικογένειας και έχουμε υποχρέωση να τα φροντίζουμε.Εξ άλλου τα αγαπάμε πολύ κι έτσι κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε

  2. Κατερίνα Πανάγου

    Κι εγώ θα στείλω όσα μπορώ. Λίγα είναι αλλά δυστυχώς δεν μπορώ περισσότερα. Να παρακαλέσουμε όσους μένουν εκεί κοντά να στείλουν κανα παλιό ρούχο ή κάποια κουβέρτα. Πάντα τα χρειάζονται αυτά.

  3. ginger

    ναι ρε παιδια να βοηθησουμε ολοι οσο μπορουμε τουλαχιστον με τον οβολο μας αυτους που βρισκουν την ψυχη κ το χρονο να κανουν τετοιες αγιες πραξεις!!!! οσο για το ανθρωποιδες που ξεφορτωθηκε απανθρωπα κ σε τετοια κατασταση το γερικο 'φιλαρακι' του οταν ερθει αυτουνου η ωρα θα τον πληρωσει η ιδια η φυση για τις κτηνωδιες που εχει πραξει... (που οπως υποψιαζομαι δε θα,ναι καθολου λιγες.... ο σκυλακος εστω κ αργα γλυτωσε λυπαμαι ομως ακομα πιο πολυ (αν εχει η αν θα κανει) τα κακομοιρα παιδια του...διοτι τετοια κτηνοι σε οτι κινειται κ οτι περπαταει το ιδιο αλυπητα κ βαναυσα φερονται!!!!!!!! ατιμε κακουργε που να σαπισεις στον πανω κοσμο κ να μη βρισκεται κανεις να σου δωσει ουτε μια σταλα νερο

  4. Βασίλης

    Παιδιά ας βοηθήσουμε όλοι, όσο μπορεί ο καθένας. Υπάρχουν κάποιοι πολύ καλοί άνθρωποι στην Ναύπακτο, που κάνουν καλή δουλειά, αλλά δυστυχώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα κάνουν όλα μόνοι τους. Ό,τι μπορεί ο καθένας ή από κάποια χρήματα στην τράπεζα, ή ειδικές τροφές να στηριχθεί στα πόδια του αυτή η ψυχούλα, και πάνω απ'όλα μια φιλοξενία/υιοθεσία να σταματήσει πια η ταλαιπωρία αυτού του πλάσματος στον κόσμο αυτό.

  5. Jason

    ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ

    Θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτές τιςσκέψεις: Η πλειοψηφία των κακοποιημένων, παρατημένων, μαρτυρικών ζώων είναι σκυλιά. Δεν είναι τυχαίο. ΤΕΛΙΚΑ, Ο πιό πιστός φίλος του ανθρώπου με την αθώα ματιά και τον άδολο χαρακτήρα πληρώνει πολύ ακριβά την εμπιστοσύνη που δείχνει στους ανθρώπους.

  6. Jason

    Εγώ θα στείλω ένα ποσόν. ΄Οσο μπορώ. Μπράβο στους εθελοντές, γιατί στην επαρχία ιδίως, αντιμετωπίζονται από την πλειοψηφία των συντοπιτών τους τουλάχιστον ως "γραφικοί".
    ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΟΝ ΦΤΩΧΟΥΛΗ ΤΟΝ "BRAVE"!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.