Στηρίξτε μας

Πέθανε την Πρωτοχρονιά ο πιο διάσημος σκύλος της Πάρου

2 Ιανουαρίου 2014 12:33 | Επικαιρότητα
Πέθανε την Πρωτοχρονιά ο πιο διάσημος σκύλος της Πάρου

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Ο Νέγκρο, ο πιο διάσημος σκύλος της Πάρου, πέθανε την Πρωτοχρονιά. Το ζώο βρήκε νεκρό το πρωί της Τετάρτης μέσα στο κατάστημα της η Βίκυ Σάρρου. Τις τελευταίες μέρες ο Νέγκρο σταμάτησε να τρώει και οι εξετάσεις, που του έκανε η κτηνίατρος Ελένη Ρουσοχατζάκη έδειξαν ότι έχει πλέον κατεστραμμένο συκώτι και νεφρά.

ParosNegrito (3)

Αν και στο ζώο έγινε εντατική θεραπεία τελικά δεν τα κατάφερε. Ο Νέγκρο, που γεννήθηκε το 2003, από το 2004 ήταν υπό την προστασία της Βίκυς Σάρρου και μερικών ακόμα φιλόζωων, οι οποίοι διαμένουν στην Παροικιά. Ο Νεγκρίτο είχε γίνει γνωστός στο Πανελλήνιο μετά από ένα δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» το 2007.

ParosNegrito (4)

Αυτό το ζώο τότε ο Δήμος Πάρου το είχε απομακρύνει από τον οικισμό, το είχε μπαγλαρώσει, όπως συνηθίζουν να λένε οι Παριανοί. Από την άμεση κινητοποίηση των φιλόζωων τότε και χάρη στο δημοσίευμα της εφημερίδας συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 700 υπογραφές ανθρώπων, που ζητούσαν ο σκύλος – ο οποίος ήταν πιο ήρεμος και από πρόβατο – να αφεθεί ελεύθερος, για να ζήσει στον φυσικό του χώρο.

ParosNegrito (1)

Τελικά τότε οι φιλόζωοι κατάφεραν να κάνουν τόση «φασαρία», ώστε ο Δήμος Πάρου να αναγκαστεί, να τον αφήσει και πάλι ελεύθερο και να τον πάρει από τον σκουπιδότοπο στον οποίο τον είχε αλυσοδέσει!

Αν και τα χρόνια πέρασαν κάποιοι διαμαρτύρονταν συστηματικά για την παρουσία του Νέγκρο λέγοντας π.χ. ότι κατουράει! Μάλιστα τον Ιούλιο του 2012 ένας από τους καταστηματάρχες της περιοχής τον είχε κλωτσήσει μπροστά στα μάτια μιας τουρίστριας, η οποία τον κατήγγειλε στην Αστυνομία.

ParosNegrito (2)

Το δερματικό αυτοάνοσο νόσημα από το οποίο έπασχε ο Νέγκρο, αν και δεν ήταν επικίνδυνο για τους ανθρώπους αλλά ούτε και για τον ίδιο, τον καθιστούσε ανεπιθύμητο για εκείνους, που δεν εννοούσαν να καταλάβουν ότι δεν έχουν μόνο οι ίδιοι και οι όμοιοι τους δικαιώματα.

Ο Νέγκρο – που ήταν εξαιρετικά χοντρός – αφού όλοι τον τάιζαν τριγυρνούσε κυρίως στην περιοχή της Αγοράς και του Κάστρου και είχε για στέκι του όχι μόνο το μαγαζί της Βίκυς, αφού εκείνη του είχε φτιάξει και ειδικό χώρο για να κοιμάται, αλλά και το καφέ μπαρ «Κουκούτσι».

Αν έχετε πάει στην Πάρο ίσως να τον θυμάστε να κάνει ηλιοθεραπεία στα σοκάκια ξαπλωμένος ανάποδα επί ώρες!

Πλέον ο Νέγκρο απολαμβάνει τον ύπνο τους χωρίς να φοβάται τις κλωτσιές των ανθρώπων. Όμως ο σκυλάκος αυτός, που ήταν η μασκότ της Παροικιάς, και ένα από τα ελάχιστα αδέσποτα του νησιού στάθηκε τελικά και τυχερός.

Έζησε 11 χρόνια μια σκυλίσια ζωή μέσα σ’ ένα όμορφο παραδοσιακό κυκλαδίτικο οικισμό και πάντα υπήρχαν εκεί οι φιλόζωοι που τον προστάτευαν από τους κακούς!

Διαβάστε επίσης:

Χτυπάει επανειλημμένα τον πιο διάσημο σκύλο της Πάρου

Επιχείρηση «σκούπα» για δύο αδέσποτα στην Παροικιά της Πάρου;

Πέθανε η 17χρονη διάσημη αδέσποτη σκυλίτσα της Πάρου

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

9 Σχόλια

  1. Στελλα σιδερη

    θαιορω απαραδεχτο την κακκοποιησει ζωων που δυστηχος στην ελλαδα εχει παρει μεγαλες δυαστασει .Επεισης θεορω απαραδευχτο που πλεον τα κακομοιρα τα ζωα πλυρωνουν τα λαθη των ανθρωπων λογω τησ μοληνσης
    και γενικα ο ανθρωπος αν ηθελε θα βοηθουσε τον κομο για ενα καλητερο αυριο και ενα καλητερο μελλων.
    Μακαρη να μπορουσαμε να φτιαχναμε ολοι μαζη ενα καλητερο αυριο και να συνηπαρχαμε αρμονηκα με τα υπεροχα κιομοσ για καποιοσ ασυμαντα ζωα!!!!♥

  2. Γιαγια

    Απλά πράγματα: τιμωρείστε τους "καλούς" (πα)Παριανούς μποϊκοτάρωντάς τους αυτούς και τις προσφερόμενες από αυτούς τουριστικές υπηρεσίες και αφήστε τους να ζήσουν από την υψηλή τεχνολογία που κατέχουν και πουλάνε. Αρκετά πιά με τους κοπροβουκόλους με χούγια μεγαλοαστών. Άκου λέει να κατουράει ο σκύλος!!!

  3. elena

    Ακομη θα ηθελα να συμπληρωσω στο προηγουμενο σχολιο μου για να καταλαβει ο κοσμος το μεγαλειο των παριανων φαρμακοποιος του οποιου το φαρμακειο διανυκτερευε (ο ιδιος βεβαια κοιμοταν στο σπιτακι του)αρνηθηκε να ερθει να ανοιξει για να μου δωσει κορτιζονη για τον σκυλο μου ο οποιος ειχε παθει αλλεργικο σοκ κατά την διαρκεια της νυχτας από τσιμπιμα και ειχε πρηστει ολο του το προσωπο. Απελπισμενη πηρα τα φαρμακεια της παροικιας στη σειρα τηλεφωνουσα στα τηλεφωνα ανάγκης που εχουν στην πορτα και ηρθε τελικα φαρμακοποιος ο οποιος δεν διανυκτερευε και μου εδωσε την κορτιζονη και εσωσα τον σκυλο μου. Αν ποτε βρεθειτε σε αναγκη και ειστε στην παρο απλα προσευχηθείτε γιατι ποτε δεν ξερετε σε ποιον θα πεσετε.....υπαρχουν και ανθρωποι που ζουν στην παρο αλλα δεν καλυπτουν ουτε το 5%.

  4. elena

    Ειχα την ατυχια να ζησω για καποια χρονια στην παρο εφυγα με τις χειρότερες αναμνήσεις αφου το νησι κατεχει το ρεκόρ των πιο κακων ανθρωπων του κοσμου. Εχω έναν σκυλο μεγαλο σε μέγεθος, και τοτε ετρεμα για το πως θα βγω από το σπιτι μου μαζι του. Τρεχαμε μεχρι το κοντινοτερο παρκιν ώστε να κανει την αναγκη του την οποια μαζευα αμεσως φυσικα και εριχνα νερο ετσι ώστε να καθαριστεί ο χωρος αν και αυτό για τους παριανους δεν ηταν ποτε αρκετο. Με ειχαν ενοχλησει ακομα και στο σπιτι μου για να μαζεψω ακαθαρσίες γατας αρχικα κατηγοροντας τον σκυλο μου και αφου με κλαματα απεδειξα οτι δεν ειχα βγει την ωρα που εγινε το "εγκλημα" με υποχρεωσαν με φωνες και απειλες να τα μαζεψω επειδή εγω εχω συνηθησει και δεν μου κοστιζει. Εχω ταξιδεψει σε διαφορα μερη στην ελλαδα νησια και επαρχιες και σχεδόν παντα οι ανθρωποι είναι φιλικοι με τα ζωα όταν δεν ενοχλεις και εισαι διακριτικος. Στην Παρο τα ζωα είναι 100% ανεπιθύμητα όπως και οι ανθρωποι. Τα αδεσποτα σκυλάκια τα οποια φυσικα ηταν φιλικότατα ηταν πολύ συχνα κακοποιημένα γεματα πληγες. Εκτος από τον Νεγκρο υπηρχε και ενας μαυρουλης σκυλος στην παροικια ο οποιος ειχε πεσει και αυτος θυμα των παριανων.Μετρημενοι στα δαχτυλα οι φιλοζωοι στην παρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.