Στηρίξτε μας

Μόνιμα τυφλή και με όγκο η σκυλίτσα που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη

28 Μαρτίου 2014 10:04 | Επικαιρότητα
Μόνιμα τυφλή και με όγκο η σκυλίτσα που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη

Καθόλου ενθαρρυντικά δεν είναι τα νέα για την υγεία της σκυλίτσας, που βλέπετε στις φωτογραφίες, η οποία εντοπίστηκε να περιφέρεται στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης στις 26 Μαρτίου. Μετά από έκκληση, που έγινε μέσω facebook, και με πρωτοβουλία της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» το ζώο μεταφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο της Νατάσας Καλογεροπούλου και του Γιάννη Πολυχρωνίου στον Άγιο Στέφανο Αττικής.

ThessalonikiZouzou

Οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν ότι η Ζουζού, έτσι την ονομάτισαν, πάσχει στα μάτια από γενικευμένη αμφότεροπλευρη πλήρη υπερπλασία κερατοειδούς. Καθώς και από υπερπλασία και νεοαγγείωση του σκληρού και της στάμνης. Με λίγα λόγια τα μάτια της σκυλίτσας - που είναι περίπου 10 ετών - έχουν γίνει μία μάζα από κρέας λόγω της εκτεταμένης φλεγμονής και είναι μόνιμα τυφλή. Η κυτταρολογική εξέταση έδειξε ότι πάσχει και από λέμφωμα, έχουν προσβληθεί και τα λεμφογάγγλια της κοιλιακής χώρας. Επίσης έχει όγκο στους μαστούς.

Η Ζουζού θα χρειαστεί 3 εγχειρήσεις αφού οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι έχει και πολύ χαμηλό αιματοκρίτη. Φυσικά θα χρειαστεί και χημειοθεραπεία (πρωτόκολλο Wisconsin). Η διάρκεια της θεραπείας είναι 25 εβδομάδες. Αυτό το χρονικό διάστημα θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων 5 αιματολογικές εξετάσεις και 5 εξετάσεις υπέρηχου καρδιάς.

Μόνο ένα σπίτι μπορεί να τής δώσει την ηρεμία και την αγάπη που χρειάζεται για να αντέξει τη δοκιμασία και να ζήσει. Μόνο ένα σπίτι δίνει την δύναμη σ’ ένα πλάσμα να περάσει τούς πόνους και τη δυσφορία, που προκαλεί η εξαντλητική χημειοθεραπεία.

Το κόστος των νοσηλίων και των εξετάσεων για να σωθεί το υπερήλικο τυφλό σκυλί αγγίζει τις 2.300 ευρώ. Η αξία του σπιτικού και εκείνων που θα την κάνουν μέλος της οικογένειας τους είναι ανεκτίμητη.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Θα αφαιρεθούν τα μάτια της τυφλής σκυλίτσας

Θεσσαλονίκη: Στο κλουβί του καταφυγίου η τυφλή σκυλίτσα αφού κανείς δεν βρέθηκε να την φιλοξενήσει

Θεσσαλονίκη: Ο σκύλος περιφερόταν χωρίς να βλέπει σε αυτή την κατάσταση στο Πλαγιάρι

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. ΜΑΡΙΑΝΝΑ

    Καλησπέρα

    Που βρίσκεται το σκυλάκι?
    Χρειάζεται οικονομική ενίσχυση και εάν ναι τότε που μπορούμε να καταθέσουμε χρήματα?

    Ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.