Στηρίξτε μας

Ικαρία: Αλυσόδεσαν ξανά βαρελόσκυλα δίπλα από τις σχάρες που τους χάρισαν την ελευθερία (βίντεο)

18 Ιουνίου 2014 18:36 | Καταγγελίες
Ικαρία: Αλυσόδεσαν ξανά βαρελόσκυλα δίπλα από τις σχάρες που τους χάρισαν την ελευθερία (βίντεο)

Σε μια συγκλονιστική διαπίστωση προχώρησε η ιστοσελίδα www.ikariamag.gr αφού δημοσίευσε τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι κάτοικοι της Ικαρίας αλυσόδεσαν ξανά βαρελόσκυλα δίπλα από το σημείο που τοποθετήθηκαν πριν από μερικούς μήνες οι ειδικές σχάρες, οι οποίες αποτρέπουν τα αμνοερίφια να περάσουν από εκεί.

Θυμίζουμε ότι στις 21 Φεβρουαρίου 2014 η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (Π.Φ.Ο.) στο πλαίσιο του «Σχεδίου Ίκαρος» και σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και την αγγλική φιλοζωική εταιρεία «Dogs Trust» που χρηματοδότησε το έργο, εγκαινίασε την πρώτη μεταλλική σχάρα στην περιοχή Πεζί στα βουνά Ραχών. Παράλληλα οι φιλόζωοι διέσωσαν τα βαρελόσκυλα τα οποία ζούσαν εκεί εκτεθειμένα και μονίμως αλυσοδεμένα ως ζωντανά σκιάχτρα χωρίς τροφή, νερό, στέγη, περίθαλψη. Και όμως – όπως αποδεικνύεται τελικά – λίγο καιρό μετά οι Ικαριώτες βοσκοί της περιοχής έδεσαν στο ίδιο σημείο άλλα σκυλιά κάτω ακριβώς από τις ίδιες απάνθρωπες συνθήκες.

IkariaVareloskyla (2)Ικαρία 16 Ιουνίου 2014.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Ικαρίας Χριστόδουλος Σταυρινάδης την ημέρα των εγκαινίων τον περασμένο Φεβρουάριο μίλησε γι’ αυτό το έργο δικαιολογώντας κάπως τους Ικαριώτες. Συγκεκριμένα εξήγησε ότι «Είναι ένα βήμα μπροστά και στον πολιτισμό μας και στις προσπάθειες που καταβάλουμε για να δείξουμε ακριβώς ότι οι Ικαριώτες δεν είναι ούτε βάρβαροι, ούτε απολίτιστοι, ούτε άγριοι. Είναι οι συγκεκριμένες συνθήκες που μέχρι τώρα μας ανάγκαζαν να έχουμε τα σκυλιά για να φυλάνε ακριβώς τις καλλιέργειες από τα ζώα...» και σε αυτό το βίντεο μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη δήλωση του.

Όπως αποδεικνύεται για κάποιους στην Ικαρία τα δικαιώματα των ζώων ακούγονται ως ανέκδοτο και νομίζουν ότι είναι υπεράνω των νόμων. Οι φωτογραφίες που βλέπετε σύμφωνα με το www.ikariamag.gr ελήφθησαν στις 16 Ιουνίου και φυσικά αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρας της παρανομίας και του μαρτυρίου που υφίστανται αυτά τα ζώα.

IkariaMparesΙκαρία 21 Φεβρουαρίου 2014.

Οι Ικαριώτες συνεχίζουν να ντροπιάζουν τον τόπο τους, να δυσφημούν την Ελλάδα και να βάζουν και εκείνοι άλλο ένα λιθαράκι στην εικόνα φρίκης που σχηματίζουν δικαίως οι τουρίστες που καταφθάνουν στο νησί και φεύγουν τρέχοντας με αυτά που βλέπουν.

Η παραδειγματική τιμωρία των δραστών τέτοιων εγκλημάτων και η εκπαίδευση των παιδιών θα οδηγήσει σε λύση του προβλήματος στο μέλλον. Στην Ικαρία έχουν ήδη οδηγηθεί στη δικαιοσύνη βοσκοί που κακοποιούσαν τα σκυλιά τους και μόνο για φέτος εκκρεμούν 7 δικογραφίες που σχηματίστηκαν σχετικά με βαρελόσκυλα. Όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Σοφία Τσονίκη εκ μέρους της Π.Φ.Ο. έχει ήδη κατατεθεί σχετική καταγγελία στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης:

Οι μεταλλικές σχάρες απελευθερώνουν τα βαρελόσκυλα της Ικαρίας

Ικαρία: Τι απέγιναν όλα αυτά τα «βαρελόσκυλα»;

Βίντεο ευαισθητοποίησης για τα βαρελόσκυλα της Λέσβου

Η πρώτη σύλληψη για βαρελόσκυλα στη Λέσβο!

Γλύτωσαν τον σκύλο από τη μαρτυρική ζωή του στην Ικαρία

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

8 Σχόλια

  1. καρολος

    Αν δεν σας αρέσουν η διαπόμπευση του νησιού σας για τα άσχημα και οι γενικεύσεις,να μην σας αρέσουν τότε και οι γενικέυσεις για τα καλά,με πολλή δόση υπερβολής και μαλαγανιάς( λεβεντογέννα,σπουδαίος λαός,παληκάρια,φιλόξενος,τρισμέγιστος κτλ).Γενικέυσεις δε θέλατε για τα προταιρήματα σας? Γενικεύσεις θα πάρετε και για τα μειονεκτήματά σας.Αυτό ισχύει για όλες τις πόλεις και χωριά.

  2. φιλιππος

    παρόλο που αγαπάω την ικαρια έχω άσχημη εμπειρία θημαμε το 2009 όταν πήγα για μόνιμα έφερα και τον αγαπημένο μου σκύλο (ροντβαιλερ) μαζί την πρώτη μέρα τρωει φόλα κόντεψα να τρελαθώ με μαγαλη προσπάθεια και βάζοντας το χέρι μου στην κυριολεξία όλο μέσα στο στοματου κατάφερα να τον κάνω να αποβαλη αυτό που του είχαν δόση δεν έκλεισα έναν μηνά όμως και ήρθε η δεύτερη φόλα αυτήν την φορά δεν κατάφερα να τον σώσω τον Μπρουνο μου δυστυχώς..ο κτηνίατρος μου είχε πει τότε ότι "τα σκυλια δεν τα θέλουν εδώ είμαστε σαν την Ταϊλάνδη μόνο που εμείς δεν τα τρώμε"

  3. Θάνος

    «Είναι ένα βήμα μπροστά και στον πολιτισμό μας και στις προσπάθειες που καταβάλουμε για να δείξουμε ακριβώς ότι οι Ικαριώτες δεν είναι ούτε βάρβαροι, ούτε απολίτιστοι, ούτε άγριοι. Είναι οι συγκεκριμένες συνθήκες που μέχρι τώρα μας ανάγκαζαν να έχουμε τα σκυλιά για να φυλάνε ακριβώς τις καλλιέργειες από τα ζώα...»

    Τρίχες κατσαρές!

  4. corina

    Τα βαρελοσκυλα δεν βρίσκονται μόνο στο νησί της Ικαρίας αλλά σε όλα τα ελληνικά νησιά όπως και σε όλο τον ελλαδικό χώρο .Μόνο με εκπαίδευση στειρώσεις και ενημέρωση συνεχή, μπορούμε να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε .Το να αναθεματίζουμε και να σταμπάρουμε κοινωνίες δεν έχει κανένα αποτέλεσμα και δεν είναι σίγουρα υπέρ των ζώων που τόσο αγαπάμε!!!

    1. καρολος

      Το να στα σταμπάρουμε και να δοξολογούμε τοπικές κοινωνίες με φιλοφρονιτικές γενικεύσεις ειναι καλο όμως ε?? Όπως σας αρέσουν οι γενικεύσεις για τα καλά σας,να λουστείτε και τις γενικεύσεις στα ασχημά σας.

  5. Φιλόζωοι Ικαρίας

    Για όποιον θέλει πραγματικά να βοηθήσει να μπει ένα τέλος σε αυτή τη φρίκη χρήσης "βαρελόσκυλων", ρυθμίζει τη φωτογραφική του, ώστε να εμφανίζει ώρα και ημερομηνία λήψης, τραβάει φωτογραφίες (όσο το δυνατό πιο κοντινές) και είτε απευθύνεται στις τοπικές αρχές, είτε μας προωθεί τις φωτογραφίες του. Κάθε (ανα-)δημοσιοποίηση δυστυχώς βοηθάει μόνο τους "ιδιοκτήτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.