Στηρίξτε μας

Θεσπρωτία: Ένα σιδερένιο ακάνθινο στεφάνι κολάρο σε εγκαταλελειμμένο σκύλο

6 Μαρτίου 2013 20:55 | Καταγγελίες
Θεσπρωτία: Ένα σιδερένιο ακάνθινο στεφάνι κολάρο σε εγκαταλελειμμένο σκύλο

Αυτό το αυτοσχέδιο σιδερένιο κολάρο βρέθηκε να το φοράει στο λαιμό του ένα αδέσποτο πρώην κυνηγόσκυλο ή τσομπανόσκυλο στη Θεσπρωτία. Ο Βασίλης Κόρπας εκπρόσωπος του Φιλοζωικού Σωματείου Νομού Θεσπρωτίας που βρήκε το ζώο, του το έβγαλε για να μην τραυματίσει κάποιο άλλο σκυλί. Αυτό το περιλαίμιο είναι ένα σιδερένιο ακάνθινο στεφάνι, που εξυπηρετεί τον κυνηγό ή τον βοσκό…

Υποτίθεται ότι προστατεύει το ζώο από το δάγκωμα π.χ. του αγριογούρουνου, του λύκου… Ένα στεφάνι που θυμίζει τον Γολγοθά του ζώου, όποιον και αν... υπηρετεί.

Διαβάστε επίσης:

Ηγουμενίτσα: Βρήκαν τον σκύλο καμένο με θηλιά από καλώδιο στο λαιμό του

Πυροβολημένο στο κεφάλι το σκυλί που βρέθηκε στο Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας

Θεσπρωτία: Βρήκαν το άλογο εγκαταλελειμμένο να κείτεται σχεδόν ετοιμοθάνατο

Θεσπρωτία: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε με φόλα δύο σκυλιά!

Θεσπρωτία: Έσωσαν την εγκαταλελειμμένη φοράδα

Παραπόταμος Ηγουμενίτσας: Άλλος ένα σκύλος νεκρός από πυροβόλο όπλο

Πάτησε με το αυτοκίνητο τον σκύλο του σχολείου την ώρα που κοιμόταν στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας και κανείς δεν τον κατήγγειλε

Περδικα Θεσπρωτίας: Πλάκωσε στο ξύλο 3 άνδρες και σκότωσε 2 σκυλιά

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

  1. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Υπάρχουν πολλά τέτοια είδη στο εμπόριο για την χρήση αυτή που είναι φτιαγμένα για αυτόν τον σκοπό. Το συγκεκριμένο δεν είχε άνοιγμα για να βγαίνει απο τον λαιμό .Το ζώο γυρίζε στους δρόμους με το σίδερο σαν κατάδικος .
    Οσο για τους λύκους ,μάλλον σε λίγο θα είναι πραγματικότητα γιατί σε λίγο απο την πείνα θα κατέβουν στα χωριά . (Ο Λύκος δεν περνά ποτέ δρόμο . Πολλοί λύκοι πεθαίνουν απο την πείνα όταν καίγονται τα δάση που κατοικούν ,λόγω του περιορισμένου χώρου .Τα περισσότερα ζώα είναι διασταυρωσεις με σκυλιά μιας και ο Λύκος κόντεψε να εκλέιψει πριν μια δεκαετία .)

  2. Vasos

    Θαυμάστε λεπτοδουλειά, πραγματικός τεχνίτης ο σιδεράς που το έφτιαξε!!! Παρακαλώ τα στοιχεία επικοινωνίας του, θέλω να του αναθέσω να μου φτιάξει μερικές σιδερογροθιές για το γήπεδο.

  3. diodoros

    Πάθη του χριστού, γολγοθάς .. για να μην ξεχνάμε την " αγαπη" προς τα ζώα σύμφωνα με τη Βίβλο,:... "Τότε είπε ο Θεός στο Νώε: Βγες από την κιβωτό εσύ, και μαζί σου η γυναίκα σου, οι γιοι σου και οι γυναίκες τους. Ολα τα ζώα, τα πτηνά, και τα ερπετά που σέρνονται στο χώμα, ας βγουν κι αυτά μαζί σου για ν' αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται και να εξαπλωθούν πάνω στη γη." (Γένεσις, 8,15-17)
    Δυστυχώς, όμως, το αμέσως επόμενο χωρίο επιφυλάσσει μια οδυνηρή έκπληξη για τα ζώα που μόλις έχουν διασωθεί: "Τότε ο Νώε έχτισε ένα θυσιαστήριο για τον Κύριο και πήρε απ' όλα τα καθαρά κτήνη και τα καθαρά πτηνά και τα πρόσφερε θυσία πάνω στο θυσιαστήριο. Ο Κύριος δέχτηκε με ευχαρίστηση τη θυσία." (8,20-21) Η μετάφραση αυτή (πρόκειται για την επίσημη μετάφραση που εγκρίνει η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδας) δεν είναι ακριβής. Οπως μαθαίνουμε από τις υποσημειώσεις, η ακριβής έκφραση είναι σκληρότερη: "Ο Κύριος οσφράνθηκε την ευχάριστη οσμή κι ευχαριστήθηκε."
    Γι'αυτό μην περιμένετε πολλά , γιατί διασαλευεται η "θεϊκή - φυσική" τάξη . http://www.iospress.gr/ios1999/ios19990404b.htm

  4. dimitris

    ρε παιδιά μην λέτε βλακείες αυτο ειναι κολάρο για τσοπανόσκυλο για να μην το πνίγει ο λύκος και οχι κολάρο κυνηγετικού σκύλου ημαρτον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.