Στηρίξτε μας

Τα δεκαοχτουράκια μεγαλώνουν στο γιούκα (βίντεο)

16 Απριλίου 2013 12:50 | Στιγμιότυπα
Τα δεκαοχτουράκια μεγαλώνουν στο γιούκα (βίντεο)

Η δεκαοχτούρα είναι ένα είδος πουλιού που το συναντάμε παντού στην Ελλάδα. Ανήκει στην κατηγορία των περιστερίδων και το επιστημονικό όνομα του είναι Streptopelia decaocto. Αυτή την εποχή τα μικρά, που έχουν ήδη σκάσει απ’ τα αυγά τους, μεγαλώνουν κάτω από τις φτερούγες των γονιών τους.

Είναι πολύ συνηθισμένο να βρείτε τις φωλιές τους σε αυλές με δέντρα και σε μπαλκόνια με γλάστρες. Οι φωλιές αυτές δεν έχουν τίποτα το περίτεχνο. Αντιθέτως τα συσσωρευμένα κλαράκια δείχνουν πολύ ευάλωτα στον αέρα και τη βροχή. Εντούτοις αποδεικνύονται ικανές ν’ αντέξουν το βάρος μιας ολόκληρης οικογένειας.

Ο αναγνώστης του www.zoosos.gr Σταύρος Μαραγκουδάκης τράβηξε τις φωτογραφίες και το βίντεο που δημοσιεύουμε. Έτσι μπορείτε να δείτε και εσείς την τριμελή οικογένεια, η οποία μεγαλώνει μέσα στο γιούκα, που έχει στο μπαλκόνι του, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Διαβάστε επίσης:

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην κληματαριά μας

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Θεοδώρα Καράμπελα

    Απειρες ευλογίες!!Εχω μεγαλώσει δεκάδες Περιστέρια όμως στις γλάστρες μου!και αναρωτιόμουν γιατί δεν άκουγα πλέον το κράξιμο δεκαοχτούρας στο μπαλκόνι μου!!Χάθηκαν απο το Βύρωνα!!Εν τω μεταξύ για όσους τα σκοτώνουν και τα καταδιώκουν έχω εγγράφως καταγγείλει στο ΔΑΣΑΡΧΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!Χρονια τώρα αναμένω στο ακουστικό μου!!!Κορόιδευαν ότι θα έκαναν και αυτοψία στον ΑΚΆΛΥΠΤΟ !!Ουδείς αρμόδιος-επαίων , απο τους τρείς που κατά καιρούς μιλούσα!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.