Στηρίξτε μας

Νεκρό το αρκουδάκι της Πίνδου που βρέθηκε στους Φραγκάδες Ιωαννίνων (βίντεο)

12 Ιουνίου 2014 09:44 | Καταγγελίες
Νεκρό το αρκουδάκι της Πίνδου που βρέθηκε στους Φραγκάδες Ιωαννίνων (βίντεο)

Νεκρό βρέθηκε ένα αρκουδάκι που κάτοικοι του χωριού Φραγκάδες του Δήμου Ζαγορίου το είχαν δει να περιπλανιέται μόνο του σε αγροτική περιοχή κοντά στον οικισμό. Δυστυχώς πριν φθάσει το μεικτό κλιμάκιο του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και του Δασαρχείου Ιωαννίνων για να το βοηθήσουν, το μικρό αρκουδάκι ηλικίας μόλις 4 μηνών εντοπίστηκε νεκρό στον δρόμο.

Οι πιθανότερες αιτίες για το μωρό είναι ή η δηλητηρίαση με φόλα ή η ασιτία. Όπως είπαν κάτοικοι της περιοχής,  το αρκουδάκι για περίπου μια εβδομάδα περιπλανιόταν στα βουνά και τις χαράδρες της περιοχής. Όλοι θεώρησαν ότι κάπου κοντά του θα βρίσκεται και θα το επιτηρεί η μητέρα του. Επειδή όμως οι μέρες περνούσαν και η μητέρα δεν φαινόταν πουθενά, αποφάσισαν να ειδοποιήσουν τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και το Δασαρχείο.

Το σώμα του νεκρού ζώου, μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, ώστε μετά από τις απαιτούμενες εργαστηριακές αναλύσεις να γίνουν γνωστά τα αίτια του θανάτου του. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά παρά την αναζήτηση που έγινε στην γύρω περιοχή δεν βρέθηκαν ίχνη της μητέρας αρκούδας, γεγονός που ενισχύει την πιθανότητα αυτή να έχει χάσει τη ζωή της...

Δείτε το βίντεο που τράβηξε τουρίστας στην Πίνδο στα τέλη του Μάη μ' ένα μικρό αρκουδάκι να σκαρφαλώνει ταχύτατα στα βράχια ακολουθώντας τη μαμά του. Αν και πολλές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι πρόκειται για το ζώο που εντοπίστηκε νεκρό δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να διαπιστώσουμε αν αυτό όντως ισχύει.

Διαβάστε επίσης:

Από ασιτία πέθανε το αρκουδάκι στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. M Συννεφια

    Τι να κάνει το έρημο το ζωντανό? Τρείς βαρύγδουποι φορείς (με αξιωματικούς, προεδρους & κρατικά χρήματα στις τςέπες) μεχρι να οργανωθούν & 10δες νοματέοι που το είδαν δέν σκέφτηκαν να του δώσουν ενα πιάτο φαγάκι για να επιβιώσει ... Η κοινή λογική λέει οτι ενα μωρό που περιπλανιεται μέρες μόνο του διατρέχει τον υπ αριθμον 1 κινδυνο. Πείνα. Δεν ειναι οι ανεγκέφαλοι στην Εγναντία που τα σκοτώνουν μόνον. Αυτοί που η δουλειά τους ειναι να τα "προστατεύουν" ΔΕΝ τα πανε πολύ καλύτερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.