Στηρίξτε μας

Συστηματική η κακοποίηση των σκυλιών αλλά συστηματικότερη η αδιαφορία του Α.Τ. Κορωπίου

21 Ιανουαρίου 2015 18:43 | Καταγγελίες
Συστηματική η κακοποίηση των σκυλιών αλλά συστηματικότερη η αδιαφορία του Α.Τ. Κορωπίου

Στην οδό Φιλιάτη στο Κορωπί Αττικής ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες δύο σκυλιά. Μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής έχει καταγγείλει στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, τον ιδιοκτήτη των ζώων. Όμως η ΕΛ.ΑΣ. ουσιαστικά δεν έκανε το παραμικρό για να εφαρμόσει τη νομοθεσία και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τον άνδρα που κακοποιεί αυτά τα πλάσματα.

Η Αθανασία Καρυοφίλλη εδώ και τρεις παλεύει να τα σώσει αλλά έχοντας φτάσει σε αδιέξοδο με την αδιαφορία των αρμοδίων απευθύνθηκε στο www.zoosos.gr και μας εξήγησε τι έχει προηγηθεί.

Το χρονικό των καταγγελιών

Η κα Αθανασία Καρυοφίλλη μας εξήγησε ότι: «Τα δύο σκυλιά ζουν διαρκώς αλυσοδεμένα σε άθλιες συνθήκες μέσα στις λάσπες και τις ακαθαρσίες. Στις 2 Ιανουαρίου 2015 που τράβηξα τη συγκεκριμένη φωτογραφία – την οποία σας στέλνω – παραδόξως το ένα Κόκερ το είχαν λύσει και το ζώο στεκόταν στον ήλιο.

Την ίδια ημέρα το πρωί είδα τα παιδιά των Ρόμα από το παράθυρο της κουζίνας μου, καθώς από εκεί έχω οπτική επαφή, να κλωτσούν το σκυλί επειδή τους ακολουθούσε, οντάς λυμένο.

Τις περισσότερες φορές τα σκυλιά στερούνται ακόμα και νερού και φαγητού και τα ταΐζει κατά το δυνατόν ο κ. Νεκτάριος Πατακιάς, φιλόζωος κάτοικος της περιοχής.

Εδώ και 3 μήνες έχει γίνει αναφορά και καταγγελία στο Α.Τ. Κορωπίου. Με διαβεβαίωσαν ότι ο ιδιοκτήτης των ζώων θα συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πράγμα το οποίο δεν έγινε και η κατάσταση παραμένει ως έχει.

Φυσικά δεν του επιβλήθηκαν ούτε τα διοικητικά πρόστιμα που ο νόμος προβλέπει για όσους κακοποιούν ζώα.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα στις 22-12-2014 επισκέφτηκα το Α.Τ. Κορωπίου και συνομίλησα με την υπάλληλο της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας, υπεύθυνη για θέματα κατοικίδιων κα Κοπιτσά Κατερίνα, που με διαβεβαίωσε ότι αν και υπάρχει επιθυμία να περάσει αυτόφωρο ο Ρομά, κωλύονται λόγω έλλειψης περιπολικών.

Την 2-1-2015 συνομίλησα με τον κ. Μήτσιο Σαράντη, (αστυνόμος β΄) ο οποίος υποκαθιστούσε τον διοικητή του τμήματος κ. Λουκόπουλο Γεώργιο (μέχρι τις 5-1-2015). Όμως ο κ. Σαράντης μου είπε πως δεν νομίζει να υφίσταται λόγος έλλειψης περιπολικών!

Σε ερώτηση μου προς τι τότε η κωλυσιεργία με παρέπεμψε ξανά στην κ. Κοπιτσά. Φυσικά του απάντησα ότι έχει ήδη γίνει αυτή η διαδικασία! Αφού ακολούθησε ένας παράλογος διάλογος μου απάντησε έντονα, ότι μπορώ να απευθυνθώ όπου νομίζω, ακόμα και στον προϊστάμενο του ταξίαρχο ή ακόμα και στο Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.!

Και η περίπτωση αυτή όπως και δύο ακόμα έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα και στον κ. Πέτρο Αρβανιτάκη, διευθυντή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης ο οποίος μου εξήγησε ότι έχουν γίνει συστάσεις στο Α.Τ. Κορωπίου.

Δυστυχώς τίποτα δεν έχει αλλάξει εδώ και τρεις μήνες και τα ζώα βασανίζονται» καταλήγει στην επιστολή της η κα Καρυοφίλλη.

Ελπίζουμε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας που βασίζει την προεκλογική του εκστρατεία στην αποτελεσματικότητα των δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. για την πάταξη και αυτών των εγκλημάτων να διαβάσει την διαμαρτυρία της κας Καρυοφίλλη.

Όμως περισσότερο ευχόμαστε να διαβάσουν το δημοσίευμα μας οι ψηφοφόροι του κ. Κικίλιας που τον συγχαίρουν για όσα έχει καταφέρει στο θέμα της προστασίας των ζωών των ζώων.

Διαβάστε επίσης:

Τι έκανε ο κ. Κικίλιας για τα ζώα;

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Βασίλης

    Τί σημαίνει το αστυνομικό τμήμα Κορωπίου αρνείται να εφαρμόσει το νόμο; Έχουν κηρύξει κάποιου είδους ιδιότυπου πραξικοπήματος στο εν λόγω αστυνομικό τμήμα που τους κατατάσσει υπεράνω της νομοθεσίας του κράτους; Χρειάζεται παρέμβαση εισαγγελέα όχι μόνο εις βάρος του ιδιοκτήτη-τέρατος αλλά και εις βάρος παντός υπευθύνου υπαλλήλου του αστυνομικού τμήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.