Στηρίξτε μας

Λέσβος: Αθώωσαν τον ιδιοκτήτη του βαρελόσκυλου

8 Νοεμβρίου 2013 20:20 | Καταγγελίες
Λέσβος: Αθώωσαν τον ιδιοκτήτη του βαρελόσκυλου

Τον υπερασπίστηκε αντιδήμαρχος, πρόεδρος της κοινότητας και κτηνίατρος!

Στις 7 Νοεμβρίου εκδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης η υπόθεση του βοσκού, ο οποίος εντοπίστηκε να έχει ένα από τα σκυλιά του να ζει σε άθλιες συνθήκες ως βαρελόσκυλο στην περιοχή της Άντισσας. Τα φιλοζωικά σωματεία της Λέσβου κατήγγειλαν ότι ο Ιωάννης Β., που είναι κτηνοτρόφο, από τον Ιανουάριο 2013 κρατούσε ένα σκυλί του σε συνθήκες αντίθετες με τα όσα ορίζει ο νόμος 4039/2012.

AntissaLesvos (1)

Κατόπιν συστάσεων, που του έγιναν, το σκυλί αφαιρέθηκε από το σημείο που ζούσε εκτεθειμένο και αλυσοδεμένο τον Μάιο 2013 για να αντικατασταθεί με ένα άλλο στις αρχές Οκτωβρίου 2013. Η καταγγελία εις βάρος του κτηνοτρόφου έγινε στις 21 Οκτωβρίου, και ο κατηγορούμενος συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου στις 24 Οκτωβρίου.

AntissaLesvos (2)

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι το νέο σκυλί δεν ήταν δικό του αλλά αδέσποτο, το οποίο μάλιστα είχε επιτεθεί και του είχε τραυματίσει 5 πρόβατα. Γι’ αυτό το λόγο το περιμάζεψε και επικοινώνησε στις 5/10 με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αντίσσης, Κυριάκο Αμπατζή, ώστε να τον ρωτήσει τι να κάνει με το σκυλί.

AntissaLesvos (3)

Ο κ. Αμπατζής (μάρτυρας υπεράσπισης) υποστήριξε ενόρκως ότι επικοινώνησε με τη σειρά του με τον Αντιδήμαρχο Λέσβου, Ηλία Κουνιαρέλλη (έτερος μάρτυρας υπεράσπισης). Ο αντιδήμαρχος είπε στο δικαστήριο ότι τους ενημέρωσε πως ο Δήμος Λέσβου δεν έχει δυνατότητα να αναλάβει το σκυλί και πρότεινε στον κ. Αμπατζή να  δέσει το σκυλί, όπως και κάθε αδέσποτο, που κυκλοφορεί στην περιοχή, μέχρι να τα μαζέψει κάποιος αρμόδιος! Κατόπιν αυτού ο κατηγορούμενος Ιωάννης Β. αποφάσισε να δέσει το ζώο, να του φτιάξει πρόχειρο κατάλυμα, να του προσφέρει τροφή και φαγητό, και να περιμένει μήπως περάσει ο ιδιοκτήτης του και το αναζητήσει!

AntissaLesvos (4)

Επιπλέον, παρότι το σκυλί του είχε τραυματίσει 5 πρόβατα, αποφάσισε να καλέσει τις επόμενες ημέρες την κτηνίατρο Αναστασία Δαούση (έτερη μάρτυρας υπεράσπισης) η οποία δήλωσε ενόρκως ότι εμβολίασε το σκυλί, το αποπαρασίτωσε και διαπίστωσε ότι οι συνθήκες διαβίωσής του είναι κατάλληλες.

Έτσι, ο κατηγορούμενος Ιωάννης Β. κράτησε το σκυλί για 19 μέρες φροντίζοντάς το μέχρι τις 24/10 οπότε και συνελήφθη, επειδή περίμενε να έρθει ο νόμιμος ιδιοκτήτης του και να το παραλάβει ή να περάσει κάποιος - από τη μέση του πουθενά - και να το υιοθετήσει!

Το δικαστήριο δέχτηκε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης και αθώωσε τον κατηγορούμενο. Παράλληλα, η δικογραφία θα διαβιβάσει στην εισαγγελία για να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται κατηγορία για το αδίκημα όσον αφορά το προηγούμενο διάστημα.

AntissaLesvos (5)

Τα φιλοζωικά σωματεία της Λέσβου τονίζουν: «Δε θέλουμε να σχολιάσουμε την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Οι φωτογραφίες τις οποίες καταθέσαμε στο δικαστήριο (14-21/10/2013) μιλούν από μόνες του. Όποιος έχει μάτια, βλέπει!

Το σημερινό αποτέλεσμα είναι ασφαλώς απογοητευτικό αλλά δεν πρόκειται να μας αποθαρρύνει. Στις επόμενες εβδομάδες θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας και θα φέρουμε άλλες περιπτώσεις ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις προσπάθειές μας να κάνουμε τη Λέσβο το πρώτο νησί χωρίς βαρελόσκυλα στην Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης:

Λέσβος: Στις 7/11 η δίκη του κτηνοτρόφου για τα δύο βαρελόσκυλα

Η πρώτη σύλληψη για βαρελόσκυλα στη Λέσβο!

Λέσβος: Οι τοπικοί παράγοντες αθώωσαν τον ιδιοκτήτη του βαρελόσκυλου!

Λέσβος: Βρήκαν την αδέσποτη γάτα πυροβολημένη 2 φορές με αεροβόλο στις Καμάρες Μυτιλήνης

Λέσβος: Έκκληση για να καλυφθεί το κόστος φροντίδας της γάτας που βρέθηκε με θηλιά - λαστιχάκι στον λαιμό

Δύο άλογα νεκρά σε τροχαία στη Λέσβο

Λέσβος: Βρήκε 2 κουτάβια νεκρά στην άσφαλτο με δεμένα τα πόδια τους στα Παράκοιλα (Παχύς Άμμος)

Λέσβος: Καταδικάστηκε ο άνδρας που κλώτσησε επανειλημμένα αδέσποτο σκύλο

Συστηματική εξόντωση αδέσποτων και μη ζώων με καραμπίνες και φόλες παντού στη Λέσβο

Λέσβος: Διοικητικό πρόστιμο στον άνδρα που είχε αλυσοδεμένο σε βαρέλι τον σκύλο του στο Πλωμάρι

Λέσβος: Η κάμερα κατέγραψε τον άνδρα που εγκατέλειψε 4 κουταβάκια στη Μυτιλήνη (βίντεο)

Λέσβος: Τουλάχιστον 414 νεογέννητα κουτάβια βρέθηκαν πεταμένα σε δρόμους & κάδους σε 3 χρόνια

Λέσβος: Περισσότερα από 221 κουτάβια πετάχτηκαν ζωντανά στα σκουπίδια σε έναν χρόνο!

Λέσβος: Περισσότερα από 80 κουτάβια πετάχτηκαν ζωντανά στα σκουπίδια σε 11 μήνες!

Λέσβος: Βρήκαν 43 κουτάβια πεταμένα μεταξύ Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου

Ο σκύλος βρήκε θαμμένα ζωντανά 7 κουτάβια στην Μυτιλήνη

ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης: Αυξάνονται οι κακοποιήσεις ιδιόκτητων ζώων ακόμα και ιπποειδών

Λέσβος: Επουλώνονται οι πληγές του γαϊδουριού που κάποιος έγδαρε σέρνοντας το στην άσφαλτο

Λέσβος: Καμένο από την τριβή στην άσφαλτο το γαϊδούρι που κάποιος έδεσε και έσυρε με Ι.Χ.

Λέσβος: Αναρρώνει η γαϊδουρίτσα που τραυματίστηκε σοβαρά καθώς κάποιος την έδεσε και την έσυρε στην άσφαλτο (βίντεο)

Λέσβος: Ξεπάστρεψε το άλογο

Πρόστιμα σε ιδιοκτήτη βαρελόσκυλων για την κακοποίηση των ζώων στην Άντισσα Λέσβου μετά τις καταγγελίες Ολλανδών

Λέσβος: 30.000 € διοικητικό πρόστιμο στον κυνηγό - δολοφόνο της Λίζας

Καταδίκασαν τον κυνηγό που δολοφόνησε την Λίζα το 2012 έξω από τη μονή Μανταμάδου στη Λέσβο

Δεν είναι τα αξιοθέατα είναι τα βαρελόσκυλα της Λέσβου που υποφέρουν και μας εκθέτουν

Λέσβος: «Ευρωβαρελόσκυλο» υπό την αιγίδα του Ταμείου Συνοχής…

Ρεσιτάλ φασισμού εις βάρος μεταναστών από σάιτ της Λέσβου για δήθεν μαζικό έγκλημα εις βάρος αδέσποτων

Εκτέλεσε τον θηλυκό σκύλο στα Μυστεγνά Λέσβου

Περισσότερα από 12 σκυλιά νεκρά από φόλες στην Κράτηγο Λέσβου

Συστηματική εξόντωση αδέσποτων και μη ζώων και στην Άντισσα Λέσβου

Απαγχόνισαν ακόμα έναν σκύλο στη Λέσβο

Βασιλικά Λέσβου: Απαγχόνισαν σκύλο κρεμώντας τον σ’ ένα πεύκο

Τηλεφωνικός αριθμός για τη φροντίδα αδέσποτων σκυλιών από το Δήμο Λέσβου

Πυροβόλησαν δύο σκυλίτσες στον Μανταμάδο Λέσβου

Λέσβος: Άφησε άταφα στην αυλή του τα 3 νεκρά κουτάβια της σκυλίτσας του

Λέσβος: Εκτέλεσε τον σκύλο και επιτέθηκε στον ιερέα!

Μανταμάδος Λέσβου: Παράτησαν άταφα τα νεκρά πρόβατα και γουρούνια

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

  1. Angel

    ......τα τυχων αγρια ενστικτα του τετραποδου νομιζω ωχριουν μπροστα στην λυσσαλεα παλιανθρωπια των διποδων με τα παραπανισια χρηματα που τους αποφεραν οιβρωμοδουλειες τους και πουμπορουν να κλεινουν τοσο κυνικα τα ματια της δικαιοσυνης ....

  2. Γιαγια

    Ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου προφανώς έγινε δεκτός από την έδρα, λαμβανομένου υπόψιν και του φιλοζωικού παρελθόντος του! Άλλωστε, αυτό ήταν και το κριτήριο επιλογής του από τον αντιδήμαρχο, ως τον κατάλληλο να φιλοξενήσει το ταλαίπωρο. Και καλά ο αντιδήμαρχος, μπορεί να μην διαθέτει περγαμηνές που να διασφαλίζουν την αιμάτωση του εγκεφάλου του, ώστε να σκέπτεται τόσο έξυπνα ή να λέει αυτά τα σοφά παραπλανητικά. Οι δικαστές όμως, που κατά τεκμήριο έχουν κρίση; Έτσι δικάζουν και βαρύτερα αδικήματα; Κρυπτόμενοι πίσω από το ακατάκριτο των αποφάσεών τους; Ας σκεφθούν οι ανωτέρω ότι νοημοσύνη διαθέτει και το κοινό που διαβάζει τις αποφάσεις τους ή ακόμη και τους ψηφίζει. Και μην σκεφθεί ο αιρετός ότι με τον τρόπο αυτό ξεγελά άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των εννέα ετών. Διαλέγει: ή έχει ηλίθιους ψηφοφόρους ή δεν εκλέγεται. Για τίποτα από τα δύο δεν θα πρέπει να χαίρεται.

    1. ΝΙΚΗ

      Έλεος με τα σχόλιά σας. Σκέφθηκε κανείς μήπως όλα αυτά είναι αλήθεια; Μήπως οι καταθέσεις είναι αληθινές; Μήπως, λέω μήπως αναγκάστηκε να το δέσει για να μην του φάει κι άλλα πρόβατα; μήπως φταίει ο δήμος που δεν περιμάζεψε το αδέσποτο; σύμφωνα με το νόμο οι δήμοι είναι υπεύθυνοι για τα αδέσποτα ζώα.

      Μήπως λοιπόν οι καταγγελίες θα έπρεπε να είναι εναντίον του δήμου κι όχι ενός φτωχού βιοπαλαιστή που ίσως αναγκάστηκε να το δέσει; ένα αδεσποτάκι ήταν κι αυτός ήταν ο μόνος που σκέφτηκε να ειδοποιήσει κτηνίατρο να το φροντίσει. Εγώ που έχω σώσει τρία σκυλιά (το ένα έπεσε σχεδόν μπροστά στις ρόδες μου και μόλις και μετά βίας στεκόταν στα πόδια του από την αδυναμία) σας λέω ότι μπορεί να είναι έτσι όπως τα λέει ο βοσκός.

      Επίσης τα οικονομικά των περισσοτέρων δήμων είναι τόσο χάλια που σε λίγο δεν θα έχουν να πληρώνουν ούτε τους μισθούς των υπαλλήλων που τους έχουν απομείνει, πόσο να περιθάλπουν αδέσποτα. Ωστόσο ένα καθαρό νερό και φαγητό θα μπορούσε να το φροντίσει ο δήμος. 'Ενα σκυλί ήταν μόνο. Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι θα πρέπει να δούμε και να καταλάβουμε ότι μπορεί να είνασι έτσι όπως τα λέει ο βοσκός. Να μην βρίζουμε άδικα γιατί αν ήταν άλλος δεν θέλω να σκεφτώ τι θα είχε κάνει. Τα πρόβατα που του έφαγε χωρίς να φταίει το δύστυχο το πεινασμένο σκυλάκι, μπορεί να ήταν το μοναδικό του κέρδος για καιρό.

      1. καρολος

        Φυσικα ο καθε ΒΑΡΕΛΟΣΚΥΛΑΣ θα πει την οποιαδηποτε ηλιθια δικαιολογια του για να δικαιολογησει το αισχος των βαρελοσκυλων.ΒΑΡΕΛΟΣΚΥΛΑ υπηρχαν υπαρχουν και θα υπαρχουν.Οποιος τους υποστηριζει αν δεν ειναι βαλτος ειναι τουλαχιστον αφελης.

      2. Γιαγια

        Προκειμένου να μην φταίει ο βοσκός, πολλά ΜΠΟΡΕΙ, έως τώρα απίθανα γίνονται πιθανά: ο σκύλαρος της φωτογραφίας έχει κάνει στο παρελθόν τέσσερις βιασμούς, δύο ληστείες τραπέζης, και υπεξαίρεση στο δήμο. Όσο για το ποιός τον έδεσε, προφανώς και δέθηκε μόνος του για να ενοχοποιήσει ο πανούργος τον αθώο βοσκό. Αφού βέβαια πριν είχε μακελέψει δεκατρία αιγοπρόβατα, αφού πρώτα είχε θέσει εκτός μάχης τον βοσκό με χτυπήματα καράτε. Άλλωστε η αγριάδα του φαίνεται από το παρουσιαστικό του, χαρακτηριστικό για τα αιμοβόρα ένστικτα που δίκαια του αποδίδονται. . Υπογραφή: η βοσκοπούλα (τόσο αντικειμενικά).
        Υ.Γ. Αν πράγματι το σκυλί το έδεσε ο βοσκός, μάλλον το έκανε για να το απομακρύνει από τις κακούργες προβατίνες, που το δάγκωναν συνεχώς και επανειλημμένα.

  3. καρολος

    Ετσι οπως βλεπω το ντενεκε με τα βοθρολυματα,εκει μεσα πρεπει να χωσουν τη μουρη τους τα ξοανα που υπερασπιστηκαν τον ελεεινο τυπο.Σκατα στα μουτρα σας κοπριτεεεεες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.