Στηρίξτε μας

Εκατοντάδες σκυλιά σκοτώνονται καθημερινά αλλά τα ελληνικά media «κλαίνε» μόνο για τον Λουκάνικο

9 Οκτωβρίου 2014 07:11 | Επικαιρότητα
Εκατοντάδες σκυλιά σκοτώνονται καθημερινά αλλά τα ελληνικά media «κλαίνε» μόνο για τον Λουκάνικο

Στους κύκλους των φιλόζωων του κέντρου της Αθήνας είναι γνωστό ότι ο Λουκάνικος – Θόδωρος είχε πεθάνει τον περασμένο Μάιο στο σπίτι του ανθρώπου που τον φιλοξενούσε στα Εξάρχεια. Σήμερα εντός και εκτός Ελλάδας όλοι πληροφορήθηκαν ότι το σκυλί, που είχε επιβαρυμένη υγεία, ταξίδεψε για εκεί που όλοι θα πάμε… Aπό χθες που η δημοσιογράφος Δήμητρα Αιγινίτη έγραψε για το γεγονός αυτό στο προφίλ της στο facebook -  το οποίο ο Πέτρος Κατσάκος στη συνέχεια το δημοσίευσε στην ιστοσελίδα www.avgi.gr - πολλοί, που δεν γνώριζαν τον θάνατο του διάσημου σκύλου-διαδηλωτή, συγκινήθηκαν.

LoukanikosPostFacebookΕδώ το ποστ της δημοσιογράφου στο facebook την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014.

Η δημοσιογράφος έγραψε τα εξής: «Πριν απο περίπου 3 χρόνια είχα κάνει για την εφημερίδα που εργαζόμουν ενα αφιέρωμα στον Θόδωρο, κατα κόσμον Λουκάνικο. Ξέρετε, τον μαχιμο καφετί σκύλο που σε κάθε μεγάλη διαδήλωση δήλωνε το τρανταχτό παρών του στο πλευρό των διαδηλωτών, βρισκόταν παντα στην πρώτη γραμμή στις πορείες, ετοιμος να συγκρουστεί και να μεταφέρει μακριά με το στόμα του τα δακρυγόνα. Ήταν ο σκύλος εκείνος που με τσαμπουκά αρπαζε ακόμα και τις ασπίδες των ΜΑΤ, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε δεχθεί μέχρι και κλωτσιές στην κοιλιά του από τραμπουκους μπάτσους.

Τον Λουκάνικό τον έχω σκεφτεί αρκετές φορές. Αναρωτιόμουν αν είναι καλά, αν ζει, σε τι κατάσταση βρίσκεται. Ηθελα να μάθω τι κάνει. Αποφάσισα λοιπόν να πάρω τηλέφωνο τον κ. Α. Τον άνθρωπο εκείνον που τον τάιζε απο το πρώτο κιόλας έτος της ηλικίας του, όταν τον είχε βρει να περιφέρεται στους δρόμους της Αθήνας μαζί με άλλα αδέσποτα σκυλιά και που κάθε φορά που επέστρεφε απο τις διαδηλώσεις με... ανοιγμένο κεφάλι τον περιέθαλπε. Όπως μου εξήγησε στο τηλέφωνο, στα δέκα του πλέον, η υγεία του είχε επιβαρυνθεί αρκετά, πιθανώς από τα χημικά που είχε εισπνεύσει αλλά και από τους πολλαπλούς τραυματισμούς στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων που ριψοκίνδυνα συμμετείχε σε διαδηλώσεις.

Ενώ μιλάμε με τον κ. Α., ο οποιος τα τελευταία χρόνια τον φρόντιζε πια στο σπίτι του, ακούω με λύπη απο την άλλη άκρη της γραμμής πως ο Λουκάνικος, έφυγε από τη ζωή πριν από λίγους μήνες, τον Μάιο, από καρδιά. Όπως μου είπε,, «ηταν ξαπλωμένος στον καναπέ και κοιμόταν. Ξαφνικά σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του. Ο Θόδωρος, ''έφυγε'' ». Σήμερα, ο τετράποδος αγωνιστής που έγραψε ιστορία στους δρόμους βρίσκεται θαμμένος σε λόφο στο κέντρο της Αθήνας».

Επιλεκτικό ενδιαφέρον;

Κάθε μέρα εκατοντάδες γατιά και σκυλιά πεθαίνουν – όχι από φυσιολογικά αίτια – σε κάθε γωνιά της Ελλάδας εξαιτίας των ανθρώπων. Που και που και μόνο αν το έγκλημα είναι ιδιαίτερα φρικτό και τα πιο καθεστωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης – θα γράψουν δύο κουβέντες – γιατί άλλωστε η φρίκη «πουλάει».

LoukanikosAvgiΤο σημερινό ρεπορτάζ της Αυγής.

Κάθε μέρα ζώα – λιγότερο διάσημα ή άσημα – εξοντώνονται και εμείς εδώ στο www.zoosos.gr φωνάζουμε καθημερινά γράφοντας πως αυτό το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα πρέπει να το εκθέτουμε, πρέπει να γίνεται γνωστό. Όμως δυστυχώς τα περισσότερα ελληνικά media κωφεύουν…

Ο Λουκάνικος – Θόδωρος είχε την τύχη ή την ατυχία να ζει αδέσποτος στο κέντρο της Αθήνας. Είχε φωτογραφηθεί και βιντεοσκοπηθεί άπειρες φορές κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών, οδομαχιών στην πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια.

LoukanikosTheGuardianΗ είδηση του θανάτου του ζώου - που πέθανε τον περασμένο Μάιο και όχι αυτές τις μέρες όπως πολλοί γράφουν - και στην ιστοσελίδα του βρετανικού The Guardian.

Όταν εκείνος, που τον φιλοξενούσε, τον πήρε στον σπίτι του το έκανε για να τον σώσει. Τότε μάλιστα πολλοί είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους λέγοντας ότι «φυλακίζει σ’ ένα διαμέρισμα ένα ελεύθερο ζώο».

LoukanikosSyntagmaΟ Λουκάνικος στην πλατεία Συντάγματος.

Κανείς από αυτούς δεν αναλογίστηκε πόσο το σκυλί ουσιαστικά κινδύνευε, από τα γκλομπ, τα οχήματα, τις πέτρες, τις μολότοφ, τα χημικά, τα δακρυγόνα, τα οχήματα, το πλήθος. Τα κατοικίδια ζώα ζουν καλύτερα στα σπίτια μαζί μας, αν τα φροντίζουμε, καθώς οι κίνδυνοι στους δρόμους γι’ αυτά είναι θανάσιμοι και απεριόριστοι.

Ο Λουκάνικος – Θόδωρος πέθανε αλλά τελικά βρήκε στοργή. Τόσα άλλα ζώα του είδους του πεθαίνουν στους δρόμους εξαθλιωμένα και τα φώτα της δημοσιότητας δεν θα πέσουν ποτέ πάνω τους, γιατί πολύ απλά δεν έτυχε να ζουν στο κέντρο της Αθήνας, δεν έτυχε να πάρουν μέρος σε πορείες, διαμαρτυρίες, οδομαχίες, δεν έτυχε να δώσει σε αυτά κάποιος σημασία…

Επιλεκτική φιλοζωία, επιλεκτική ενημέρωση...

Διαβάστε επίσης:

Δύο σκίτσα και ένα «αντίο» στον Λουκάνικο από τον Carlos Latuff

Στου Ψυρρή το γκράφιτι με τον Λουκάνικο

Ο διάσημος Λουκάνικος και στο ΤΙΜΕ

Ο αντικαταστάτης του Λουκάνικου κινδυνεύει εξίσου…

Ζητούν από τον Παπουτσή να τιμωρήσει τον αστυνομικό που κλώτσησε τον σκύλο (βίντεο)

Είναι τελικά αλήθεια, ο Ματατζής κλώτσησε τον σκύλο! (Βίντεο)

Αν θες να εντυπωσιάσεις πήγαινε γυμνός στη διαδήλωση χωρίς τον σκύλο σου!

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

11 Σχόλια

  1. Σταγειρίτης

    αυτό το άρθρο για να το γράψει κάποιος πρέπει να είναι η πολύ στόκος. Δεν απαιτείαται κανένας περεταίρω σχολιασμός.. Ο ΣΤΟΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ

  2. venus

    Τραγωδιες αλα ελληνικα!

    Στις 14. Φλεβαρη αυτου του χρονου, εκανε τον γυρο ανα τον κοσμο μια ειδηση, που ηταν ο,τι επρεπε για φτηνα γουστα και ευσυγκινητους «ζωοφιλους»: η καμηλοπαρδαλη Marius απο τον δανεζικο ζωολογικο κηπο της Κοπεχαγης πηρε την αγουσα με ευθανασια, γιατι αλλιως υπηρχε κινδυνος αιμομιξιας.
    Μια γερμανικη ιστοσελιδα που δυστυχως δεν υπαρχει πια, σχολιασε την ζωοφιλικη υστερια των 300.000 υπογραφων που μαζευτηκαν εναντια στην πραξη αυτη, με τον εξης τιτλο:

    «ο φονος μιας καμηλοπαρδαλης ειναι καταστροφη, 60 εκατομμυρια σφαγμενα χοιρινα, ειναι απλως μια ετησια στατιστικη».

    Ο διευθυντης του ζωολογικου κηπου πηρε απειλες, του εγιναν απειλητικα τηλεφωνηματα, διαδηλωτες εφραξαν την εισοδο και απαιτησαν το κλεισιμο του κηπου.

    Στη Γερμανια σφαζονται 150.000 χοιρινα την ημερα(!!)Την ημερα, το επαναλαμβανω.
    Το 1/3 απο αυτα πηγαινει με πληρη κατοχη των αισθησεων του στα σκουπιδια, ειναι περιττο και δεν χρησιμοποιειται.
    Ετσι λοιπον, εχουμε ετησιως 1.800.000 βρεφη γουρουνιων που βλεπουν απο την στιγμη που θα γεννηθουν μονο τον σκουπιδοντενεκε, τα αλλα ντοπαρονται υπο εγκληματικες συνθηκες που γνωριζουμε και σφαζονται σε συντομο χρονικο διαστημα.
    Αναφερθηκα μονο στα χοιρινα, μιας και η Γερμανια ειναι η μεγαλυτερη χωρα της Ευρωπης στην παραγωγη και εξαγωγη χοιρινων.

    Το αργοτερο λοιπον σε αυτο το σημειο τιθεται η ερωτηση: μηπως ζουμε σε μια εντελως ψευτοσυναισθηματικη και υποκριτικη κοινωνια?
    Και δεν αναφερομαι αποκλειστικα σε κεινους που δεν σκοτιζονται καθολου για τα εγκληματα στα σφαγεια και με το ενα χερι απολαμβανουν το Hamburger του MacDonald ενω με το αλλο χαϊδευουν τον σκυλο τους.

    Αναφερομαι σε κεινους που διαβαζουν, ακουν, βλεπουν, πληροφορουνται για τα καθημερινα εγκληματα εναντια εκεινων των αδεσποτων ζωων που συμβιουν μαζι μας, που ζουνε ενα μετρο μακρια απο την τηλεοραση μας, απο το κινητο μας, απο το κομπιουτερ μας και ολοι αυτοι δεν επενδυουν ουτε χρονο ουτε συναισθηματα, γιατι προκειται απλως για μια μαζικη τραγωδια και οι μαζικες τραγωδιες εχουν το μειονεκτημα της φτηνης αξιολογησης και της γρηγορης παραγραφης.

    Με αλλα λογια: συμφωνα με την ισχυουσα ηθικη της κοινωνιας ειναι οντως θεμα στατιστικης η ελεεινη και τρισαθλια ζωη των ελληνικων αδεσποτων και αν καποτε δει το φως της δημοσιοτητας αυτη η αισχρη στατιστικη θα το χρωσταει στον Λουκανικο που ανακηρυχτηκε με δημοσιογραφικη αποφαση σαν εκπροσωπος τους, παρολο που ειχε την τυχη να πιασει την καλη πλευρα του «καπιταλισμου» και να αφησει την στερνη του πνοη εκει που θαπρεπε να την ειχαν αφησει και τα υπολοιπα εκατομμυρια προλεταριων αυτης της χωρας.
    Με την προϋποθεση οτι θα ειχαν κι αυτα την τυχη να «υιοθετηθουν» απο δημοσιογραφους η τουλαχιστον απο εναν "ευαισθητο" πολιτη που ακομα δεν μπορει να συνελθει απο το σοκ που του προξενησε ο θανατος του Λουκανικου.
    Venus

  3. MARIA VLACHOU

    Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε & να σεβαστούμε ότι η προσφορά των ανθρώπων που δουλέυουν για αυτή την ιστοσελίδα είναι ανυπολόγιστη!
    Και αν δεν μπορούμε να καταλάβουμε το έργο τους,την αγωνία, το ενδιαφέρον για τα ζώα που μας περιβάλουν,τότε νομίζω οτι είναι προσβολή να μπαίνουμε σ'άυτη την ίστοσελίδα όταν δεν σεβόμαστε το χώρο που φιλοξενεί τα σχόλια μας.
    Σ΄αυτές τις δύσκολες μέρες οφείλουμε να γίνουμε μια γροθιά μ'άυτους που μπορούν να μας βοηθήσουν τα κοιτάξουμε τα έμβια όντα δίπλα μας όπως τους αξίξει-στα μάτια!

  4. Μαρία

    Μακαρι όλα τα ζωάκια αλλά και οι άνθρωποι να πέθαιναν σε έναν ζεστό καναπέ την ώρα του ύπνου τους. Ελπιζω να μην υπέφερε απο την ζημιά που του κάνανε τα δακρυγόνα ολα αυτά τα χρόνια.

    Ελπίζω να προστατέψουν και τα άλλα σκυλιά που κατεβαίνουν στις πορείες και εισπνέουν τα δακρυγόνα γιατι θα αρρωστήσουν και αυτά όπως ο Λουκάνικος.

  5. Κυνοκέφαλος

    Καμία απολύτως αντίρρηση για τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης, αλλά τα όσα αναγράφονται σε αυτή την φιλοζωική (όπως υποστηρίζετε) ιστοσελίδα, είναι προσβλητικά για την μνήμη του ζώου.

  6. Μαρίζα

    ενώ όταν εσείς λουστράρετε φάτσες wanabe πριγκίπων που υιοθετούν σκυλάκι για να του χαρίσουν παραμυθένια ζωή (sic), παρουσιάζοντας τους ωσάν μοναδικές περιπτώσεις φιλόζωων δεν κάνετε "Επιλεκτική φιλοζωία, επιλεκτική ενημέρωση…"

  7. Χρήστος

    Πάτε καλά μωρέ; Πέρα του ότι ο Λουκάνικος έγινε σχεδόν σύμβολο μιας γενιάς πλέον στην πιο καταραμένη περίοδο της Ελλάδας από τον εμφύλιο ίσως....
    Σκυλί σελέμπριτι (και δικαίως)λοιπόν. Γιατί, προτιμάτε τις άλλες ξανθές άβουλες με το μίνι ζώνη δηλαδή; Τί περιμένατε από την τηλεόραση και τις ορδές που εμπιστεύονται την τηλεόραση για την ενημέρωσή τους;;

    Άκόμα, όποτε κάποιο ζωάκι βασανίζεται, παρατιέται στην τύχη του, κι έρχονται πολλοί να πούν 'μα εδώ παιδιά υποφέρουν κι ασχολείστε με τα ζώα;' ....ΩΡΥΕΣΤΕ για την έλλειψη ευαισθησίας, για την απαίδευτη φύση του νεοέλληνα που μπορεί να νιώσει είτε για το ένα είτε για το άλλο.

    και τώρα κάνετε το ίδιο;;;

    κρίμα σας να σας τυφλώνει το μίσος που βλέπετε γύρω σας.
    Κρίμα που δεν λυπηθήκατε κι εσείς βαριά για τον Λουκάνικο που αντιπροσώπευσε την αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας, την ανάγκη για ελευθερία, και την πίστη στους φίλους...σε ένα και μόνο ένα πλάσμα!!!

  8. MARIA VLACHOU

    Τό μόνο σίγουρο είναι ο,τί τα ζώα δεν θα μας προδώσουν ποτέ. Όφείλουμε να κάνουμε & εμείς το ίδιο σ' αυτά.
    Όποιος το πιστέψει ειλικρινά μπορεί να αλλάξει τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων.
    Δεν αρκεί να πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας για λίγο πάνω τους & μετά να χαθούν.
    Χρειάζεται συνεχής & καθημερινός αγώνας για να γίνει πραγματικότητα το αυτονόητο, να δεβόμαστε & να δεχόμαστε ό,τι ύπάρχει γύρω μας!!!- όπως ακρίβως έχουμε αποδεχθεί & την ζώη.

  9. Anasto

    Ε τι να κάνουμε ρε παιδιά, δεν ήταν όλα τα σκυλιά επαναστάτες. Όπως σήμερα θυμόμαστε και τιμούμε τον Τσε, έτσι σήμερα μάθαμε για τον Λουκάνικο μέσω των ΜΜΕ που και σ' αυτά προφανώς σήμερα έφτασε το νέο και τον τιμούμε ανάλογα.

    Ας είχαν και τα υπόλοιπα σκυλιά ταξική συνείδηση να γίνουν διάσημα κι αυτά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.