Στηρίξτε μας

Κοζάνη: Άλλη μια αρκούδα τραυματίστηκε στην Εγνατία Οδό

1 Μαΐου 2013 18:15 | Καταγγελίες
Κοζάνη: Άλλη μια αρκούδα τραυματίστηκε στην Εγνατία Οδό

Τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς άλλη μια αρκούδα χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και τραυματίστηκε σοβαρά στην Εγνατία Οδό στο ύψος του κόμβου Ταξιάρχης (νομός Κοζάνης). Ο οδηγός, που χτύπησε το ζώο και ήταν καλά στην υγεία του αν και το αυτοκίνητο του έπαθε σημαντικές υλικές ζημιές, αμέσως μετά το ατύχημα κάλεσε την Τροχαία περιμένοντας βοήθεια.

ArkoudaEgnatiaTroxaio1 5Τις Ομάδες Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και Καλλιστώ τις ειδοποίησε το Κέντρο Ελέγχου Σηράγγων (Κ.Ε.Σ.) της Εγνατίας Οδού.

Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι η μεγαλόσωμη αρσενική αρκούδα βάρους περίπου 180 κιλών τραυματίστηκε στα πίσω άκρα και σύρθηκε μόνη της εκτός αυτοκινητοδρόμου για να βρει καταφύγιο σε παρακείμενο τομέα κοντά σε επαρχιακό δρόμο.

Η κτηνίατρος της Καλλιστώ την αναισθητοποίησε και της παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Το ζώο, όπως διαπιστώθηκε, έφερε πολλαπλές εξαρθρώσεις στη λεκάνη και στα πίσω άκρα και πιθανόν κατάγματα. Παράλληλα, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ήταν σε συνεχή επικοινωνία με την Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. για το ενδεχόμενο περαιτέρω διαγνωστικών εξετάσεων στο ζώο.

Το ζώο μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και για τις επόμενες ημέρες θα παραμείνει εκεί, υπό στενή παρακολούθηση προκειμένου να εκτιμηθεί η σοβαρότητα της κατάστασης καθώς και να παρασχεθεί η απαραίτητη αγωγή. Πρόκειται για το τέταρτο τροχαίο ατύχημα για το 2013 και το 18ο για την περίοδο 2009-13.

Είναι όμως και το πέμπτο κατά σειρά τέτοιο τροχαίο που σημειώνεται στον κύριο άξονα της Εγνατίας Οδού και οφείλεται αποκλειστικά στην ακατάλληλη περίφραξη του αυτοκινητοδρόμου σε αυτό το τμήμα και η οποία δεν έχει ακόμη αντικατασταθεί.

Όπως τονίζουν και οι δύο οργανώσεις που δραστηριοποιούνται για τη σωτηρία των αρκούδων στη χώρα μας: «απευθύνουμε έκκληση στην Εγνατία Οδός Α.Ε. που έχει ξεκινήσει να τοποθετεί τον νέο υπερ-υψηλό ενισχυμένο φράχτη στα επικίνδυνα σημεία της Εγνατίας Οδού, να επισπεύσει τις εργασίες και να δώσει άμεση προτεραιότητα στον συγκεκριμένο τομέα».

Διαβάστε επίσης:

Κοζάνη: Έκαναν ευθανασία στην αρκούδα που χτυπήθηκε από Ι.Χ. στην Εγνατία Οδό

 

Εγνατία Οδός: Καρμανιόλα για τις αρκούδες

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.