Στηρίξτε μας

Έβγαλαν 26 αγκίστρια από τον οισοφάγο της καρέττα - καρέττα που βρέθηκε στη Νάξο

12 Οκτωβρίου 2014 12:20 | Επικαιρότητα
Έβγαλαν 26 αγκίστρια από τον οισοφάγο της καρέττα - καρέττα που βρέθηκε στη Νάξο

Τα 26 από τα 29 αγκίστρια που βρίσκονταν στον οισοφάγο μιας χελώνας Caretta – caretta αφαίρεσαν οι επιστήμονες του συλλόγου «ΑΡΧΕΛΩΝ» πριν από μερικές ημέρες. Το θαλάσσιο ερπετό νοσηλεύεται από τις 2 Οκτωβρίου στο Κέντρο Διάσωσης που λειτουργεί ο «ΑΡΧΕΛΩΝ» στην Γλυφάδα Αττικής.

Η χελώνα εντοπίστηκε στη περιοχή της Αγίας Άννας στο νησί της Νάξου. Δύο μέλη του συλλόγου «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» που είδαν τις πετονιές να κρέμονται από το στόμα του ζώου και να είχαν μπλεχτεί στο πτερύγιο της καρέττα κατάφεραν με κόπο να τη βγάλουν στην στεριά και να τη στείλουν στη συνέχεια για περίθαλψη.

Η ακτινογραφία έδειξε τι είχε καταπιεί και πόσο βαθιά είχαν φτάσει τα αγκίστρια. Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου οι ειδικοί άνοιξαν μια τομή στο λαιμό της καρέτα και έβγαλαν την πετονιά και τα 26 αγκίστρια. Τρία από αυτά όμως εξαιτίας του σημείου που έχουν αγκιστρωθεί έχουν μείνει στο σώμα του ζώου.

Στη χελώνα χορηγήθηκαν ειδικά λάδια που θα βοηθήσουν ώστε τα τρία εναπομείναντα αγκίστρια να ξεκολλήσουν και να απορριφθούν από το σώμα της εξήγησε στο www.zoosos.gr ο Γιάννης Ορφανός που ήταν ένας εξ αυτών οι οποίοι την εντόπισαν να κολυμπάει τυλιγμένη με τις πετονιές. Η καρέττα τώρα αναρρώνει στη μικρή πισίνα και θα μεταφερθεί στη μεγαλύτερη μόλις τις αφαιρέσουν τα ράμματα. Σε μερικούς μήνες θα κολυμπάει και πάλι ελεύθερη στην Αγία Άννα της Νάξου.

Διαβάστε επίσης:

Απελευθερώθηκε υγιής στη Νάξο η καρέττα που είχε καταπιεί αγκίστρια

Τα αγκίστρια έφτασαν στον οισοφάγο και τον πνεύμονα της χελώνας από τη Νάξο

Νάξος: Βρήκαν την caretta να κολυμπάει έχοντας καταπιεί αγκίστρια

 

 

 

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. penny damianou

    Μπράβο στους σωτήρες της γενναίας μαχήτριας χελώνας και ας ελπίσουμε κάποτε να αναγνωριστεί και η αξία της από τους ανίδεους ψαράδες...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.