Στηρίξτε μας

Ακόμα ένα σκελετωμένο κυνηγόσκυλο στην Αριδαία Πέλλας

12 Δεκεμβρίου 2012 14:44 | Καταγγελίες
Ακόμα ένα σκελετωμένο κυνηγόσκυλο στην Αριδαία Πέλλας

Το θηλυκό κυνηγόσκυλο, που βλέπετε στις φωτογραφίες, εντοπίστηκε στις 7/12 στην Αριδαία της Πέλλας στον δρόμο του Κέντρου Υγείας κοντά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο. Τα πολλά λόγια είναι περιττά. Το βλέμμα και το τρέμουλο αποδεικνύει τον φόβο του. Το κορμί του δείχνει πως κατάντησε από την πείνα.

pellasK (5)

Και αυτό το ζώο προσωποποιεί την κρίση αξιών (όχι μόνο οικονομικών), που πλήττει την κοινωνία μας. Το εγκατέλειψαν επειδή αρρώστησε; Επειδή δεν τους βγήκε κυνηγιάρικο; Επειδή δεν μπορούσαν να το ταΐσουν; Για να το ξεφορτωθούν ενώ κάποτε έκαναν τα πάντα για να το αποκτήσουν;

Καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει για εκείνους, που το καταδίκασαν σε αργό θάνατο.  Ο Σύλλογος Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα» ζητάει τη συνδρομή σας για τη σωτηρία και αυτού του ζώου. Μπορείτε να το φιλοξενήσετε; Θέλετε να το υιοθετήσετε; Μπορείτε να συμβάλετε στα έξοδα της τροφής και των εξετάσεων που πρέπει να κάνει; Για ό,τι μπορείτε να προσφέρετε σε αυτό το ζώο, που κάποιοι δεν το νοιάστηκαν καλέστε στο τηλέφωνο: 6974711945.

Το ευτυχές της υπόθεσης είναι ότι το ζωάκι, μετά από τις αιματολογικές εξετάσεις, που του έγιναν, δεν έχει κάποια άλλη ασθένεια. Στην κατάσταση αυτή έφτασε λόγω ασιτίας! Ο κτηνίατρος που το εξέτασε είπε πως το ζώο αυτό έχει χτυπηθεί από αυτοκίνητο, γι’ αυτό έχει και σημάδια στα πόδια του, ενώ έχει δαγκωθεί και από άλλους σκύλους, γι’ αυτό και υπάρχουν πληγές στο κεφαλάκι του.

Παίρνει όμως ήδη αντιβίωση και τρώει καλά. Θα συνέλθει και ευελπιστούμε να βρει ένα σπιτάκι για να μην μείνει ξανά στους δρόμους.

Διαβάστε επίσης:

Σκύδρα Πέλλας: Έριξαν φόλες και δηλητηρίασαν σκυλιά ακόμα και μέσα στο περιφραγμένο καταφύγιο

Πήγαν εκδρομή μαζί με δύο αδέσποτες παράλυτες σκυλίτσες που έσωσαν στην Σκύδρα Πέλλας

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Τσαβδαρίδου Σοφία

    Παιδιά όποιος μπορεί να δει το σχόλιο και βρίσκεται κάπου εκεί κοντά σας παρακαλώ ΆΝΘΡΩΠΟΙ λεγόμαστε γιατί είμαστε καλύτεροι από τα δίποδα ή ήμασταν κάποτε λίγη τροφή λίγο νερό ένα μπολάκι και λίγη ανθρωπιά δώστε του,είναι κρίμα! Μακάρι να μπορούσα να το κάνω η ίδια όμως δεν μπορώ να πάω μέχρι Αριδαία και έχω ήδη 4 αδέσποτα να φροντίζω!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.