Στηρίξτε μας

Έσωσαν τον σκύλο που αιμορραγούσε στο στρατόπεδο του Αυλώνα

13 Δεκεμβρίου 2013 11:52 | Τα καλά νέα
Έσωσαν τον σκύλο που αιμορραγούσε στο στρατόπεδο του Αυλώνα

Στο σπίτι του Τάσου Ηλιού φιλοξενείται πλέον ο Μπράιαν ο σκυλάκος που έγινε ευρέως γνωστός μέσω διαδικτύου εξαιτίας της καταγγελίας που έκαναν στρατιώτες - οι οποίοι υπηρετούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Αυλώνα - ζητώντας βοήθεια για τη σωτηρία του εδώ και μήνες. O κτηνίατρος Θόδωρος Χιωτάκης πριν από 8 μέρες του έκανε δωρεάν τις απαραίτητες εξετάσεις, φρόντισε για την αποπαρασίτωση του και ξεκίνησε και τις ενέσεις για την θεραπεία του δερματικού του νοσήματος. Ο Μπράιαν είναι θετικός στην Ερλιχίωση τύπου platis και έχει και Λεϊσμανίαση 1/1600 και φυσικά θεραπεία και γι’ αυτά τα νοσήματα.

AvlonasSkylosSaved (3)Στο σπίτι του Τάσου απολαμβάνει τη φροντίδα, το φαγητό, τη ζέστη!

Η Μάρθα Πουλτίδου γνωστή για τη φιλοζωική της δράση εκ μέρους του υπό ίδρυση σωματείου «Πανελλήνια Ομάδα Δράσης για τα Κακοποιημένα Ζώα» ο Γιάννης Βλοντάκης, η Κανέλλα Οικονομάκη και άλλοι φιλόζωοι μετά την απαραίτητη άδεια πήγαν και πήραν το ζώο από το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Αυλώνα και τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουν στην καταμέτρηση και τη φροντίδα και των υπόλοιπων σκυλιών που ζουν εκεί.

Τι προηγήθηκε για τη διάσωση του ζώου

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος, ταξίαρχος και διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Αυλώνα στις αρχές Δεκεμβρίου διέψευσε ότι υπάρχει εντολή απαγόρευσης σίτισης των σκυλιών που ζουν στο στρατόπεδο. Μετά την εκτεταμένη δημοσιότητα που πήρε το θέμα του www.postin.gr το οποίο ανάφερε πως «με εντολή αξιωματικού της μονάδας απαγορεύεται αυστηρά να ταϊστούν οι περίπου 10 σκύλοι του στρατοπέδου» φιλόζωοι θέλησαν να βοηθήσουν τα ζώα.

StratopedoAvlonasΗ φωτογραφία με το άρρωστο ζώο δημοσιεύτηκε στο facebook εδώ και μήνες αλλά τότε η έκκληση του φαντάρου, που ζητούσε βοήθεια, δεν βρήκε ανταπόκριση.

Έτσι η Μάρθα Πουλτίδου γνωστή για τη φιλοζωική της δράση εκ μέρους του υπό ίδρυση σωματείου «Πανελλήνια Ομάδα Δράσης για τα Κακοποιημένα Ζώα» επικοινώνησε στις 3 Δεκεμβρίου και με τον με τον συνταγματάρχη Γιώργο Τσιράκη, υποδιευθυντή Ενημέρωσης και Δημόσιων Σχέσεων του Γ.Ε.Σ. ώστε να δοθεί η απαραίτητη άδεια για να μπουν στο στρατόπεδο και να παραλάβουν το άρρωστο σκυλί, που φαίνεται στις φωτογραφίες σκελετωμένο να αιμορραγεί από τη μύτη.

AvlonasStratopedo (2)

Ο κ. Τσιράκης αφού ενημερώθηκε από την κα Πουλτίδου για την καταγγελία εξήγησε ότι φυσικά και μπορούν να πάνε στο στρατόπεδο οι εθελοντές, που θέλουν να βοηθήσουν, ώστε να πάρουν το άρρωστο ζώο αλλά και να καταμετρήσουν πόσα είναι τελικά τα αδέσποτα για να γίνουν στειρώσεις, εμβολιασμοί και ότι άλλο είναι απαραίτητο.

Η κα Πουλτίδου επικοινώνησε και με τον διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Αυλώνα ο οποίος διέψευσε ότι υπάρχει απαγόρευση και έδωσε και εκείνος την έγκριση του για να φροντιστούν τα ζώα. Τόσο η κα Πουλτίδου όσο και ο εθελοντής Γιάννης Βλοντάκης προθυμοποιήθηκαν να πάνε στον Αυλώνα για να παραλάβουν το άρρωστο ζώο, το οποίο θα οδηγηθεί για εξετάσεις στον κτηνίατρο Θεόδωρο Χιωτάκη, ο οποίος προσφέρθηκε δωρεάν να το φροντίσει αλλά και να κάνει τους απαραίτητους εμβολιασμούς σε όλα τα ζώα που είναι εκεί.

Εθελοντές πρότειναν να πληρώσουν τις στειρώσεις και των υπόλοιπων αδέσποτων του στρατοπέδου όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Μαριάννα Χατζή, που είναι μέλος του Δ.Σ. της Ζωοφιλικής Ομάδας Εθελοντών Σαλαμίνας. Όλα τα σκυλιά εκτός από εκείνο που είναι άρρωστο μετά τις απαραίτητες εξετάσεις θα επανατοποθετηθούν στο στρατόπεδο και δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης τους από εκεί. Επισήμως το Γ.Ε.Σ. δεν έχει εκδώσει ακόμα ανακοίνωση για όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τι ισχύει για τ’ αδέσποτα στα στρατόπεδα

Θυμίζουμε ότι μετά την δημοσιοποίηση της καταγγελίας για την εκτέλεση της σκυλίτσας κατ’ εντολή του διοικητή του 575ου Τάγματος Πεζοναυτών στον Αυλώνα Αττικής, που συνέβη στις 11 Μαΐου 2012, ο τότε αρχηγός Γ.Ε.Σ. αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, απέστειλε εκ νέου διαταγή στους κατά τόπους διοικητές των στρατοπέδων, με την οποία υπενθυμίζει τις εντολές, που αφορούν τη διαχείριση του θέματος των αδέσποτων ζώων στα στρατόπεδα.

Σύμφωνα με αυτές, στις περιπτώσεις εμφάνισης αδέσποτων ζώων θα πρέπει να ειδοποιούνται οι Δήμοι (που έχουν και την αρμοδιότητα και την ευθύνη) και επικουρικά τα Φιλοζωικά Σωματεία, ώστε να γίνονται στειρώσεις, η σίτιση και οι θεραπείες των ζώων των ζώων που διαβούν στα στρατόπεδα.

AvlonasSkylosSaved (2)Η Μάρθα Πουλτίδου με τον σκυλάκο.

Διαβάστε επίσης:

Αυλώνας: Αρνούνται τις κατηγορίες έδωσαν άδεια για τη φροντίδα των ζώων του στρατοπέδου

Έκκληση για τα 4 άρρωστα σκυλιά στο Στρατόπεδο του Αυλώνα

 

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.