Στηρίξτε μας

Λιτόχωρο: Οι πυροσβέστες έσωσαν τον σκύλο από την χαράδρα

25 Ιουνίου 2014 19:08 | Τα καλά νέα
Λιτόχωρο: Οι πυροσβέστες έσωσαν τον σκύλο από την χαράδρα

Σε βαθιά χαράδρα εντοπίστηκε εγκλωβισμένος στις 22 Ιουνίου από μια κάτοικο του Λιτόχωρου Κατερίνης ένας αδέσποτος σκύλος. Το ζώο έκλαιγε νυχθημερόν και η Αυγή Χρηστίδου, η οποία μένει κοντά στο σημείο αφού κατάλαβε που περίπου ήταν το ζώο, προσπάθησε να το σώσει επικοινωνώντας με τις αρχές.

Ο Δήμος Λιτόχωρου αδιαφόρησε επιδεικτικά λέγοντας της μάλιστα ότι δεν υπάρχει αρμόδια υπηρεσία για τα αδέσποτα, αν και όλοι γνωρίζουμε ότι βάσει του νόμου 4039/2012 οι δήμοι είναι απολύτως αρμόδιοι για τη διαχείριση των αδέσποτων που διαβιούν στα διοικητικά τους όρια.

Η γυναίκα δεν σταμάτησε εκεί επικοινώνησε με την Αστυνομία, η οποία με τη σειρά της δήλωσε αναρμόδια και την παρέπεμψε στο Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης «Άργος».

Ο αντιπρόεδρος του «Άργους» μόλις πληροφορήθηκε τι είχε συμβεί επικοινώνησε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Λιτόχωρο και πρόθυμοι οι πυροσβέστες έσπευσαν να σώσουν το ζώο.

Η επιχείρηση διάσωσης του σκύλου από την χαράδρα πραγματοποιήθηκε στις 24/6 και δεν ήταν εύκολη υπόθεση, όμως εκείνοι τα κατάφεραν. Κατέβηκαν με σχοινιά σε μεγάλο βάθος, αναζήτησαν το ζώο, το έπιασαν και το πήραν μαζί τους, γι' αυτό και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Το Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης «Άργος» ευχαριστεί και την κα Χρηστίδου που νοιάστηκε για το σκυλί αλλά και τον κτηνίατρο Κωνσταντίνο Πουρλιώτη που ανέλαβε τη φροντίδα του.

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

 

Οι πυροσβέστες έσωσαν τα γατάκια από τον αεραγωγό

Οι πυροσβέστες έσωσαν το σκυλί από τις δεξαμενές στο Κερατσίνι

Οι πυροσβέστες έσωσαν το γατάκι στον Πειραιά! Τους ευχαριστούμε!

Οι πυροσβέστες κατέβασαν την γάτα από την κολώνα με απόχη

Οι πυροσβέστες έσωσαν το γατάκι!

Χίος: Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε το γατάκι

Ξάνθη: Έσωσαν τον σκύλο από γκρεμό βάθους 70 μέτρων

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.