Στηρίξτε μας

Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για να αποκτήσει ξανά πόδι η φοράδα που εγκαταλείφθηκε στο Αλιβέρι Εύβοιας

26 Απριλίου 2013 08:54 | Τα καλά νέα
Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για να αποκτήσει ξανά πόδι η φοράδα που εγκαταλείφθηκε στο Αλιβέρι Εύβοιας

Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι.) μας ενημέρωσε ότι τελικά συγκεντρώθηκαν τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά τεχνητού μέλους για τη φοράδα Άννα, που εντοπίστηκε ακρωτηριασμένη στις αρχές Φεβρουαρίου στο Αλιβέρι της Εύβοιας. Το ζώο που είναι 20 ετών βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε ορεινή περιοχή κοντά σ’ ένα γκρεμό.

AnnaAliveri (2)

Ο Στέλιος και ο Σταύρος εθελοντές του Ε.Σ.Π.Ι. βρέθηκαν αμέσως κοντά της και την απομάκρυναν σιγά – σιγά από τον γκρεμό. Ο κτηνίατρος Γιώργος Κουσερής προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στο ακρωτηριασμένο ζώο και ο Γιάννης Βασιλείου στη συνέχεια τη μετέφερε στο Κορωπί στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κέντρου Προστασίας Ιπποειδών, όπου ο ιππίατρος Παύλος Αντωνίου ανέλαβε την θεραπεία της.

Το www.zoosos.gr έφερε στη δημοσιότητα το θέμα μετά από σχετική ενημέρωση, που μας έκανε η Ρόζα Ρούσου υπεύθυνη Επικοινωνίας του Ε.Σ.Π.Ι. και στη συνέχεια ακολούθησε μια αλυσίδα αναδημοσιεύσεων, που έκαναν περαιτέρω γνωστή την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για την αγορά του τεχνητού μέλους. Το ρεπορτάζ του MEGA πριν από μερικές μέρες βοήθησε, ώστε να καλυφθεί το ποσό από εκείνους που νοιάστηκαν. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι η δύναμη της τηλεόρασης είναι μεγάλη.

Ο Ε.Σ.Π.Ι. τονίζει: «Η προσφορά όλων ήταν συγκινητική και καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τα χρήματα που χρειάζονται ώστε να αγοράσουμε το προσθετικό μέλος, να συνεχίσουμε την θεραπεία της για να προσαρμοστεί σωστά από τους ειδικούς χωρίς να επιβαρύνει την υγεία της. Αν οι ιππίατροι κρίνουν πως είναι ασφαλές και ενδείκνυται για την περίπτωσή της, αυτή η διαδικασία θα γίνει με χειρουργική επέμβαση όπως έχει ξανασυμβεί μόνο σε δύο παρόμοιες περιπτώσεις στο εξωτερικό.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο γιατί σε μια εποχή που βιώνουμε έντονη οικονομική κρίση κάποιοι απέδειξαν καταθέτοντας έστω και 2 € από το υστέρημά τους πως η κρίση δεν είναι και ηθική. Η αλληλεγγύη απέναντι σε οποιοδήποτε πλάσμα υποφέρει και χρειάζεται βοήθεια είναι ένδειξη ανθρωπιάς και πολιτισμού.

Η Άννα με την συγκινητική της ιστορία ήταν η αφορμή για να ευαισθητοποιηθεί και να ενημερωθεί ο κόσμος για την εγκατάλειψη και κακοποίηση που αντιμετωπίζουν τα ιπποειδή στην χώρα μας. Σημαντική βοήθεια για να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας είναι η χρηματική δωρεά συγκεκριμένου ανθρώπου ο οποίος όμως θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Είναι χρέος μας να ευχαριστήσουμε δημόσια τον ηθοποιό Νίκο Ορφανό γιατί η ιδέα για την δημιουργία της συγκεκριμένης καμπάνιας ήταν δική του. Ανέλαβε να την υλοποιήσει δίχως αντάλλαγμα με σκοπό να μας βοηθήσει. Χωρίς το δικό του μεγαλείο ψυχής και γενναιοδωρίας δεν θα τα είχαμε καταφέρει».

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε από ανακοπή η ακρωτηριασμένη φοράδα που βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στο Αλιβέρι Εύβοιας

Αλιβέρι Εύβοιας: Εγκατέλειψε τη φοράδα με το πόδι της ακρωτηριασμένο

Βοηθήστε το έργο του Ε.Σ.Π.Ι. καταγγείλτε εκείνους που κακοποιούν και τα ιπποειδή

Καθημερινά φροντίζουν το ακρωτηριασμένο άλογο που εγκαταλείφθηκε στο Αλιβέρι Εύβοιας

 

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.