Στηρίξτε μας

Ανθρώπινη αλυσίδα για τη διάσωση θαλάσσιας χελώνας που κατάπιε αγκίστρι στην Ικαρία

7 Ιανουαρίου 2015 18:03 | Επικαιρότητα
Ανθρώπινη αλυσίδα για τη διάσωση θαλάσσιας χελώνας που κατάπιε αγκίστρι στην Ικαρία

Μία νεαρή θαλάσσια χελώνα του είδους caretta - caretta, πέρασε την Πρωτοχρονιά στο Λιμεναρχείο Ευδήλου Ικαρίας παρέα με του λιμενικούς αλλά δυστυχώς και με ένα μεγάλο αγκίστρι σφηνωμένο στον οισοφάγο της.

Η θαλάσσια χελώνα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» το θαλάσσιο ερπετό εντοπίστηκε σε παραλία της βόρειας Ικαρίας από κάτοικους της περιοχής, έφτασε με το πρώτο πλοίο στη Σάμο για να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες από την ομάδα του.

Παρ' όλη τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε από τον κτηνίατρο Αντώνη Καραμηνά, ο οποίος για άλλη μία φορά βοήθησε αφιλοκερδώς στην περίθαλψη ενός σπάνιου άγριου ζώου, τελικά ήταν απαραίτητο να μεταφερθεί η χελώνα στην Αθήνα.

Σημαντική ήταν και η βοήθεια του πληρώματος του πλοίου «Μυτιλήνη» με το οποίο η χελώνα ταξίδεψε προς τον Πειραιά. Εκεί ανέλαβαν οι άνθρωποι του Κέντρου Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του συλλόγου «ΑΡΧΕΛΩΝ», οι οποίοι και έκαναν με επιτυχία το απαραίτητο χειρουργείο.

«Το πραγματικό ενδιαφέρον και η προσπάθεια τόσο πολλών ανθρώπων να βοηθήσουν την άτυχη χελώνα, μας κάνει για άλλη μία φορά αισιόδοξους ότι οι νοοτροπίες αλλάζουν, αλλά και ότι όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που αντιλαμβάνονται την κοινή μας ευθύνη για να προστατέψουμε τα μοναδικά και σπάνια ζώα με τα οποία έχουμε την τύχη να μοιραζόμαστε τις θάλασσές μας» επισημαίνει στην ανακοίνωση του το «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ».

Διαβάστε επίσης:

Βαρελόσκυλα παντού βλέπουν οι τουρίστες στην Ικαρία

Ικαρία: Αλυσόδεσαν ξανά βαρελόσκυλα δίπλα από τις σχάρες που τους χάρισαν την ελευθερία

Οι μεταλλικές σχάρες απελευθερώνουν τα βαρελόσκυλα της Ικαρίας

Ικαρία: Τι απέγιναν όλα αυτά τα «βαρελόσκυλα»;

Ικαρία: Στείρωσαν 64 σκυλιά και γατιά

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. MARIA VLACHOU

    Να φανταστεί μόνο κάποιος, τι μπορεί να γίνει σε περίπτωση,που γυρίσουν κάποιοι Έλληνες που έχουν φύγει στο εξωτερικό & οι νοοτροπίες εκεί διαφέρουν πολύ από τις δικές μας.
    'Οσο υπάρχουν άνθρωποι που βοηθούν τα ανυπεράσπιστα ζώα,υπάρχει ελπίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.