Στηρίξτε μας

Ιερισσός: Ξεπαστρεύουν τ’ αδέσποτα εντός του σχολείου;

17 Ιανουαρίου 2013 15:46 | Καταγγελίες
Ιερισσός: Ξεπαστρεύουν τ’ αδέσποτα εντός του σχολείου;

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) απευθύνθηκε στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού, Δημήτρη Κοντό, καθώς από τις 11 έως τις 16 Ιανουαρίου τέσσερα σκυλιά εντοπίστηκαν δηλητηριασμένα στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου στην Ιερισσό Χαλκιδικής.

Η Ελένη Γερνά, εκπρόσωπος της ομοσπονδίας και μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου Νικητής Χαλκιδικής «Άνθρωποι και Ζώα» ζητώντας τη συνδρομή της Αστυνομίας, ώστε να εντοπιστεί ο εγκληματίας, που εξοντώνει τα ζώα και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των μαθητών, τονίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ζώα δηλητηριάζονται εντός του σχολικού συγκροτήματος, όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες.

Φυσικά και υπάρχει η πιθανότητα τα ζώα να έφαγαν τη δηλητηριασμένη τροφή εκτός του σχολικού συγκροτήματος και απλά να πέθαναν με φριχτό τρόπο εντός αυτού, όμως επειδή τα περιστατικά επαναλαμβάνονται η πιθανότητα ο δράστης να βρίσκεται εντός του συγκεκριμένου κτιρίου είναι μεγάλη.

Η κα Γερνά τονίζει απευθυνόμενη στον κ. Κόντο μεταξύ άλλων ότι: «Η ειδεχθής αυτή πράξη που ούτως ή άλλως είναι κατακριτέα και τιμωρείται με ιδιαίτερα αυστηρές ποινές, όπως αυτές προκύπτουν από το Νόμο 4039/2012 περί προστασίας των ζώων, εμπεριέχει και το κίνδυνο να έχουμε θύματα ανάμεσα στα παιδιά του σχολείου, τα οποία μπορεί να έρθουν σ’ επαφή με το δηλητηριασμένο ζώο ή με τα υγρά που εκρύονται από το στόμα και το πρωκτό του ζώου κατά τη διάρκεια από τη λήψη του δηλητηρίου μέχρι το θάνατο του. 

Καταγγέλλουμε το γεγονός της δηλητηρίασης των ζώων τονίζοντας ιδιαίτερα την επικινδυνότητα της πράξης αυτής και για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας και τη διενέργεια ανακρίσεων για το συμβάν…».

Διαβάστε επίσης:

Φόλες 30 μέτρα από την παιδική χαρά!

Φόλα και σε παιδική χαρά; Μα φυσικά, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής!

Φόλες: Συνταγές θανάτου με την άδεια του κράτους

Κασσάνδρα Χαλκιδικής: Πλακώθηκαν στο ξύλο για τις φόλες

 

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.