Στηρίξτε μας

Η εκστρατεία για τα «βαρελόσκυλα» στα Χανιά πιάνει τόπο (βίντεο)

21 Ιανουαρίου 2013 00:20 | Επικαιρότητα
Η εκστρατεία για τα «βαρελόσκυλα» στα Χανιά πιάνει τόπο (βίντεο)

Στις ειδήσεις του καναλιού «Νέα Τηλεόραση Κρήτης» φιλοξενήθηκε στις 17 Ιανουαρίου η Νατάσα Μπομπολάκη πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) για να μιλήσει φυσικά για όσα συμβαίνουν εις βάρος των ζώων και στην Κρήτη και σε πανελλαδική κλίμακα, αλλά και για την εκστρατεία που κάνει ο σύλλογος της στα Χανιά σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. ώστε να τερματιστεί το μαρτύριο που ζουν τα «βαρελόσκυλα».

Θυμίζουμε ότι η κα Μπομπολάκη – όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει – είναι και πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» και πρωτοστατεί με τα υπόλοιπα μέλη του σωματείου και τους εθελοντές σε δράσεις για τη σωτηρία των αδέσποτων και οικόσιτων ζώων, που ζουν βίο αβίωτο.

Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής «ΝΕΑ ΣΤΙΣ 7»

Οι δημοσιογράφοι Μάνος Σπυριδάκης και Μαρία Βούλγαρη παρουσίασαν στα «ΝΕΑ ΣΤΙΣ 7» και το νέο σποτ, που δημιούργησαν η Μ.Κ.Ο. «Σόλων για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό στον 21ο αιώνα» και η Π.Φ.Π.Ο. ώστε να μας προβληματίσουν για όσα εμείς οι άνθρωποι κάνουμε σε αυτά τα «κατώτερα» όντα.

Θυμίζουμε, ότι οι εκπρόσωποι της Π.Φ.Π.Ο. εξασφάλισαν τη δέσμευση του γενικού γραμματέα του ΥΠ.Α.Α.Τ., Μόσχο Κορασίδη, για την προώθηση της προβολής μέσω του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλέορασης ενός σποτ σχετικά με την αναγκαιότητα προστασίας των ζώων.

Η εκστρατεία για τα βαρελόσκυλα συνεχίζεται

Όπως πληροφορηθήκαμε η εκστρατεία για τον τερματισμό του αίσχους των βαρελόσκυλων, που ξεκίνησε πριν από μερικές φαίνεται να αποδίδει, γιατί και η ΕΛ.ΑΣ. αντιλαμβάνεται τον σημαντικό ρόλο της για την πάταξη αυτών των εγκλημάτων και γιατί οι βοσκοί αντιλαμβάνονται ότι δεκαετίες ατιμωρησίας γι’ αυτούς πλέον πέρασαν.

Αρκετοί μάλιστα ήταν οι βοσκοί, οι οποίοι είχαν μάθει για τις επικείμενες διώξεις από τη στιγμή που θα εντοπίζονταν τα σκυλιά τους εξαθλιωμένα και ενώπιον των αστυνομικών, που συνόδευαν τους φιλόζωους, άκουσαν πολύ προσεχτικά το τι πρέπει να κάνουν.

Τη συνηθισμένη συμπεριφορά τους, που διανθίζεται από κάμποσα στοιχεία  της «κρητικής λεβεντιάς» την είχαν αφήσει στην άκρη, και άκουγαν εκείνες οι οποίες τους εξήγησαν το τι πρέπει να γίνει ώστε τα σκυλιά να μην υποφέρουν και για να μην καταλήξουν οι ίδιοι με ποινές φυλάκισης και χρηματικά πρόστιμα.

Διαβάστε επίσης:

Εξόρμηση ΕΛ.ΑΣ. και Φιλοζωικού Χανίων για τα βαρελόσκυλα σε όλο τον νομό

Μόνο οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα; (Βίντεο)

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.