Στηρίξτε μας

Στείρωσαν 61 αδέσποτα στον Πόρο

4 Δεκεμβρίου 2012 10:20 | Τα καλά νέα
Στείρωσαν 61 αδέσποτα στον Πόρο

Η πρώτη αποστολή της Μ.Κ.Ο. Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.), που πραγματοποιήθηκε 1 και 2 Δεκεμβρίου στον Πόρο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η ομάδα των κτηνιάτρων ανέλαβε να διενεργήσει την κλινική εξέταση των ζώων, να εμβολιάσει, να στειρώσει, να τοποθετήσει τσιπ, και να καταγράψει τα στοιχεία 61 αδέσποτων (37 σκυλιών και 24 γατιών).

Η Ε.Δ.Κ.Ε., αναφέρει στο σχετικό δελτίο Τύπου: «Ο απόλυτος επαγγελματισμός των κτηνιάτρων, η απαρέγκλιτη εφαρμογή των κανόνων της κτηνιατρικής επιστήμης και η άψογη συνεργασία μεταξύ τους, τους έδωσε την δυνατότητα να αξιοποιήσουν τον χρόνο τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορέσουν να χειρουργήσουν αυτόν τον μεγάλο αριθμό ζώων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας Ceva, PetHealth, Altavet, Akana Origen, και Κτηνιατρική Προμηθευτική. Χωρίς την ευγενική τους χορηγία, δεν θα είχε καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση της αποστολής αυτής».

Επειδή στον αγώνα για τη σωτηρία των ζώων κανείς δεν είναι περιττός τέτοιες πρωτοβουλίες μόνο μας χαροποιούν. Οι εθελοντές κτηνίατροι είτε είναι επιστήμονες που ζουν στην Ελλάδα είτε έρχονται από το εξωτερικό είναι απολύτως απαραίτητοι για τη διαχείριση του ολοένα και αυξανόμενου πληθυσμού των αδέσποτων σκυλιών και γατιών, που υποφέρουν στους δρόμους εξαιτίας των ανθρώπων.

 

Διαβάστε επίσης:

Θα στειρώσουν αδέσποτα στον Πόρο

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.