Στηρίξτε μας

Αλήθεια ή Ψέματα; Ας μη δημιουργούμε εγκλήματα αν δεν έχουν συμβεί!

6 Οκτωβρίου 2011 15:08 | Επικαιρότητα
Αλήθεια ή Ψέματα; Ας μη δημιουργούμε εγκλήματα αν δεν έχουν συμβεί!

Ο σκυλάκος της φωτογραφίας (που κάποιοι τον βάφτισαν Λουκάνικο) πρωταγωνιστεί σήμερα σε κάθε blog, site. Όλοι ή σχεδόν όλοι αναφέρουν ότι το ζώο κακοποιήθηκε από τον άνδρα των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των απεργών στο κέντρο της Αθήνα.

Ανήκουμε σε εκείνους που δεν δικαιολογούν την κακοποίηση ζώου από άνθρωπο, είτε αυτός είναι ματατζής ή απλός πολίτης. Όμως θλιβερό είναι και δεν συνάδει με την αλήθεια το να δημιουργούμε εντυπώσεις χωρίς αποδείξεις. Σε άλλες πορείες υπήρχαν φωτογραφικά ντοκουμέντα που έδειχναν αστυνομικούς να χτυπούν και ζώα. Και οι φωτογραφίες άξιζαν όσο χίλιες λέξεις καθώς κανείς δεν μπορούσε να τις αμφισβητήσει.

Αυτό όμως δεν νομίζουμε ότι αυτό συνέβη χθες ή δεν συνέβη τουλάχιστον με τον συγκεκριμένο σκύλο. Η στάση του ζώου δεν δείχνει ότι έφαγε κλωτσιά από τον ένστολο. Πιο πιθανό είναι το ενδεχόμενο να τον χαϊδεύει με το πόδι του και εκείνος, ο τετράποδος να προσπαθεί να το αποφεύγει.

Το βίντεο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Guardian, το οποίο δείχνει σκηνές βίας από την διαδήλωση, στην οποία μετέχει και ο "Loukanikos" στο 2:16'' φαίνεται ο σκύλος, ο οποίος μέσα στην ένταση δαγκώνει το μπατζάκι ενός Ματατζή. Το πλάνο αυτό δείχνει τους αστυνομικούς να κυνηγούν τους διαδηλωτές και το ζώο μέσα στην ένταση αντιδρά φυσιολογικά δαγκώνοντας εκείνον που θεωρεί εχθρό.

Σίγουρα όμως δεν είναι το ίδιο στιγμιότυπο με αυτό της φωτογραφίας, που δείχνει τα πόδια των αστυνομικών, οι οποίοι στέκονται και σίγουρα δεν τρέχουν!

Αν παρ’ όλα αυτά υπάρχουν άλλα καρέ ή βίντεο, που να αποδεικνύουν ότι ο σκύλος κακοποιήθηκε, τότε εκφράζουμε τη θλίψη μας, καθώς τα υποτιθέμενα «όργανα της τάξης» που πληρώνονται από την τσέπη μας, διαπράττουν εγκλήματα και σε βάρος των ζώων. Αν όμως ο σκύλος δεν κακοποιήθηκε, ας μην υπερβάλλουμε. Αρκετά αληθινά εγκλήματα σε βάρος των ζώων συμβαίνουν σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας, και πρόκειται για πραγματικά δράματα.

Ας μη δημιουργούμε νέα!

Διαβάστε επίσης:

Είναι τελικά αλήθεια, ο Ματατζής κλώτσησε τον σκύλο! (Βίντεο)

Ζητούν από τον Χρ. Παπουτσή να τιμωρήσει τον αστυνομικό που κλώτσησε τον σκύλο (βίντεο)

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

  1. Καλακρασια

    Καλα δεν βλεπετε τα πισω ποδια του ζωου ποσο γρηγορα κινουνται ...ειναι φανερο οτι εφαγε κλωτσια η εστω σπρωξιμο απ τον ματατζη εδω δεν δισταζουν να βαρανε κοπελες δημοσιογαφους στο σκυλο θα κολλησουν;;γιατι τους υπερασπιζεστε φιλαρακια τους στο zoosos????

  2. eleni

    Ευχαριστώ που μου στείλατε το βίντεο! Έκανα νέα ανάρτηση αφού είναι αλήθεια ότι ο Ματατζής κλώτσησε το ζώο και δεν το χάιδεψε!

  3. Ανεργοι Δημοσιογραφοι

    Ειλικρινά η φαντασία σας -αν μιλάτε σοβαρά και δεν ειρωνεύεστε- ξεπερνάει τα όρια και του πιο ακριβοπληρωμένου διαφημιστή της κυβένησης.

  4. Μαρία Μπώχερτ

    Νομίζω θα αστειεύεσθε.... αν είχατε προσπαθήσει ποτέ να χαϊδέψετε ένα σκύλο με τον τρόπο που περιγράφετε, θα γνωρίζατε ότι με κανένα τρόπο δεν θα το κάνατε "έτσι".
    Δεν ξέρω πόσο πιο προφανές θα πρέπει να γίνει ότι ο άνθρωπος αυτός πάει να βάλει "τρικλοποδιά" στο πίσω δεξί πόδι του σκύλου, ο οποίος (και αυτό φαίνεται από την κίνηση του μπρος αριστερού του ποδιού) προσπαθεί να ξεφύγει.
    Από πολλά άλλα videos είναι επίσης γνωστό, ότι αυτό το σκυλάκι ποτέ δεν αποφεύγει το χάδι του περαστικού.

  5. Jo

    Μαλιστα!

    Είναι σχεδόν αστείο να λέει κάποιος οτι η φωτογραφία αυτή δείχνει ένα αστυνομικό να χαϊδευει το σκυλι!
    Αφού όμως υπάρχει αποδεικτικό video το παραθέτω.

    http://www.youtube.com/watch?v=WKpCETC2Ltg&feature=player_embedded

    Ελπίζω σύντομα να διορθωθεί η παραπάνω "δημοσίευση", που δείχνει άνθρωπο που δεν έχει βρεθεί ποτέ σε πορείες διαμαρτυρίας, ωστε να έχει ιδίαν πείρα από τα χάδια των εν λόγω αστυνομικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.