Στηρίξτε μας

Ορτύκια, παγώνια και φραγκόκοτες παράνομα αιχμάλωτα από τον Δήμο Ξάνθης!

23 Ιουλίου 2014 15:42 | Καταγγελίες
Ορτύκια, παγώνια και φραγκόκοτες παράνομα αιχμάλωτα από τον Δήμο Ξάνθης!

Ορτύκια, παγώνια και φραγκόκοτες έχει εγκλωβίσει ο Δήμος Ξάνθης μέσα σε κλουβιά ώστε το θέαμα των αιχμάλωτων πτηνών να το «απολαμβάνουν» τα πιτσιρίκια που παίζουν στην παιδική χαρά (που βρίσκεται κοντά στο Δημοτικό Κολυμβητήριο) στην οποία έχει στηθεί αυτός ο παράνομος μίνι ζωολογικός κήπος.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες φιλόζωων που επικοινώνησαν με το www.zoosos.gr και μας έστειλαν τις φωτογραφίες τόσο η δημοτική αρχή όσο και το Δασαρχείο αλλά και η αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία αδιαφορούν για την παρανομία που διαπράττεται και για την αιχμαλωσία των πουλιών τα οποία συν τοις άλλοις ζουν σε κλουβιά - βούρκο.

FragokotesKlouviDimosXanthisΤο κλουβί με τις φραγκόκοτες.

Η αιχμαλωσία ζώων δεν είναι απλά μια βάναυση πράξη που προσβάλλει και το είδος μας και τον πολιτισμό μας είναι μια πρακτική που αποδεικνύει και εκπαιδεύει τα παιδιά στη λογική ότι ο δυνατός έχει δικαίωμα να κρατάει σκλάβο τον αδύναμο!

Τι λέει ο νόμος 4039/2012

Ο νόμος 4039/2012, απαγορεύει και τα τσίρκο με ζώα δίνοντας στην Ελλάδα μια καλή πανευρωπαϊκή πρωτιά, αλλά και τα θεάματα με ζώα για εμπορικό σκοπό, εντούτοις εξαιρεί τους νόμιμα αδειοδοτημένους ζωολογικούς κήπους, τα δελφινάρια κ.ο.κ., αν και αποδεδειγμένα σύμφωνα με πανευρωπαϊκές έρευνες αυτοί οι χώροι είναι χώροι μαρτυρίου για τα ζώα!

OrtykiaKlouviDimosXanthisΤο κλουβί με τα ορτύκια.

Ο 4039/2012 στο άρθρο 12 παράγραφος 1 αναφέρει: «Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον του κοινού».

Στο άρθρο 13 παράγραφος 1 τονίζεται: «Από τις απαγορεύσεις... εξαιρούνται οι νομίμως λειτουργούντες ζωολογικοί κήποι, τα ενυδρεία, τα καταστήματα πώλησης ζώων, τα κέντρα περίθαλψης ειδών άγριας πανίδας και τα εκτροφεία θηραμάτων, που διέπονται από ειδικές διατάξεις, ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΩΡΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΖΩΩΝ».

Διαβάστε επίσης:

Εκπαιδευτική για τα παιδιά η αιχμαλωσία άγριων ζώων;

Ζωολογικοί κήποι με ανθρώπους; Φυσικά και υπήρξαν!

Τι απαντά ο Δήμος Ξάνθης για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. Κλεοπάτρα Θανοπούλου

    Αγαπητοί φίλοι,
    Ξεκίνησα ένα ψήφισμα και σας παρακαλώ να βάλετε την υπογραφή σας. Το ψήφισμα ονομάζεται: Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: Σταματήστε τις δηλητηριάσεις αθώων ζώων.

    Αυτό το ζήτημα σημαίνει πολλά για 'μένα και προσπαθώ να μαζέψω 5.000 υπογραφές. Ελπίζω στη βοήθειά σας.

    Διαβάστε περισσότερα για το ψήφισμα και βάλτε την υπογραφή σας πατώντας εδώ:
    https://secure.avaaz.org/el/petition/Ypoyrgeio_Dimosias_Taxis_kai_Prostasias_toy_Politi_Stamatiste_tis_dilitiriaseis_athoon_zoon/?Day2Share

    Ψηφίσματα όπως αυτό ξεκινούν πάντα από πολύ χαμηλά αλλά μεγαλώνουν γρήγορα όταν απλοί πολίτες σαν κι εμάς συμμετέχουν.

    Παρακαλώ βοηθήστε με υπογράφοντας και διαδίδοντας αυτό το ψήφισμα.

    Ευχαριστώ πολύ!

  2. ERETRIA

    ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 1840 ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΝΕΝΟΧΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.