Στηρίξτε μας

Ημερίδα για την κακοποίηση των ζώων στην Ελλάδα

14 Ιανουαρίου 2013 17:58 | Επικαιρότητα
Ημερίδα για την κακοποίηση των ζώων στην Ελλάδα

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η ημερίδα που διοργανώνει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) σε συνεργασία με την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (Ε.Ε.Ε.) σχετικά με την εφαρμογή του νόμου 4039/2012. Η ημερίδα θα λάβει χώρα στo αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος» (Προπύλαια) στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την προεδρία του αντεισαγγελέως  του Αρείου Πάγου, Εμμανουήλ - Ρούσσου  Παπαδάκη από τις 17:00 έως τις 21:00.

Εκεί θα μιλήσουν νομικοί, εισαγγελείς, εκπρόσωποι φιλοζωικών φορέων και ψυχολόγοι σχετικά με τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων, για την εφαρμογή του νόμου 4039/2012, τον ρόλο της Αστυνομίας και των διωκτικών – εισαγγελικών αρχών και τις συνέπειες που αυτά έχουν στον ψυχισμό ενηλίκων, εφήβων και παιδιών.

Πρόκειται για την πρώτη φορά, που συναρμόδιοι φορείς καλούνται, να συζητήσουν και να τοποθετηθούν για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος αλλά και για τις κοινωνικές και ηθικές προεκτάσεις των εγκλημάτων, που εμείς οι άνθρωποι διαπράττουμε εις βάρος ανυπεράσπιστων πλασμάτων, τα οποία ανήκουν σε άλλα είδη, που μάθαμε να αντιμετωπίζουμε ως υποδεέστερα.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό και θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο για όσους ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν από κοντά. Τις επόμενες μέρες θα δημοσιεύσουμε το πλήρες πρόγραμμα με τον κατάλογο των ομιλητών και με τα θέματα, που θα αναλύσουν.

Διαβάστε επίσης:

Τον Φλεβάρη η ημερίδα με τους εισαγγελείς για την κακοποίηση των ζώων

Ημερίδα με τους εισαγγελείς για την εφαρμογή του νόμου για όσους κακοποιούν τα ζώα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Τα ζώα υπήρξαν και πριν από εμάς και έχουν τη δύναμη να υπάρξουν και χωρίς εμάς»

Ολόκληρη η ομιλία της Ελένης Πορτάλιου στην ημερίδα

Νατάσσα Μπομπολάκη: «Η φιλοζωία είναι στάση ζωής»

Κατερίνα Ηλιάδη: «Τα δικαιώματα των ζώων»

Σας περιμένουμε στη συνάντηση - συζήτηση για τη φιλοζωία

Γιατί οι Έλληνες συμπεριφέρονται με βαρβαρότητα στα ζώα; Συνάντηση για τη φιλοζωία

Θα δηλητηρίαζες ποτέ ένα μωρό;

Επιστήμονες, φιλόζωοι και Αστυνομία συζητούν για τα εγκλήματα σε βάρος των ζώων

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Anna Gerolymbou

    ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ! ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΖΩΟΦ.ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ !!! ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗς ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΖΩΟΦ.ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ !!! ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ !!!! ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ !!!

  2. katia karavasili

    ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ,
    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΝΑ ΕΠΕΝΒΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.