Στηρίξτε μας

Επιστολή στον Oυκρανό πρωθυπουργό για την εξόντωση αδέσποτων λόγω του EURO 2012

28 Οκτωβρίου 2011 18:12 | Επικαιρότητα
Επιστολή στον Oυκρανό πρωθυπουργό για την εξόντωση αδέσποτων λόγω του EURO 2012

Επιστολή διαμαρτυρίας στον ουκρανό πρωθυπουργό, Μίκολα Αζάροφ, αναμένεται να στείλουν τις επόμενες μέρες η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων. Η επιστολή κάνει λόγο για την απαράδεκτη εξόντωση των αδέσποτων ζώων στις περιοχές, όπου βρίσκονται τα γήπεδα, τα οποία θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της UEFA 2012.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο, που αναδημοσιεύτηκαν και από τα ελληνικά Μ.Μ.Ε., δύστυχα ζώα καίγονται ζωντανά στους 900 βαθμούς Κελσίου και δηλητηριάζονται μαζικά. Οργανώσεις ζωόφιλων ακτιβιστών κατηγορούν τις ουκρανικές αρχές για χρήση παράνομων και απάνθρωπων μεθόδων θανάτωσης των αδέσποτων τετράποδων. Λένε πως συχνά τα σκυλιά δηλητηριάζονται με παράνομες ουσίες, που επιφέρουν αργό και βασανιστικό θάνατο στη βιασύνη τους να καθαρίσουν τους δρόμους πριν το κύπελλο ποδοσφαίρου EURO 2012.

Οι διοργανωτές του EURO 2012 αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή τους σε αυτήν την εκστρατεία εξάλειψης των αδέσποτων. Οι αρχές μιλούν για 9.000 θανάτους σκυλιών ενώ οι φιλοζωικές οργανώσεις μιλούν για περισσότερους. «Είναι σφαγείο», λέει ο επικεφαλής του Ουκρανικού Συλλόγου Προστασίας Ζώων Asya Serpinska. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχει μια ανεπίσημη διαταγή προκειμένου να "καθαρίσουν" οι πόλεις του Euro από τα αδέσποτα, έτσι ώστε, να μη δαγκώσουν κάποιον τουρίστα».

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων κάνουν έκκληση στον ουκρανό πρωθυπουργό ώστε αυτή η μαζική θανάτωση να σταματήσει πάραυτα και να προστατευτούν τα ζώα. Η απάνθρωπη μεταχείριση και θανάτωση των ζώων, δεν μπορεί να συμβαίνει από κράτη, που θέλουν να χαρακτηρίζονται πολιτισμένα, και από ανθρώπους που επιθυμούν να θεωρούνται άνθρωποι.

Διαβάστε επίσης:

Η διεθνής κατακραυγή ανάγκασε την Ουκρανία να σταματήσει την εξόντωση των αδέσποτων

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. SOS Αδέσποτα Βριλησσίων

    Διαβάσαμε στο fb ότι υπάρχει ήδη κι ένα σχετικό petition αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε το επίμαχο link. Μακάρι να μπορούμε να βοηθήσουμε κάπως. Έστω και με μια ηλεκτρονική διαμαρτυρία. Κάθε που γίνονται αθλητικές διοργανώσεις, όπου κι αν είναι αυτές, έχουμε το ίδιο πρόβλημα. Ντροπή πια...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.