Στηρίξτε μας

Πάρος: Η μάινα ζει διαρκώς δίπλα από το ηχείο

27 Φεβρουαρίου 2013 13:10 | Καταγγελίες
Πάρος: Η μάινα ζει διαρκώς δίπλα από το ηχείο

Πόσα ντεσιμπέλ θα αντέχατε δίπλα από το κεφάλι σας;

Κάτοικος της Πάρου μας έστειλε τη φωτογραφία με μια μάινα μέσα σε κλουβί, που λειτουργεί ως ζωντανό ντεκόρ σ’ ένα διάσημο φούρνο του νησιού που βρίσκεται μεταξύ της περιοχής Υστέρνι και Αμπελάς. Το πουλί μέσα στο κλουβί είναι μονίμως τοποθετημένο κάτω από το ηχείο, το οποίο είναι πολύ δυνατά ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, που στον φούρνο-ζαχαροπλαστείο γίνεται χαμός από τους πελάτες.

Αν και έχει γίνει παρατήρηση στους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, ισχυρίζονται ότι εκεί, που το έχουν τοποθετήσει είναι το μόνο ασφαλές και προστατευμένο σημείο. Τα ντεσιμπέλ που επιβαρύνουν καθημερινά το πτηνό δεν φαίνεται να τους απασχολούν. Σύμφωνα με τα όσα μας κατήγγειλε κάτοικος του νησιού η μάινα πολύ συχνά βρίσκεται στο πάτωμα του κλουβιού με ανοιχτά τα φτερά στα όρια της εξάντλησης.

Επιστήμονες δεν είμαστε για να κρίνουμε αν αυτή η συμπεριφορά είναι φυσιολογική όμως δε θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβεις ότι τα ντεσιμπέλ πάνω από το κεφάλι του πτηνού συνιστούν ξεκάθαρη κακομεταχείριση…

Άλλωστε πως μπορεί να θεωρεί κάποιος τον εαυτό του φιλόζωο ενώ έχει εγκλωβισμένο έτσι ένα συναισθανόμενο πλάσμα; Στην Ελλάδα η απόκτηση μάινας ήταν συνηθισμένη αγορά την περασμένη δεκαετία, όμως πλέον η πώληση τους απαγορεύεται  καθώς είναι είδος υπό προστασία αφού κινδυνεύει να εξαλειφθεί.

Γνωστό για τη μίμηση της ανθρώπινης φωνής είναι το είδος Gracula religiosa (Μάινα των λόφων) που προέρχεται από χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, τη Νότια Αφρική και τη Σιγκαπούρη. Σε άγρια κατάσταση καγχάζει και στριγγλίζει στην αιχμαλωσία μαθαίνει να μιμείται την ανθρώπινη φωνή πολύ καλύτερα από τον παπαγάλο.

Διαβάστε επίσης:

Σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος του Παριανού που κακοποιεί τον σκύλο του

Ποιος σκότωσε αυτά τα κουτάβια στην Πάρο;

«Ούτε με τα αδέσποτα ζώα τα καταφέρνουμε στην Πάρο»

Τα ζώα υποφέρουν και στην Πάρο

Οι Παριανοί ξεφορτώνονται τα κουτάβια τους πετώντας τα στα σκουπίδια!

Πάρος: Πέταξαν κούτα με κουτάβια στον κάδο σκουπιδιών

Σκυλίτσα - ζωντανή μούμια στην τουριστική κατά τα άλλα Πάρο

Tagged: ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. MARIA

    Το ηχείο που ακριβώς το βλέπετε? Γιατί εγώ είμαι πελάτισα του μαγαζιού και δεν έχω δει να γίνεται καμία κακοποίηση του πουλιού. Κοιτάξτε λίγο καλύτερα την φωτογραφία... Αν κάποιος χρειάζεται γυαλιά για το δεί ας μου πεί!

  2. Vasos

    Ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος δε χρησιμοποιεί το μυαλό του και δεν αντιλαμβάνεται πως το πουλί υποφέρει τόσο κοντά σε πηγή δυνατού ήχου (που φαίνεται πως είναι η περίπτωση των υπεύθυνων του καταστήματος), και μόνο από τη στάση του στο πάτωμα του κλουβιού είναι προφανές πως βασανίζεται. Μια καταγγελία στην αστυνομία κάποιος?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.