Στηρίξτε μας

GAWF και SAPT πάνε στην Ικαρία για να διδάξουν την αγάπη προς τα ζώα

27 Οκτωβρίου 2011 08:22 | Επικαιρότητα
GAWF και SAPT πάνε στην Ικαρία για να διδάξουν την αγάπη προς τα ζώα

Στην Ικαρία θα βρεθεί η SAPT Hellas από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2011 καλεσμένη από το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων (GAWF), προκειμένου να διδάξει σε παιδιά και ενήλικες την αγάπη, που πρέπει να νιώθουμε και να δείχνουμε στα ζώα.

Η Ικαρία είναι ένα πανέμορφο νησί, όμως πολύ συχνά γίνεται τόπος μαρτυρίου για αδέσποτα και μη, τα οποία οι βάρβαροι ιδιοκτήτες τους τα κακοποιούν, έχοντας τα εξαθλιωμένα, καθηλωμένα, δεμένα χωρίς τροφή και νερό μέχρι να πεθάνουν.

Η GAWF, που δραστηριοποίεται πολλά χρόνια στο νησί, κάνοντας στειρώσεις, καταγγελίες, και παρέχοντας φροντίδα στα ζώα, που βασανίζονται, τονίζει  ότι ο μόνος τρόπος να «φυτέψεις» τη φιλοζωία στη ψυχή των ανθρώπων, είναι να ξεκινήσεις από τα παιδιά και αυτό θα κάνουν συναντώντας τα, παρέα με 10 εκπαιδευμένα πρώην αδέσποτα σκυλιά τα οποία είναι σκύλοι θεραπευτικής επαφής.

Η SAPT είναι ένα φιλοζωικό σωματείο που «χρησιμοποιεί» εξαιρετικά ημίαιμα σκυλιά ως σκύλους θεραπείας, προκειμένου μαθητές σε σχολεία και ασθενείς σε κάθε είδους ιδρύματα (που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από τον καθέναν μας και τις λιγότερες ευκαιρίας να έρθουν κοντά σε ζωάκια) να εξοικειωθούν με αυτά, να τα χαϊδέψουν άφοβα (αφού είναι ειδικά εκπαιδευμένα και αντέχουν υπομονετικά την ταλαιπωρία και τις φωνές από το πλήθος των ανθρώπων που τα περιστοιχίζουν), να βουρτσίσουν το τρίχωμα τους και να παίξουν μαζί τους.

Αυτές οι εκπαιδευτικές συναντήσεις προσφέρονται δωρεάν σε σωματεία, συλλόγους, εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.ά.. Εσείς το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά την αίτηση, που θα βρείτε στην ιστοσελίδα τους www.sapt.gr ώστε να σας βάλουν στο πρόγραμμα και να σας επισκεφθούν.

Οι σκύλοι του SAPT Hellas - Σκύλοι θεραπευτικής επαφής

Δέκα σκύλοι, όλοι πρώην αδέσποτοι και ημίαιμοι, σαν αυτούς που βλέπουμε καθημερινά γύρω μας, θα πρωταγωνιστούν σε αυτό το μάθημα αγάπης. Οι σκύλοι θεραπευτικής επαφής, που υιοθετημένοι και εκπαιδευμένοι, στρατεύονται με τους κηδεμόνες τους και επισκέπτονται σχολεία, για να βοηθήσουν τους μαθητές και να τους ενημερώσουν για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για τα ζώα.

Επισκέπτονται και σε ιδρύματα, καθώς η  θεραπευτική επαφή για παιδιά και ενήλικες με κινητικές ή νοητικές αναπηρίες, είναι μια αποδεδειγμένη επιστημονικά μέθοδος, που βοηθά τους ασθενείς.

Τι κι αν αυτοί οι δέκα προσφέρουν κοινωνικό έργο; Δεν παύουν να ανήκουν στους πολύ λίγους τυχερούς αδέσποτους, που υιοθετήθηκαν. Λέτε αυτοί οι δέκα, που καθημερινά αποδεικνύουν την κοινωνική και ευγενική φύση τους, να είναι τόσο «ειδικοί»; Ή μήπως «μιλούν» για την κοινωνική και ευγενική φύση του είδους τους;

Τα μαθήματα αγάπης βοηθούν ώστε να γνωριστείτε με έναν σκύλο που συνοδεύεται (… πάντα με λουρί). Εσείς θα μπορέσετε να ζητήστε την άδεια από τον συνοδό του σκύλου και να μάθετε με ποιον τρόπο μπορείτε να τον γνωρίσετε. Οι συνοδοί θα σας δείξουν, πως να γνωριστείτε με έναν σκύλο, που είναι μόνος του. Πως να ζητήστε την άδεια από τον συνοδό σας, αν είστε παιδί. Πως να έρχεται κοντά σας το σκυλί, όταν τον καλέσετε!

Εσείς θα μάθετε από τους ανθρώπους της SAPT, τι χρειάζεται ένας σκύλος, τι αισθάνεται ένας σκύλος και για το αν διαφέρουν οι ανάγκες ενός σκύλου από τις δικές μας. Σε περίπτωση που ο σκύλος δεν σας πλησιάζει, θα σας δείξουν τι πρέπει να κάνετε. Και αν έρχεται θα σας δείξουν με ποιον τρόπο μπορείτε να τον χαϊδέψετε!

Οι οδηγίες που είναι απολύτως απαραίτητες για να κατανοήσουμε τη φύση και τι συμπεριφορά των σκυλιών, θα σας δείξουν τι πρέπει κάνετε αν σας γρυλίσει. Οι εθελοντές θα απαντήσουν στους μικρούς μαθητές που θα συναντήσουν στα σχολεία της Ικαρίας, σε όλα αυτά τα ερωτήματα και θα δείξουν στους μικρούς φιλόζωους τι λέει η γλώσσα του σώματος του ζώου, γιατί δαγκώνουν οι σκύλοι, ποια είναι τα σημεία SOS, τα οποία πρέπει να προσέχουμε.

Μετά τα μαθήματα αγάπη και συμβίωσης οι στειρώσεις

Η επίσκεψη της ομάδας του GAWF και της SAPT στα σχολεία της Ικαρίας με αντικείμενο την αρμονική συμβίωση παιδιών και σκύλων και την υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικίδιου, είναι η δεύτερη εκπαιδευτική επίσκεψη και θα ακολουθήσει και το πρόγραμμα στειρώσεων από την ομάδα του GAWF μέσα στο Νοέμβριο.

Το πρόγραμμα των σχολείων που θα επισκεφτούν μπορείτε να το δείτε στην εικόνα που ακολουθεί:

Διαβάστε επίσης:

Τα παιδιά ζωγράφισαν για τα ζώα της Ικαρίας

Διαστάσεις επιδημίας έχει πάρει η κακοποίηση των ζώων στην Ικαρία όπως καταγγέλλουν κάτοικοι του νησιού

Βαρελόσκυλα παντού βλέπουν οι τουρίστες στην Ικαρία

Ικαρία: Αλυσόδεσαν ξανά βαρελόσκυλα δίπλα από τις σχάρες που τους χάρισαν την ελευθερία

Οι μεταλλικές σχάρες απελευθερώνουν τα βαρελόσκυλα της Ικαρίας (βίντεο)

Ικαρία: Τι απέγιναν όλα αυτά τα «βαρελόσκυλα»;

Γλύτωσαν τον σκύλο από τη μαρτυρική ζωή του στην Ικαρία

Ικαρία: Στείρωσαν 64 σκυλιά και γατιά

Καταδικάστηκε κτηνοτρόφος της Ικαρίας για την κακοποίηση των σκυλιών του

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.