Στηρίξτε μας

5.000 € & 22 μήνες ποινή φυλάκισης με αναστολή επειδή κρέμασε τον σκύλο του στην Ανθούσα Πάργας (βίντεο)

22 Ιουλίου 2013 15:23 | Καταγγελίες
5.000 € & 22 μήνες ποινή φυλάκισης με αναστολή επειδή κρέμασε τον σκύλο του στην Ανθούσα Πάργας (βίντεο)

Στο χωριό Ανθούσα της Πρέβεζας διαδραματίστηκε χθες το απόγευμα άλλη μια βάναυση κακοποίηση ενός σκύλου. Ο ιδιοκτήτης του ζώου – κτηνοτρόφος στο επάγγελμα – επειδή το σκυλί έφαγε μια κότα το άρπαξε και το κρέμασε με σύρμα από ένα δέντρο στο χωράφι του.

Ο γείτονας του βλέποντας το έγκλημα έσπευσε να σώσει το ζώο και τελικά ενεπλάκη μαζί με τον γιο του με τον κτηνοτρόφο ο οποίος προσπαθούσε ξανά να πνίξει το σκυλί – αφού την πρώτη φορά απέτυχε. Σε αυτή τη συμπλοκή συμμετείχε και η γυναίκα του δράστη ενώ μάρτυρες του συμβάντος ήταν και άλλοι γείτονες.

 

Σύμφωνα με την Πέλα Καλογήρου, μέλος του συλλόγου «Παρέμβαση για τα Ζώα», η οποία μίλησε στο www.zoosos.gr, ο δράστης μεταξύ άλλων πέταξε και μια πέτρα στον γείτονα του, ο οποίος κατέληξε να έχει 14 ράμματα στο κεφάλι του στην προσπάθεια του να σώσει το σκυλί, που στο μεταξύ κατάφερε να διαφύγει. Όμως ο άνθρωπος, που νοιάστηκε για το ζώο, αν και επικοινώνησε στη συνέχεια με το Α.Τ. Πάργας για να καταγγείλει τον εγκληματία δεν κατάφερε φαίνεται να «πείσει» τους αστυνομικούς, ώστε αυτοί να πάνε επί τόπου και να συλλάβουν τον δράστη!

Γι’ αυτό και μαζί με τον 16χρονο γιο του, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας και βιντεοσκόπησε τον δράστη να κρεμάει το σκυλί, αναζήτησε τον φιλοζωικό σύλλογο της Πρέβεζας και διηγήθηκε στην πρόεδρο του Βάνα Ζέρβα τι έγινε, ώστε ο βασανιστής του σκύλου να μην μείνει ατιμώρητος.

Τελικά σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί πήγαν στο χωριό Ανθούσα αλλά για να συλλάβουν τους αυτόπτες μάρτυρες γιατί ο εγκληματίας τους είχε καταγγείλει για ξυλοδαρμό! Τότε και εκείνοι με τη σειρά τους δεν δίστασαν να τον καταγγείλουν ξανά για όσα έκανε στο σκυλί και έτσι και οι τρεις οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πάργας.

Έτσι σήμερα το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πρέβεζας καταδίκασε τον ιδιοκτήτη του σκύλου για την κακοποίηση του ζώου του με χρηματική ποινή 5.000 ευρώ και 22 μήνες ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή. Για την καταγγελία του δράστη σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε ορίστηκε νέα δικάσιμος. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι το αν το σκυλί είναι ζωντανό καθώς μετά τη συμπλοκή δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν. Το βίντεο με τον σκύλο να σπαρταράει ενώ ο ιδιοκτήτης του προσπαθεί να τον πνίξει αποδεικνύει ποιος τελικά μέσα στη φύση είναι το κτήνος!

Διαβάστε επίσης:

Ασφαλής πια η σκυλίτσα που προσπάθησε δύο φορές να πνίξει ο ιδιοκτήτης της στην Ανθούσα Πάργας

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

13 Σχόλια

  1. Αυτος που ξερεις ειμαι

    Απαπαπα καποιοι θα φλεγονται μεσα τους,επομενος επομενος ετσι λιγο τα τομαρια να παρουν χαμπαρι οτι ειμαστε μπροστα τους

  2. καρολος

    Γιατι σοκαρεστε δεν καταλαβαινω...Εχοντας συναντησει τετοια κτηνη,που δικαιολογουν τις πραξεις τους επειδη λεει τους εφαγε τη κοτα,μιλαμε για απιστευτους καραγκιοζηδες,αγραμματους με δεικτη νοημοσυνης γυρω στο μηδεν.Συγκρινουν τα ζωα με ντοματες και πατατες και δεν εχουν καμια ηθικη αναστολη.Ανηκουν στη κατηγορια του αρθρου σας 'Ο καθενας κακοποιει αυτον που ειναι του χεριου του'. Η μονη γλωσσα που καταλαβαινουν αυτα τα ρεμαλια ειναι η τιμωρια και η φυλακιση,χωρις αναστολες και τετοια παραμυθια.Φυσικα,οταν υπαρχουν και αλλοι κρετινοι που τους δικαιολογουν,δεν υπαρχει ελπιδα μηδενικης ανοχης απεναντι τους

  3. xrisoula

    ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ?ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΘΑ ΤΗΝΒ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΖΩΑΚΙ!!!ΚΡΙΜΑ!!!!ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ!!!!

  4. ΙΩΑΚΕΙΜ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

    ΔΥΟ ΔΙΕΣΤΑΜΕΝΑ ΟΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΙΜΠΑΤΖΗΣ,ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ ΑΜΥΝΑΣ.ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΟΔΑ ΚΤΗΝΗ.ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟΣ.ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ.ΙΔΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΕΥΓΕΝΕΣ ΖΩΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ,ΤΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥΣ ,Η ΣΤΟΡΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ''ΤΣΕΠΕΣ''

    1. Χρήστος

      Χμμμμ.... μάλλον είσαι απολύτως στα χαμένα φίλε μου!

      Ο σκύλος και η κότα ανήκουν στα μη λογικά όντα... αν αυτά ζούσαν στην ελεύθερη φύση θα ήταν απολύτως φυσικό να συμβεί αυτό... έτσι είναι η διατροφική αλυσίδα στην πανίδα!!! Ο σκύλος αν δεν το γνωρίζεις είναι σαρκοβόρο ζώο... το ζώο ο κτηνοτρόφος έλαβε τα μέτρα του να απομονώσει τις κότες από ένα πιθανό κίνδυνο να συμβεί αυτό;;;

      Δεν σε άκουσα να μες λες γιατί πχ ένα αιλουροειδές σκοτώνει ένα γκνου π.χ. και το τρώει!!!

      2) Σκέφτηκες πχ μήπως ο ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΑΣ ο κτηνοτρόφος τον σκύλο τον είχε εντελώς νηστικό ή τον τάϊζε με σκέτο ψωμί (που δεν είναι η ενδεικνυόμενη τροφή για σκύλο);;;

      ...Θα μπορούσα να σου γράψω πολλά ακόμη, αλλά φαίνεται να είσαι εντελώς άσχετος...

  5. Πάνος Καφφές

    Δεν ξέρω με ποιόν νομικό τρόπο μπορεί να γίνει, αλλά θα πρέπει να πιέσουμε προς την κατευθύνση για τέτοιου είδους βάναυσες πράξεις να μην υπάρχει η δυνατότητα της αναστολής στις ποινές. Νομίζω ότι πρέπει να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

  6. Ελένη

    Να καούν στη κόλαση τα τέρατα. Πρόσφατα μου διηγήθηκαν τέτοια ιστορία και γελούσαν ανθρωπόμορφα όντα σε χωριό της Πρέβεζας, όχι στην Ανθούσα. Και πετάνε και φόλες μέσα σε αυλές που έχουν ανύποπτοι ιδιοκτήτες τα σκυλάκια τους. Εγώ σκόπευα να πάω με το Μάρκο μου στη Χόχλα Πρέβεζας, αλλά δεν θα τους αφήσσω ούτε ένα Ευρώ, εκτός του ότι φοβάμαι. Πραγματικά όμως, δεν υπάρχει τρόπος να τιμωρηθούν όλοι αυτοί; Αλλά να τιμωρηθούν. Όχι με αναστολή, πραγματική τιμωρία. Κατά τα άλλα έχουν σκυλάκια να τους προστατεύουν. Δεν αξίζουν τέτοια όντα να αναπνέουν καθόλου.Λυπάμαι που κατάγομαι από τα μέρη εκείνων των τεράτων.

  7. nikos

    Οι κτηνοτρόφοι είναι πολύ σκληροί άνθρωποι, σε βαθμό εγκλήματος.
    Θεωρούν τα ζώα πράγματα και με την ίδια ευκολία που κόβουν το λαιμό μιας κατσίκας, κρεμάνε ή καίνε ένα σκύλο.
    Μαζί με τους γεωργούς είναι οι υπ'αριθμόν ένα υπεύθυνοι για τους εμπρησμούς δασών, που τα κάνουν βοσκοτόπια.

  8. Τάκης

    Καμία ανοχή για τέτοια δίποδα κτήνη!!! Δώστε στην δημοσιότητα το ονοματεπώνυμο τού δράστη, να ξέρει ο κόσμος να φυλάγεται!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.