Στηρίξτε μας

Έσωσαν τον σκύλο που περιφερόταν σκελετωμένος και βαριά άρρωστος στο Στρατώνι Χαλκιδικής

25 Οκτωβρίου 2014 16:41 | Τα καλά νέα
Έσωσαν τον σκύλο που περιφερόταν σκελετωμένος και βαριά άρρωστος στο Στρατώνι Χαλκιδικής

Στις 24 Σεπτεμβρίου η Αλίκη κατάφερε να εντοπίσει και να πιάσει τον σκελετωμένο σκύλο που περιφερόταν για καιρό στο Στρατώνι Χαλκιδικής σε άθλια κατάσταση. Το ζώο - όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες - ήταν πετσί και κόκκαλο, ενώ οι πληγές στο πίσω μέρος του σώματος του έτρεχαν αίμα αρκετές φορές φιλόζωοι προσπάθησαν να το πιάσουν αλλά αυτό είχε σταθεί αδύνατο και έτσι η κατάσταση στου επιδεινώθηκε δραματικά.

FantomasStratoni (4)Πετσί και κόκκαλο στην κυριολεξία.

Τελικά χάρη στη βοήθεια της Βιβής Ντούμα και της Αφροδίτης Ζαφειριάδου και αφού η Αλίκη τον κράτησε σε ασφαλές μέρος το σκυλί μεταφέρθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου στην Κτηνιατρική Κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Το ζώο λόγω απουσίας λίπους και τριχώματος έπασχε και από υποθερμία. Από την κατάκλιση – εξαιτίας της αδυναμίας που προκάλεσαν οι ασθένειες και η ασιτία – είχε πληγές που είχαν μολυνθεί. Οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι ο Φαντομάς – έτσι τον ονόμασαν – έπασχε από λεϊσμανίωση, αλλά η κατάσταση σου ήταν εξαιρετικά σοβαρή.

FantomasStratoni (2)Πληγές από την κατάκλιση.

Η θερμοκρασία του σώματος του κινούνταν για μέρες από την υποθερμία στον πυρετό. Ο αιματοκρίτης του ζώου είχε πέσει στο 20 ενώ τα λευκά αιμοσφαίρια έφτασαν τις 80.000 χιλιάδες. Παράλληλα οι κτηνίατροι διαπίστωσαν ότι στο αριστερό μέρος του θώρακα υπάρχει ένα βαθούλωμα ίσως από χτύπημα.

FantomasStratoni (5)Εξαντλημένος από την ασιτία και την ασθένεια.

Τελικά ο Φαντομάς μετά από πολύ φροντίδα άρχισε να τα καταφέρνει. Είχε όρεξη για φαγητό και σταμάτησε να είναι διαρκώς κουλουριασμένος μεταξύ ζωής και θανάτου.

FantomasStratoni (7)Ο Φαντομάς πλέον σηκώνεται και πάει και βόλτα.

Το σκυλί παραμένει για νοσηλεία στην Κλινική του Α.Π.Θ. και όταν οι γιατροί το επιτρέψουν θα μεταφερθεί στο Καταφύγιο Ζώων Θεσσαλονίκης, αφού η θεραπεία του θα είναι πολύμηνη. Κάνει πλέον και βόλτες, τρώει όλο το φαγητό του και φυσικά οι πληγές του επουλώνονται.

Διαβάστε επίσης:

Ο Φαντομάς που βρέθηκε εξαθλιωμένος στο Στρατώνι Χαλκιδικής τα κατάφερε! Δείτε πόσο υπέροχος σκύλος είναι πια!

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. MARIA VLACHOU

    Θέλει πολλή μεγάλη ψυχή από όλους για να γίνει κάτι τέτοιο .
    Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.
    Αναρωτιέμαι ο δήμος Χαλκιδικής & ο κάθε δήμος βλέποντας τέτοιες πράξεις σε ποια κατηγορία κατατάσεται, νιώθουν επαρκής για το έργο τους?

  2. Ελβιρα τζογια

    Ενα μεγάλο μπράβο σε αυτούς τους ανθρώπους που φροντίζουν τα άρρωστα και χτυπημένα ζωάκια στην μεγαλοψυχια τους !μπραβο!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.