Στηρίξτε μας

Εντόπισαν το σκυλί που είδε η τουρίστρια στο Ρέθυμνο και ευτυχώς είναι καλά

4 Αυγούστου 2014 15:45 | Επικαιρότητα
Εντόπισαν το σκυλί που είδε η τουρίστρια στο Ρέθυμνο και ευτυχώς είναι καλά

To εξαιρετικά αδύνατο κυνηγόσκυλο, που εντόπισε μια τουρίστρια από τη Γαλλία και ζήτησε βοήθεια για τη σωτηρία του, πριν από μερικές μέρες εντόπισε τελικά χθες η Νέλλη Ζησιμοπούλου μέλος του «Συλλόγου Ζωόφιλων Ρεθύμνης» συνοδευόμενη από την Αστυνομία. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι μετά το δημοσίευμα του www.zoosos.gr και την έκκληση που έκανε η κα Sarah France ο «Σύλλογος Ζωόφιλων Ρεθύμνης» ευαισθητοποιήθηκε αμέσως και μετά από μερικές μέρες αναζήτησης του σημείου που βρίσκεται το σκυλί κατάφεραν να το εντοπίσουν αλλά ευτυχώς το ζώο δεν ζει κάτω από κακές συνθήκες.

RethymnoKinigoskylo (6)To γεγονός ότι παραμένει τόσο αδύνατο οφείλεται πιθανότατα στην κακή διατροφή και όχι στη ράτσα του.

Δεν γνωρίζουμε αν ο ιδιοκτήτης του κυνηγόσκυλου είχε πληροφορηθεί για το δημοσίευμα μας και έτσι βελτίωσε αισθητά τις συνθήκες διαβίωσης του ζώου πάντως όταν η κα Ζησιμοπούλο πήγε επί τόπου διαπίστωσε ότι τουλάχιστον τώρα το φροντίζει παρέχοντας του τροφή, νερό, στέγη ενώ το έχει και εμβολιασμένο.

RethymnoKinigoskylo (2)Εδώ το βρήκε αλυσοδεμένο η τουρίστρια.

Όπως εξήγησε η κα Ζησιμοπούλου στο www.zoosos.gr: «Ο ιδιοκτήτης του το πήρε από εκεί που το είδε η τουρίστρια και το έχει τώρα σ’ ένα στάβλο τώρα, λίγο πιο πέρα, δεμένο μεν αλλά με μία μακριά αλυσίδα, ώστε να μπορεί να μπαινοβγαίνει στο κτίριο.

Στο τροχόσπιτο, το είχε αφήσει προσωρινά για μερικές μέρες μας είπε. Το σκυλί περίπου τεσσάρων χρονών, το έχει για το κυνήγι, και καθημερινά πρωί – βράδυ το λύνει για να κάνει τη βόλτα του όπως μας εξήγησε.

RethymnoKinigoskylo (4)Το ζώο είχε τροφή αν και αυτή φαίνεται ότι είναι πολύ κακής ποιότητας.

Το σκυλί είδαμε ότι είναι όντως πολύ αδύνατο, αλλά όπως μας εξήγησε ο ιδιοκτήτης είναι η ράτσα του τέτοια. Μάλιστα του είχε μπόλικες κροκέτες και νερό. Οι συνθήκες δεν είναι οι τέλειες, ούτε όπως τις θέλουμε και τις εννοούμε εμείς, είναι όμως σύμφωνα με την ευζωία και με τις συνθήκες των χωριών, υποφερτές. Ο ιδιοκτήτης το φροντίζει, είναι εμβολιασμένο, δεν είχε τσιμπούρια και ψύλλους. Μάλιστα το έψαξα και δεν βρήκα κανένα σημάδι από πρόσφατη αφαίρεση.

Είχε μερικά σημαδάκια στο τρίχωμά του, αλλά αυτό δικαιολογείται από τη στιγμή που βγαίνει για κυνήγι στην εξοχή.  Ο ιδιοκτήτης ήταν πολύ συνεργάσιμος και μας είπε όποτε θέλουμε να πάμε ξανά. Εκτίμησα βλέποντας πως ζει αυτό το σκυλί ότι δεν χρειάζεται να καταγγείλουμε τον κηδεμόνα του».

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση για τη σωτηρία του σκελετωμένου ζώου στο Ρέθυμνο κάνει η Γαλλίδα τουρίστρια!

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. pe

    άθλιας ποιότητας τροφή (φαίνεται η χρωματιστή κροκέτα στα μάτια ενος εμπειρου) και το σκυλι ειναι ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΕΝΟ δεν ειναι η ρατσα του να είναι αδυνατο. τα κοκκαλα στα πλαϊνα και στη λεκανη του κοντεύουν να βγουν. ελεος που τα βρηκαν και όλα καλα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.