Στηρίξτε μας

Αλεξανδρούπολη: Έσωσαν τον Μαυρόγυπα για δεύτερη φορά

26 Φεβρουαρίου 2013 11:18 | Επικαιρότητα
Αλεξανδρούπολη: Έσωσαν τον Μαυρόγυπα για δεύτερη φορά

Ο νεαρός Μαυρόγυπας από τη Δαδιά, βρίσκεται από χτες βράδυ στον σταθμό περίθαλψης την ΑΝΙΜΑ στην Καλλιθέα της Αττικής. Είναι ο ίδιος άγαρμπος τύπος που προσθαλασσώθηκε πριν μήνες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και σώθηκε την τελευταία στιγμή από ψαράδες και μέλη του WWF Δαδιάς.

Αυτή τη φορά βρέθηκε στην ταΐστρα της Δαδιάς με κατεστραμμένα τα πρωτεύοντα φτερά (στις φτερούγες του) από άγνωστη αιτία, ανήμπορος να πετάξει. Θα μείνει λίγες μέρες στην ΑΝΙΜΑ για τις απαραίτητες εξετάσεις και μετά θα ταξιδέψει μέχρι την Πάρο, όπου θα κάνει παρέα στον άλλο Μαυρόγυπα, που φιλοξενείται κι αυτός εκεί, για όσον καιρό χρειαστεί ώστε να αποκατασταθεί το πτέρωμα του.

Το πουλί το περισυνέλεξαν και το έφεραν στην ΑΝΙΜΑ οι άνθρωποι της ομάδας του WWF Δαδιάς, που το είχαν δακτυλιώσει μετά την πρώτη του περιπέτεια. Στις τρεις πρώτες φωτογραφίες βλέπετε τον Μαυρόγυπα κατά την περισυλλογή του στη Δαδιά. Στην τέταρτη είναι ήδη στο κλουβί μεταφοράς, Στις τελευταίες φαίνεται ότι κάνει λίγο τον ντροπαλό αλλά μόλις βλέπει το μπολ με συκωτάκια, τα ξεχνά όλα και πέφτει με τα μούτρα στο φαγητό.

Διαβάστε επίσης:

Στην ΑΛΚΥΟΝΗ της Πάρου ο μαδημένος Μαυρόγυπας

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.