Στηρίξτε μας

Και δεύτερο κρούσμα λύσσας;

16 Νοεμβρίου 2012 18:42 | Επικαιρότητα
Και δεύτερο κρούσμα λύσσας;

Με τον καθηγητή Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, Βασίλη Κοντό, επικοινώνησε το www.zoosos.gr ώστε να διαπιστώσουμε αν ο ποιμενικός σκύλος, που δάγκωσε έναν 35χρονο κυνηγό την περασμένη Πέμπτη στην Ιεροπηγή Καστοριάς ήταν όντως λυσσασμένος, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

Ο κ. Κοντός μας εξήγησε, ότι απολύτως βέβαιοι θα είμαστε τη Δευτέρα, αφού θα έχουν βγει τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, που έγιναν από τα δείγματα, τα οποία πάρθηκαν από τον εγκέφαλο του σκύλου, ο οποίος θανατώθηκε αμέσως μετά την επίθεση. Ο κ. Κοντός μας είπε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν το σκυλί έδειξε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά ξαφνικά και είναι πολύ πιθανό να ήταν τελικά λυσσασμένο αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα.

Στον κυνηγό, όπως πληροφορηθήκαμε από το www.fouit.gr, έγινε αμέσως αντιλυσσικός ορός και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης. Το κοπάδι και τα υπόλοιπα τσομπανόσκυλα έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Θετικός στη λύσσα ο σκύλος που γρατζούνισε κυνηγό στην Καστοριά

Πόσο κινδυνεύουν από τους ανθρώπους τ’ αδέσποτα της Κοζάνης; (Βίντεο)

Υπαρκτό πρόβλημα η λύσσα και είμαστε ουσιαστικά απροετοίμαστοι! (Βίντεο)

Λύσσα: Σκοτώνει η ασθένεια αλλά κυρίως η άγνοια!

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

9 Σχόλια

  1. Kaki Primikiri

    Με όλη τη συμπάθεια και την εκτίμηση που έχω στο zoosos, επιτρέψτε μου να εκφράσω την άποψη ότι δεν είναι σκόπιμο να δημοσιεύονται τέτοιου είδους περιστατικά, τα οποία δεν αποτελούν ειδήσεις, πριν από την επίσημη ανακοίνωση των συμπερασμάτων, δεδομένου μάλιστα ότι πολύς κόσμος στην Ελλάδα είναι σε απελπιστικό βαθμό ζωοφοβικός (και μικροβιοφοβικός)και ότι τα διάφορα ΜΜΕ συνηθίζουν να "πουλάνε" διάφορες εντυπωσιακές και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι οποίες επιδεινώνουν τα διάφορα κακώς έχοντα. Και επιτρέψτε μου επίσης να διαφωνήσω με την άποψη του συγκεκριμένου καθηγητή Δημόσιας Υγείας και διευθυντή του ιδιωτικού Αττικού Νοσοκομείου Ζώων(ο οποίος είναι πρώην δάσκαλός μου στο Πανεπιστήμιο και νυν συνεργάτης)- εαν και εφόσον διατυπώθηκε έτσι ακριβώς όπως γράφτηκε. Η ξαφνική "αλλοπρόσαλλη" συμπεριφορά ενός ζώου μπορεί να οφείλεται σε χίλιες δυό αιτίες και όχι μόνο στην προσβολή του από λύσσα. Δεν δικαιούμαι να κάνω την οποιανδήποτε κριτική γιατί δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, εκείνο όμως το οποίο θα ρωτούσα τον κύριο Κοντό, αν επικοινωνούσα μαζί του, είναι γιατί έσπευσαν άμεσα να θανατώσουν το ζώο αντί να το απομονώσουν και να το παρακολουθήσουν για το χρονικό διάστημα που ορίζει ο νόμος.

    Φιλικά πολύ,

    Filikaki ( https://www.facebook.com/filikaki.tataimou -- http://on.fb.me/R9Yk29 )

    ΥΓ.- Θρηνούμε κάθε μέρα για τα ζώα συντροφιάς που σε ένα βαθμό πέφτουν θύματα άγνοιας ή ημιμάθειας, και θα ήταν τραγικό αν το φαινόμενο αυτό έπαιρνε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις εξ' αιτίας της εμφάνισης ενός κρούσματος λύσσας σε μια αλεπού στη χώρα μας - που ΕΤΥΧΕ να τεκμηριωθεί και που σίγουρα - όλα αυτά τα χρόνια - δεν μπορεί να ήταν το μόνο.

  2. ANETADEL

    ME AYTA τα δημοσιευματα στα οποια θετετε ερωτηματικο γιατι ακομα τα αποτελεσματα δεν ειναι γνωστα κανετε κακο στα αδεσποτα που θα φανε τις φολες στα χωρια με τα κιλα καθως και στις αλεπουδες που θα τις ξεκανουν παλι με τις παγιδες και τους πυροβολισμους.Ελεος!

  3. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ

    δεμ ξερουμε τι ηταν...ας μη βγαζουμε συμπερασματα της στιγμης. Δυσκολο να ειναι λυσσα....εως αδυνατον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.