Στηρίξτε μας

Ο τυφλός Ιώνας, ο σκύλος που κακοποιήθηκε στη Σαμοθράκη, υιοθετήθηκε

26 Μαρτίου 2013 09:50 | Τα καλά νέα
Ο τυφλός Ιώνας, ο σκύλος που κακοποιήθηκε στη Σαμοθράκη, υιοθετήθηκε

Στην αγκαλιά του κοριτσιού που τον υιοθέτησε βρίσκετε από προχθές ο Ιώνας, ο μαύρος σκυλάκος που κακοποιήθηκε βάναυσα στο νησί της Σαμοθράκης. Το ζώο βρέθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2013 το μεσημέρι μέσα στη θάλασσα περίπου τρία μέτρα από την ακτή στην παραλία Μακρυλιές στο Λάκκωμα Σαμοθράκης. Ήταν δεμένος στο λαιμό και τα πόδια με σχοινί, το οποίο στην άλλη του άκρη ήταν δεμένο μ’ ένα τσουβάλι με πέτρες.Samothraki

Το σκυλί το βρήκαν να χαροπαλεύει με τα κύματα, προσπαθώντας να κρατηθεί στην επιφάνεια για ν’ αναπνεύσει διερχόμενοι που ήταν στην παραλία και φώναξαν την Αστυνομία και το Λιμενικό. Το ζώο σώθηκε από τους άνδρες του Λιμενικού, που έσπευσαν επί τόπου με σκάφος και το έβγαλαν από νερό.

IonasYio (1)

Τον Ίωνα δεν επιδίωξε μόνο να τον πνίξει το ανθρωπόμορφο κτήνος που το κακοποίησε. Αρχικά το είχε χτυπήσει βάναυσα στο κεφάλι με βαρύ αντικείμενο γι’ αυτό και του έλλειπε ένα κομμάτι από το κρανίο στο μέτωπο. Τα δύο του μάτια  είχαν πεταχτεί έξω από τις κόχες εξαιτίας της σφοδρότητας του χτυπήματος. Γι’ αυτό και το ζώο τελικά τυφλώθηκε.

IonasYio (2) 0

Αν και το Φιλοζωικό Σωματείο «Κιβωτός» επικήρυξε τον δράστη δίνοντας 1.000 ευρώ αμοιβή σ’ εκείνον που θα υποδείξει τον εγκληματία, αυτός δεν βρέθηκε. Το έγκλημα παραμένει ατιμώρητο εντούτοις το ζώο αν και τυφλό «ατενίζει» το μέλλον με καλύτερες προοπτικές ως μέλος μιας οικογένειας που το αγαπάει και το φροντίζει.

IonasYio

...

IonasYio (3)

Διαβάστε επίσης:

Ολοκληρωτικά τυφλός ο σκυλάκος που κακοποιήθηκε στη Σαμοθράκη

Επικήρυξαν τον βασανιστή του σκύλου στη Σαμοθράκη

Σαμοθράκη: Σκύλος με ανοιχτό κρανίο χαροπάλευε με τα κύματα

Σαμοθράκη: Βρήκαν τον σκύλο στη θάλασσα δεμένο σε τσουβάλι με πέτρες!

 

 

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

11 Σχόλια

  1. ΦΡΙΚΗ

    Η ζωη θα σας ανταμειψει για το μεγαλειο ψυχης που επιδειξατε και τον υιοθετησατε! Οπως θα "ανταμειψει" και το καθαρμα που εκανε αυτην την φρικαλεοτητα...

  2. katerina

    sugxaritiria se olous tous anthrwpous pou to boithisan....bravo stin kopela pou to uiothetise....ANTHRWPOI san esas axizoun polla bravo...antitheta autoi pou to kakopoiisan prepei na exafanistoun apo ton planiti.....

  3. Κα ΕΥΓΕΝΙΑ

    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ!!!!!!ΨΥΧΟΥΛΑ ΜΟΥ ΙΩΝΑ,ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΖΩΗ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ!!!ΤΟ ΑΞΙΖΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!!!!!!!

  4. Κατερίνα

    Χαρήκαμε τόσο πολύ για την υιοθεσία του Ιωνά! Συγχαρητήρια και πολλές ευχές σε όλους όσοι βοήθησαν το σκυλάκι αυτό. Θα χαρούμε στο μέλλον να ξαναδούμε φωτογραφίες δικές του και της κοπέλας με την ευγενική ψυχή. Να είστε όλοι καλά.

  5. Μαρίνα

    Πόσο γεμίζει η ψυχή μου με τέτοιες ειδήσεις!Έύχομαι όλα τα καλά για την κοπέλα να έχουν μια υπέροχη ζωή μαζί!

  6. ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΛΗΤΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΞΑΙΣΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΚΟΠΕΛΙΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ,ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ. ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΘΕΟΣ...

  7. ΠΕΤΡΟΣ

    Μπράβο και εύγε είναι πολύ λίγα για αυτή την οικογένεια. Να σας έχει ο Θεός πάντα καλά να φροντίζετε το μικρούλη σας.

  8. ΓΑΤΟΣΚΥΛΟ

    Από τις ωραιότερες φωτογραφίες που έχω δει κ από τα καλύτερα νέα των τελευταίων ημερών!Καλή κ ευτυχισμένη ζωή κ για σένα Ιωνα κ για την οικογένεια σου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.