Στηρίξτε μας

Κως: Άφηνε τον σκύλο σκόπιμα χωρίς τροφή και νερό για να τον εξοντώσει

22 Αυγούστου 2014 20:08 | Καταγγελίες
Κως: Άφηνε τον σκύλο σκόπιμα χωρίς τροφή και νερό για να τον εξοντώσει

Συνελήφθη και καταδικάστηκε!

Με την ποινή του ενός έτους φυλάκιση (εξαγοράσιμη) με αναστολή και 5.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο καταδικάστηκε στις 22 Αυγούστου από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κω ο ιδιοκτήτης ενός σκύλου που είχε αλυσοδεμένο χωρίς τροφή και νερό τον άρρωστο σκύλο του.

Τουρίστας – που παρατηρούσε για αρκετές μέρες το σκυλί στη Μεσσαριά της Κω – για να δει αν το φροντίζουν, αφού ήταν σκελετωμένο, γεμάτο τσιμπούρια, χωρίς τροφή και νερό αλυσοδεμένο στην αυλή μιας μονοκατοικίας, διαρκώς εκτεθειμένο στον ήλιο, θέλησε να το σώσει.

KosMessaraSkylosSkeletomenos (3)Σκελετωμένο και γέματο τσιμπούρια.

Έτσι στις 20 Αυγούστου ενημέρωσε την Ζωοφιλική Οικολογική Ένωση Κω και τον πρόεδρο της Βαγγέλη Τρακόσσα και μάλιστα εξήγησε ότι στην μονοκατοικία διαμένουν ένα νεαρό ζευγάρι με το παιδάκι τους και ένας ηλικιωμένος άνδρας. Ο κ. Τρακόσσας μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός πήγε στις 19 Αυγούστου επί τόπου συνοδεία δικηγόρου. Εκεί βρήκε τον νεαρό άνδρα ιδιοκτήτη του σκύλου και όταν του ζήτησαν εξηγήσεις αυτός τους είπε πως επίτηδες άφηνε τον σκύλο σε αυτή τη κατάσταση για να πεθάνει καθώς του ήταν βάρος!

KosMessaraSkylosSkeletomenos (4)Ετοιμοθάνατο από την αναιμία και την ερλιχίωση.

Ο υπάνθρωπος αρνήθηκε μάλιστα να τους δώσει τον σκύλο – για να τον σώσουν – και είπε στον κ. Τρακόσσα να μην ασχολείται με το ζώο γιατί σε μερικές μέρες αυτό θα πεθάνει! Ο πρόεδρος της Ζωοφιλικής Οικολογικής Ένωσης Κω μαζί με τον αυτόπτη μάρτυρα και την δικηγόρο έκαναν καταγγελία στο Α.Τ. της Κω όμως οι αστυνομικοί ήταν εμφανές πως βαριόντουσαν να ασχοληθούν με την υπόθεση μάλιστα είπαν στους καταγγέλλοντες «εντάξει μωρέ, ας του πετάξει ένα κομμάτι φαΐ».

Εντούτοις η Αστυνομία πήγε τελικά στο σπίτι του δράστη – είδε το ζώο – και άφησε κλήση στον ιδιοκτήτη του σκυλιού ώστε να περάσει από το Τμήμα για υπόθεση που τον αφορά. Και έτσι όταν αυτός εμφανίστηκε στο Α.Τ. της Κω το βράδυ της 21ης Αυγούστου συνελήφθη και κρατήθηκε στο κρατητήριο.

KosMessaraSkylosSkeletomenos (0)Οι ένοικοι της πολυτελούς κατοικίας ενδιαφέρονταν μόνο για τη δική τους καλοπέραση ενώ το σκυλί αργοπέθαινε δεμένο στην αυλή τους.

Στο μεταξύ ο κ. Τρακόσσας έβγαλε φωτογραφίες του ετοιμοθάνατου σκυλιού και με αυτές έκανε καταγγελία και στην Εισαγγελία Κω στις 20 Αυγούστου. Το σκυλί τελικά κατασχεθηκε παρουσία δικαστικού επιμελητή ειρηνοδίκη και παραδόθηκε στο πρόεδρο του φιλοζωικού σωματείου. Μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο και οι εξετάσεις που του έγιναν δείχνουν ότι πάσχει από ερλιχίωση και αναιμία. Παραμένει σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και δίνει μάχη για τη ζωή του.

KosMessaraSkylosSkeletomenos (7)Γεμάτο τσιμπούρια το κορμί του ζώου.

Μια εκ των αυτοπτών μαρτύρων που είδαν το δύστυχο σκυλί εξήγησε στο www.zoosos.gr: «Τα κόκκαλα του σκυλιού διαγράφονταν στο σώμα του και η γλώσσα του ήταν μπλε όταν το βρήκαμε. Στο σπίτι μένει ένα νεαρό ζευγάρι με ένα μικρό παιδάκι περίπου 4 ετών αλλά και ένας πάππους που εμφανίζεται και περιποιείται όλο το σπίτι και τον κήπο. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι πράττουν τόσο απάνθρωπα έναντι μιας αθώας ψυχής, ενώ μεγαλώνουν και διαπαιδαγωγούν ένα παιδί».

Διαβάστε επίσης:

Πυροβόλησε τον σκύλο και τον πέταξε σε πηγάδι στην Κω

Πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στην Κω αλλά συνελήφθη

Συστηματική κακοποίηση και των αγελάδων παντού στην Κω

Κως: Πήγαν την γάτα για στείρωση και διαπίστωσαν ότι είχε πυροβοληθεί με αεροβόλο

Αναζητούν τον άνδρα που άφησε τον σκύλο του να κατασπαράξει τα παγώνια στην Πλάκα της Κω

Κως: Κρέμασαν δύο σκυλιά μέσα στο δάσος της Πλάκας

Βρήκαν το σκυλί σκελετωμένο στην Κω

Κως: Άφηνε τον σκύλο σκόπιμα χωρίς τροφή και νερό για να τον εξοντώσει

Κως: Οι τουρίστες βρήκαν τα σκελετωμένα - από την ασιτία - σκυλιά να περιφέρονται γεμάτα τσιμπούρια

 

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. penny damianou

    Απίστευτο όλο αυτό το αίσχος. Το δύστυχο πλάσμα πού έφταιξε; Πού να πρωτοτρέξουμε στα δεσποζόμενα, στα αδέσποτα; Από το ποσόν του προστίμου δεν θα πρέπει να διατεθεί ένα μέρος για την περίθαλψη και φιλοξενία του άτυχου ζώου; Το θύμα δικαιούται αποζημίωσης και είναι πολύ λογικό να διατεθεί κάποιο ποσόν για την καλυτέρευση της ζωής του. Θα πρέπει οι δικηγόροι να κινούνται και προς αυτή την κατεύθυνση πλέον.

  2. EUGENIA

    ΒΑΡΟΣ?????ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΟΣ ,ΤΟΥ ΠΛΟΥΣΙΟΥ???ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ,ΦΤΩΧΟΣ ΣΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ!!!!!!Η ΒΙΛΛΑ,ΒΙΛΛΑ!!!!!ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΨΥΧΩΝ!!!!!ΠΟΥ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΝΕΣΟΥΝ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ!!!!!!!ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΝΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΣΚΥΛΙ??/ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ!!!!Ο ΓΕΡΟΣ,Ο ΝΕΟΣ,Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ,ΕΙΝΑΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!!!!ΦΤΟΥ ΣΑΣ...........

  3. Maria Ntima

    Και αύριο που θα μεγαλώσει το παιδί αυτό θα βγει στο δρόμο θα κλωτσήσει μια περαστική γάτα επειδή δεν του γέμισε το μάτι! Παρ' όλα αυτά θα θελήσει να αποκτήσει ένα σκύλο τον οποίο μετά τις πρώτες 10(?) το πολύ μέρες θα τον κρεμάσει επειδή δεν έμαθε να κάνει τις ανάγκες του έξω από το σπίτι! Στην καλύτερη περίπτωση θα τον παρατήσει κάπου δεμένο με μια κονσέρβα και ένα μπουκάλι νερό να έχει να τρώει και θα φύγει ήσυχος προς αναζήτηση άλλου δύστυχου πλάσματος που θα πέσει στα χέρια του!!! Και η κτηνωδία θα συνεχίζεται επειδή έτσι την έμαθαν από το σπίτι!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.