Στηρίξτε μας

Φρόντισαν τα σκυλιά των άστεγων στην Αθήνα

21 Ιουνίου 2014 17:55 | Τα καλά νέα
Φρόντισαν τα σκυλιά των άστεγων στην Αθήνα

Η Μ.Κ.Ο. Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. PRAKSIS – που δραστηριοποιείται στη χώρα μας σχετικά με την φροντίδα των άστεγων και όχι μόνο – πραγματοποίησε την πρώτη της δοκιμαστική «περιπολία» με τους κοινωνικούς λειτουργούς της οργάνωσης πριν από μερικές μέρες με σκοπό την φροντίδα των ζώων συντροφιάς που ζουν με άστεγους συνανθρώπους μας στην Αθήνα.

SkyliaAstegon (3)Ήταν ομολογουμένως μια μοναδική εμπειρία για τους κτηνίατρους Θεόδωρο Καναβό και Εμμανουέλα Θεοδωράκη που συμμετείχαν σ’ αυτή την αποστολή η οποία έγινε στην περιοχή του Μεταξουργείου.

Οι άνθρωποι της PRAKSIS κατάφεραν να εντοπίσουν τα ζώα τριών άστεγων συνανθρώπων μας στα οποία τα μέλη της Ε.Δ.Κ.Ε. παρείχαν την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα, προχώρησαν σε αποπαρασιτώσεις και πήραν αίμα για να εξετάσουν την κατάσταση των σκυλιών.

Η Ε.Δ.Κ.Ε. επισημαίνει ότι δεσμεύεται να κάνει ότι μπορεί για να προσφέρει μια μικρή βοήθεια στους ανθρώπους αυτούς με τις τόσο μεγάλες ανάγκες και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να το κάνει. Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται: «Θα πρέπει να συγχαρούμε τους ανθρώπους της PRAKIS για το σημαντικό έργο που επιτελούν και να τους ευχαριστήσουμε για την άψογη συνεργασία.

Οι Έλληνες Εθελοντές Κτηνίατροι εργάζονται αμισθί. Η βοήθεια σας για την εξυπηρέτηση του σκοπού μας, είναι ζωτική. Όσοι μέχρι σήμερα δεν μας ξέρετε, μπορείτε να μας γνωρίσετε στο www.edke.gr. Όσοι θεωρείτε ότι η παρουσία μας είναι χρήσιμη, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τα ζώα, στέλνοντας μήνυμα στο 54574 γράφοντας τη λέξη ΕΔΚΕ (Ελληνικά ή Λατινικά) με χρέωση 2,48 ευρώ, η μέσω pay pal στους λογαριασμούς της Ε.Δ.Κ.Ε.».

SkyliaAstegon (1)

Διαβάστε επίσης:

Στείρωσαν τις γάτες των Φυλακών Κορυδαλλού

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Ελενα Βρεττού

    Σας ευχαριστώ που υπάρχετε. Αν μπορώ να σας βοηθήσω εθελοντικά σε κάποια εξόρμηση, μπορείτε να μου το ζητήσετε. Δεν είμαι γιατρός, απλά εκτός από τα 3 δικά μου σκυλιά, φροντίζω όσο μπορώ και αδέσποτα.
    Ευχαριστώ και πάλι,
    Ε.Βρεττού
    6937572737

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.