Στηρίξτε μας

Φρέσκο νεράκι για τα αδέσποτα από τον Δήμο Νεάπολης - Συκεών

16 Οκτωβρίου 2014 11:04 | Τα καλά νέα
Φρέσκο νεράκι για τα αδέσποτα από τον Δήμο Νεάπολης - Συκεών

Μια μικρή βοήθεια στον αγώνα επιβίωσης των αδέσποτων ζώων στα αφιλόξενα αστικά κέντρα δίνει ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών, εξασφαλίζοντάς τους τουλάχιστον το πόσιμο νερό, πλησιάζοντας λίγο πιο κοντά στο στόχο για μια αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων. Τις τελευταίες ημέρες στελέχη της αρμόδιας δημοτικής υπηρεσίας προστασίας ζώων έχουν τοποθετήσει ανοξείδωτες ποτίστρες με φλοτέρ σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Δημοτικής Ενότητας Πεύκων.

PotistraDimouSykeon2Η αρχή έγινε από τα Πεύκα όπου και καταγράφεται μεγαλύτερος αριθμός αδέσποτων ζώων λόγω των δασικών εκτάσεων και το πρόγραμμα του δήμου που αφορά στειρώσεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ζώων εκτελείται με πολύ εντατικούς ρυθμούς.

Τα σημεία τοποθέτησης επιλέγονται με τις υποδείξεις και τη συνεργασία των μελών του τοπικού ζωοφιλικού σωματείου «Φροντίζω» και πολιτών, ενώ μελετώνται τυχόν μειονεκτήματα της κατασκευής προκειμένου να διορθωθούν ώστε οι ποτίστρες να είναι λειτουργικές και ασφαλείς για τα ζώα, αδέσποτα και δεσποζόμενα. Επιπλέον, θα αντικατασταθεί η πρόχειρη προς το παρόν προσωρινή ενημερωτική πινακίδα από μια καλαίσθητη μόνιμη.

Ποτίστρες θα τοποθετηθούν σταδιακά και σε άλλα σημεία του δήμου και συγκεκριμένα 4 στις Συκιές, 4 στη Νεάπολη και 3 στον Άγιο Παύλο, τα οποία επίσης θα επιλεγούν μετά από συνεργασία με ενδιαφερόμενα ζωοφιλικά σωματεία και συμπολίτες μας.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών «ένας από τους επόμενους άμεσους στόχους της δημοτικής αρχής είναι να προχωρήσει στην οριοθέτηση συγκεκριμένων χώρων ως πάρκων σκυλιών, όπου ιδιοκτήτες και κατοικίδια θα μπορούν να απολαμβάνουν την καθημερινή τους βόλτα και άσκηση».

Τι λέει ο νόμος

PotistresDimosSykeon3Ο νόμος 4235/2014 άρθρο 46 παράγραφος ε συγκεκριμένα αναφέρει: «10. Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν, από κοινού, οι Δήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις. Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής».

Διαβάστε επίσης:

Μετά τις ποτίστρες, ταΐστρες καθώς και Γραφείο Αδέσποτων Ζώων στον Δήμο Νεάπολης Συκεών

Σκάνερ μικροτσίπ και φάρμακα για τα ζώα από τον Δήμο Νεάπολης - Συκεών

Νόμος 4235/2014: Επιτρέπεται να ποτίζουμε και να ταΐζουμε τα αδέσποτα ζώα!

Εγκύκλιος προς τις Εισαγγελίες για να μην αδιαφορούν για τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων

 

 

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. MARIA VLACHOU

    Το παράδειγμα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ όλοι οι δήμοι να το εςφαρμόσουν.
    Αξίζει να μοιραζόμαστε ότι έχουμε με τα ζώα.
    Πρώτον γιατί τους το χρωστάμε και δεύτερον δεν θα το μετανιώσουμε ποτέ!
    Ζώη που δεν μοιράζεται είναι ζωή χαμένη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.